a nieokreślonym parsknięciom radości prosto w monitor nie ma końca Jamek - ale mnie rozbawiłeś....![]()
ale jak Raster nie ma e-500 to i nie musi już mieć następcy e-1 nawet za dłuuugi czas-okres...
a nieokreślonym parsknięciom radości prosto w monitor nie ma końca Jamek - ale mnie rozbawiłeś....![]()
ale jak Raster nie ma e-500 to i nie musi już mieć następcy e-1 nawet za dłuuugi czas-okres...
jamek:
hehe, może nawet tyle nie wytrzyma... znam takiego gościa, który co 3-4 miechy zmienia rowery i żaden nie jest wystarczająco dobry... trzeba doceniać takie osoby - dzięki nim ludzie tanio wyrywają mało śmigany sprzęcior.
przy okazji: świetne masz to zdjęcie "słomka", respecta...
Rastera jak najbardziej szanuję (jego decyzję zresztą też), po uważnej lekturze m.in. jego postów sam zdecydowałem się na zakup E-500 (czego póki co przez chwilę nie żałowałem)Mój poprzedni post m.in. o uważnym czytaniu jego postów świadczy.
Oczywiście mam nadzieję, że będziesz tu czasem Raster zaglądał i się odzywał.
Pozdrawiam
p.s. Kaarool dzięki, niestety modelka z przytoczonej fotki rzadko chce współpracować (choć to połowa moja obecnie)Ale jak się zrobi cieplej... to jej nie odpuszczę...
![]()
jamek spox
będę zaglądał i chwalił się fotami.
No i kibicował Olympusowi, żeby wypuścił godnego następcę E1.
RasteR Ale zaskoczenie nam zrobiłeś . To teraz napisz śmiało bez ograniczeń lojalnościowych co Cię bolało w E500 NAPISZ !!!
A moim zdaniem kupiłes bezdyskusyjnie lepszy aparat , no i laski łatwiej na niego wyrywać. he he he Powodzenia.
Miałem D70 - fajny aparat.. ale te kolory jak po acze były nie do zniesienia.... wolę e-1![]()
andytown, ubiegłeś mnie miałem właśnie napisać, że jak RasteR zobaczy kolor skóry made in D70s to szybko się przeprosi z E systemem![]()
Właśnie przeglądałem sobie większą galeryjkę z fotkami z D70 i gdyby taki odcień skóry wychodził z mojego E-1 to bym się obwiesił na pasku od E-1, albo uwiązałbym sobie go u szyi i skoczył w głebinę. Normalnie ludzie na fotkach są okaleczeni tym sinym zabarwieniem skóry. A to co się dzieje ze skórą w cieniach, albo w cieniech i nieostrościach to ... szkoda gadać, normalnie zielonkawo bure UFO. Nikon ma fajnego D200, fajne szkiełka ale te kolorki![]()
RasteR bawiles sie d70 a nie d70s
nie mam "eski"
![]()
pozdrowka
Jacku co do kolorkow - wszystko kwestia wyobrazni - wazne zeby kazdy byl zadowolony
gary
wiem wiem
a kolory mi się podobają tzn nie zauważam w nich niczego niedobrego. Tam są 2 tryby sRGB- bardziej "do skóry" i bardziej "do widoczków".
A w ogóle powieszę tu moje nowe fotki więc będziecie się mogli poznęcać
robin102
E500 to zajebisty aparat.
d70s:
- bardziej mi się podoba
- przyjemniej mi się robi nim zdjęcia
- ma podświetlany, drugi wyświetlacz na "dachu"
- ma nieco większy wizjer z możliwością włączenia siatki
- jest DUŻY - a ja lubię DUŻE rzeczy
pewnie znajdzie się jeszcze więcej plusów i zapewne minusów ale najpierw muszę go dostać do łapy i poznęcać się na nim (o czym nie omieszkam poinformować w Hyde Parku w wątku otwartym dzisiaj przeze mnie)
upssss gary.... no ja kolorów wolałbym sobie nie wyobrazać tylko oceniać kolory po tym co widzę na zdjęciu. Jacek może to jakiś jednostkowy przypadek z zielonym kolorem?
A okazuje się chłopaki, że laski wyceniają aparat E-500 na jakieś 6-7 tys pln i wzbudza ich mocne zainteresowanie i spokojnie mając e-500 można wyrywać laskiZamieszczone przez Robin102
Od razu dodam, że nie skorzystałem bo pędzę ustabilizowane społeczne życie w nieformalnym związku
![]()