Strona 26 z 29 PierwszyPierwszy ... 162425262728 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 288

Wątek: Mam E-500

robin102
    Gość
    DempseyGratulejszyn mądrego wyboru. Za tą kasę co wydaleś nic lepszego nie można było kupić. Witaj w gronie olkomanniaków i dołącz do naszej krucjaty przeciwko C. i N. he he he

robin102
    Gość
    blady Ufffffff

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez RobertW3D
    Ale dziwie sie tylko Tobie, ze mozesz normalnie pracowac - ja jak dostalem mojego, to go prawie nie wypuszczalem z rak
    Możecie mi wierzyć albo nie, ale ja żeby na spokojnie się nacieszyć swoim E-500, wziąłem trzy dni urlopu wypoczynkowego i mało było...

Robin102 - ale pamiętaj, jakbys kiedyś chciał to ja tu jestem i bardzo chętnie się podejmę dyskusji....

| OlyJedi Awatar RobertW3D
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez blady
    Możecie mi wierzyć albo nie, ale ja żeby na spokojnie się nacieszyć swoim E-500, wziąłem trzy dni urlopu wypoczynkowego i mało było...
    Ja na szczescie mojego dostalem w swieta ... ale dla mnie to bylo i tak za malo ... caly czas go mecze i tylko szukam okazaji, zeby go troche "wykorzystac"

Pozdr.
    R.
    Pozdrawiam, Robert
    Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
    ... a jest ... żółta łódź podwodna ....

| OlyJedi Awatar Dempsey
    Mieszka w
    Poznań/Buk
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Właśnie, że wcale nie mogę normalnie pracować Wierzcie lub nie, ale miałem mieć pełne dwa tygodnie urlopu (zaplanowałem sobie wszystko i już w poniedziałek wszystko miałem w domu). A tu nagle dzwonią w niedzielę do mnie z firmy, że w trybie pilnym muszę się pojawić w robocie... i nawet paczkę ze sprzętem odebrała za mnie żona a nie ja... Po prostu jestem wkurzony Teraz siedzę sobie w robocie... i bawię się menu, bo ciekawych tematów do focenia tutaj nie ma (oczywiście mam go przy sobie hehehe )
    Też się cieszę z wyboru i dokonałem go całkiem świadomie, po przeczytaniu niezliczonej liczby testów, obejrzeniu fotek i policzeniu swoich finansów... I wiem, że za tę cenę nie dostałbym nic lepszego. Pozdrawiam wszystkich olyuserów
    P.S. Potwierdzam, że karta EX III jest full wypas - chodzi jak szatan
    OLYMPUS E-500, ZD 12-60/2.8-4.0, ZD 14-45/3.5-5.6, ZD 40-150/3.5-4.5, FL-36, filry HOYA polaryzacyjny LINIOWY i połówkowy-szary

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Zaczynam się bać.... Właściciele E-500 to normalnie jacyś fanatyczni maniacy....

blady

ps jeszcze do dzisiaj zabieram e-500 do łóżka, żeby odkryć jakieś ciekawe możliwości.. ale ostatnio nie robię postępów... i cały czas mam instrukcję pod ręką, na wszelki wypadek jakbym o czymś zapomniał...

robin102
    Gość
    blady Nie , nie podejmę się takiej dyskusji bo "kocham" olympuski ,ale obiektywnie za najlepsza lustrzałkę w kategori amatorskiej uważam Nikodema D70s. Mogło by być krwawo albo śmiesznie. Może sobie kupię tego D70s i wtedy zweryfikuje swoje poglądy. Jak na dzień dzisiejszy to moj E-300 ma debeściackie kolory i ładną ostrosci i to mi się podoba.

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Spokojnie Robin102, grunt to być obiektywnym i mieć dobry obiektyw

Jeśli sobie w dalszym czasie, cokolwiek zakupię, czy to będzie Nikon, Sony, Samsung to napewno zostawię sobie E-500. Najchętniej kupiłbym jednak coś ze stajni Olka np jakieś E-3 albo co...

Bez specjalnego ciśnienia jednak, bo żeby kupić coś nowego to po pierwsze w dobrej niskiej cenie, a nowość Olka nie będzie tania, po drugie E-500 musiałby mnie denerwować tak jak robił to Canon G5, a nie zanosi się na taką akcję...

narta

Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Robin102 powinieneś wyzbyć się frustracji, ponieważ jesteś posiadaczem znakomitego aparatu. Nie wierzysz?
    A to zobacz.
    Lista nagród Czech Imaging Press Award 2005/2006. W tym roku głosowało prawie 6000 czytelników kilku głównych czasopism i portali fotograficznych.
    Digitální SLR fotoaparát
    1. místo 36,39% Olympus E-300
    Digitální profesionální SLR fotoaparát
    1. místo 30,34% Olympus E-1
    Objektiv
    1. místo 25,51% Olympus ZUIKO DIGITAL 7-14mm, f4 EZ-P0714 (ekv. 14-28mm) 2. místo 13,58%
    Blesk
    1.místo 28,31% Olympus FL-36

W ubiegłym roku było jeszcze ciekawiej
    Czech Imaging Press Award 2004/2005
    Digitální SLR fotoaparát:
    1. místo - 22,07% - Olympus E-300
    2. místo - 19,14% - Canon EOS-1Ds Mark II
    3. místo - 14,66% - Canon EOS 1D Mark II

Nikon, jak widzisz, wypada raczej blado. D70 i D50 nie istnieją w tych zestawieniach.

Pozdrawiam
    E1 .......

robin102
    Gość
    ZŚwiadom jestem ,że mam przyzwoity aparat i to omożliwosciach większych niż moje umiejętności , ale zawsze jest cos lepszego i tak w nieskonczoność . Te rankingi to należy z przymrożeniem oka traktować. W polsce wszystko wygrywa Canon 350D przyzwoite urzadzenie w gównianej obudowie. i miedzy innymi dlatego od zawsze kupuje olympusy.
    A D70s to takie polaczenie dobrej optyki, dobrej aplikacji i w miarę przyzwoicie wykonanej obudowy , a to lubie najbardziej.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów