Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Tanie lustrzanki i E-500 na Fotopolis

Mieszka w
    Racibórz
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Draxan
    a nie wzieliscie pod uwage ze:

Aparat ktory dostal Arturo to ten sam aparat (model do testow) ktory dostalo fotopolis, skoro Arturo nie zauwazyl ze ma sharpnes na -2 moze i ten co robil opis/test do fotopolis tez tego nie zauwazyl.

Dlatego te testy sa tak smieszne ze .........
    Dokoładnie to samo przyszłomi do głowy, w teście Fotopolis zaznaczone było ,że wszystkie ustawienia w aparatach są domyślne, ale nie rozumiem dlaczego w E-500 te ustawienia mogą być na -2 ostrość !
    Ciekawa sprawa
    (E-500 kupię ,choćby po to aby sprawdzić czy ma 0 czy -2 )

Mieszka w
    Racibórz
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez blady
    Dziwi mnie postawa firmy Olympus i nasuwa się pytanie co robi marketing w tej firmie (kolejny fajny dział w firmie po logistyce: prawie 2 miesiące oczekiwania od światowej premiery na aparat w PL ).

Najpierw test w FVD, a sprawa opóźnienia migawki - brak reakcji, brak sprostowania, brak informacji czy redakcja kontaktowała się w tej sprawie z Olympusem i jaką uzyskała odpowiedź jeśli w ogóle się kontaktowała. Co na to Olympus?
    Druga sprawa podesłanie do testów na fotopolis... z 17,5-45mm...

Za dużo tego braku ostrości w testowych zdjęciach chociaż z drugiej strony zdjęcia robione przez użytkowników są dobre i bardzo dobre nawet te nie wspomagane dopalaczami programowymi.
    W 100 % zgadzam się z Tobą, to jakaś chora sytuacja.

Pamiętam że w jakimś numerze Foto Kuriera w teście napisali kilka negatywnych rzeczy o jakiejś Minolcie chyba.
    Minolta od razu zareagowała wysyłając list bardzo nieprzyjemny do redakcji Foto Kuriera.
    A tutaj nic.

Piotr, dzięki za słowa otuchy!

Awatar nib
    Mieszka w
    poznań
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    a moze po prostu Arturo przez omylke ustawil ostrosc na -2??? nie sadze aby tak fabryka dala

robin102
    Gość
    No, fakt jakość fotek nie jest krzepiąca.
    Pozostaje zrzucić winę na teorie egzemplarza , a zdarza sie i olkowi że jakiś knocik puszczą. Może trzeba żeby sprzęt sie wygrzał, dotarł , wystarzył. No i swiatło było do bani.
    O brak umiejętnosci naszego admina raczej bym nie podejrzewał. Choć spotkanie z nowym sprzętem dla nie jednego było rozczarowaniem . Potem bywa lepiej.Poczekajmy na następne foty. Ustawienie wszystkich parametrów w tym ostrosci jako domyślne zawsze jest na "0" Patrzac na te foty to z mojego E-300 są o niebo lepsze i też mam takie w koszmarnie złych warunkach oświetleniwych. Jutro zamieszczę dla porównania.
    Ale obiektyw to chyba adminowi dali 14-45 !!!

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez nib
    a moze po prostu Arturo przez omylke ustawil ostrosc na -2??? nie sadze aby tak fabryka dala
    aparat dostarczony do Arturo to aparat testowy, może poprzednie tester zostawił takie ustawienie, a Arturo nie zresetował aparatu stąd -2 na ostrość.

Poczytałem sobie test na fotopolis i uważam, że i tak łagodnie i delikatnie obeszli się z e-500. Jak można było wysłać do testów 17,5-45mm... A Olympus nie docenia chyba potęgi internetu i z jaką szybkością roznoszą się opinie i plotki w necie.

Mieszka w
    Racibórz
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    No to jeszcze na deser kolejny link

http://www.steves-digicams.com/2005_reviews/e500.html

Sample na tej stronie wydają się być całkiem przyzwoitej jakości, co dziwne, wszystkie robione były w trybie automatycznym.

| OlyJedi Awatar (A)rturo
    Mieszka w
    Bełchatów
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Dokladnie jesli chodzi o to -2
    Ale mam wkoncu CF

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Spokojnie- szkiełko bylo do ****, myslę, że i Nikon ma lepsze i inne firmy takze. Powinien byc testowany z 14-45 a nie z tym badziewem 17,5. No to sa kwestie metodologiczne. Fotopolis powinno brac normalnego kita.
    Cześc.Ch.

robin102
    Gość
    O kurde ,ale mi szczęka opadła. Żeby tak kiepściutko focił OLi rzecz niebywała . Może przez te szkiełko . No tak, ale w sumie to miał być test najtanszych lustrzanek, a z tym obiektywem E-500 jest najtanszy.