Strona 4 z 29 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 288

Wątek: Mam E-500

Mieszka w
    Ennis/Gdańsk
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez blady
    ...aczkolwiek uważam, że z takiego czerwonego saturatora to dopiero woda może polecieć jak się zawór odkręci...
    Tego nie kumam...
    Czekam na więcej zdjęć.
    Służę uprzejmie. To już było niedawno przypominane http://www.olympusclub.pl/forum/view...=4585&start=36 Tutaj zaś jest 971 zdjęć z E1, 325 z E300 i nawet 15 z E500. Wszystkie w pełnej rozdzielczości i z EXIFem. Miłego oglądania http://oly-e.de/alben/show.php4?album=e1&az=-1
    Pozdrawiam,
    Piotr.

Mieszka w
    Racibórz
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    "Na słowa uznania zasługuje także jakość obrazu. Znakomita reprodukcja kolorów i wysoka dynamika obrazu to stałe atuty produktów Olympusa. Bardzo dobrze radzi sobie system pomiaru ekspozycji, dobrze system pomiaru ostrości. System AF jest dość szybki choć w słabym oświetleniu ustalenie ostrości trwa zbyt długo. Niestety diodę doświetlającą zastąpiono serią błysków z lampy błyskowej - taki system absolutnie nie nadaje się do fotografowania ludzi. Inne pozytywy to świetna jakość zdjęć nocnych, doskonała rozdzielczość obrazu (detale) i płynność gradacji kolorystycznej. Do wad musimy zaliczyć spore zaszumienie obrazu już przy czułości ISO 800, dystorsję obiektywu "zestawowego" oraz spadek jakości obrazu przy zdjęciach w pochmurny dzień."

To fragment podsumowania testu E-300 na Fotopolis

Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez (A)rturo
    No odstrasza - ale chyba to raczej wina pogody. Pochmurno i deszczowo
    Moze w weekend poprawi sie pogoda
    Zastanawia mnie tylko po co ustawileś wyostrzanie na poz -2.

pozdrawiam:
    Andrzej

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Piotr z zaworem to taka luźna metafora "literacka" - jak porównać zdjęcia zaworu ze zdjęciami z E500 zrobionymi przez Artura to można dopiero wodę zacząć lać...

Co do zdjęć soczku to myślę, że rzeczywiście baaardzo ładne kolory robi, aczkolwiek z tą ostrością to oczekiwałbym czegoś więcej. I podoba mi się zaszumienie nawet przy 1600. Dzięki Arturo

Ciekawe dlaczego spada jakość zdjęć w dzień pochmurny... Kolor światła, a raczej jego brak?
    Jak już wcześniej wspomniałem miałem taki objaw w G5, aczkolwiek nie spodziewałem się tego po e-500 (pomijam w tym momencie wyostrzenie na -2 bo jak z takim ustawieniem były robione fotki to właściwie nie ma czym się wzbudzać niezdrowo)

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    acha i jeszcze jedno Piotr dzięki za linki, ale mi raczej chodzi o takie zdjęcia z ręki jakie zrobił Arturo nie dopieszczane, nie podrasowywane w żadną stronę (echhh te -2...) najzwyklejsze zdjęcia, nawet specjalnie nie muszą być wydumane artystycznie.

Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    (A)rturo a co możesz powiedzieć o jakości wykonania epięćsetki? Czy znacznie gorzej w porównaniu do E-300?

| OlyJedi Awatar (A)rturo
    Mieszka w
    Bełchatów
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Dziekuje ze ktos powiedzial mi ze jest -2 Nie zauwazylem
    A co wykonania sadze ze jest chyba nawet lepiej niz e e-300

I tez zaskoczyla mnie animacja przy wlaczaniu apratu - jeszcze troche to beda leciec filmy

Troche minelo zanim doszedlem do tego jak zdefiniowac wlasny WB
    Kolejna jakas fotka:

[

1/6s
    f/5.1
    37mm
    ISO 100

Mieszka w
    Ennis/Gdańsk
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez blady
    acha i jeszcze jedno Piotr dzięki za linki, ale mi raczej chodzi o takie zdjęcia z ręki jakie zrobił Arturo nie dopieszczane, nie podrasowywane w żadną stronę (echhh te -2...) najzwyklejsze zdjęcia, nawet specjalnie nie muszą być wydumane artystycznie.
    No właśnie wydaje mi się, że ten niemiecki link ma zdjęcia prosto z aparatu i mam wrażenie, że po to powastała ta strona. A jeśli Ci jeszcze mało to tutaj masz hipopotama http://www.4pr.pl/~piotr/olyforum/P7311830.JPG a tutaj moje potomstwo http://www.4pr.pl/~piotr/olyforum/P7311876.JPG lekko zaszumione Oba z 40-150 na pełnej dziurze i jeszcze z czasów , kiedy myślałem, że RAW to zawracanie głowy

Oba po około 3MB
    Pozdrawiam,
    Piotr.

Mieszka w
    Ennis/Gdańsk
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Arturo, jak widać coraz lepiej Ci idzie Mam taką nieśmiałą propozycję żebyś poćwiczył z aparatem sam na sam przez jakiś czas a potem wymyślił jakiś porządny test/porównanie (ze statywem najlepiej) E300 i E500. Nie ma co się spieszyć IMHO...
    Pozdrawiam,
    Piotr.

| OlyJedi Awatar (A)rturo
    Mieszka w
    Bełchatów
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    wszystko mialo byc pieknie ale aparat odsylam w poniedzialek

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów