Strona 23 z 29 PierwszyPierwszy ... 132122232425 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 288

Wątek: Mam E-500

E500 i E-szkła to bardzo dobry sprzęt i złego słowa nie dam na nie powiedzieć.

Na dodatek E500 ma więcej funkcji niż puszka d70s...

d70s jest DUŻY naprawdę - rewelacyjnie leży w łapie.
    Przekonała mnie tzw "pierwotna przyjemność z fotografowania"... byłem 2 tygodnie temu na warszawskim zlocie Cyberfoto i wziąłem toto do łapy i trochę tym pofotografowałem i... się zakochałem... No i stało się

Na razie kupuję "tylko" z portretówką - to szkiełko jest absolutnie genialne.
    W przyszłości... nie wiem jeszcze ale skłaniam się ku 18-200 VR albo jakiemuś dobremu tele, a na końcu kupię jakiś szeroki kąt.... no ale... to w przyszłości.

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Raster,

a ja dalej wyjść z szoku nie mogę. Nawet się zacząłem z tej rozpaczy na forum Nikona profilaktycznie udzielać bo mnie zainteresował pewien temat....
    Polubiłem Twoje zdjęcia z E-500, a Ty mi tu, że zdradziłeś.... ech... rozumiem, że Ty swoich zdjęć nie polubiłeś.

Mam wniosek:
    1. opisz za jakiś czas swoje wrażenia na forum Olka, z jakości obrazu i pracy z D70s w porównaniu do E-500, nawet jakbyś miał zjechać E-500... (bardzo lubię takie porównania użytkowników)

Oczywiście wniosek jest nieobligatoryjny do spełnienia.

Powodzenia w pracy z Nikonem d70s,
    blady

blady

zdjęcia tu nie mają nic do rzeczy - tu moje gadżeciarstwo wzięło chyba górę nad tym co najważniejsze - czyli właśnie zdjęciami

A taki mały pseudo-teścik - zrobię

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    RasteR:

szkoda, bo dobrze się zapowiadałeś. ale tak to bywa, że się człek zapędza w pogoni za zabawkami.

obiektyw VR, o którym piszesz nie jest zbytnio polecany, więc uważałbym z pohopnymi decyzjami... to też sugeruje pogoń za nie wiadomo czym: żadne szkło do lustra o zoomie większym niż 5 nie będzie za ostre... tak zwany kompromis.

z drugiej strony, jeśli OLEK w 2006 roku nie pierdnie z grubej rury i dalej będzie puszczał zabawki na średnią półkę, to dużo osób skoczy na D200 a szkoda by było ekipy i tych kozackich szkieł 1:2.0 których nie ma do czego podpiąć...

dyskusje o najkonie przenieście do innego działu żeby tematu nie zaśmiecać.

co do zoooooomu to masz oczywiście rację ale czytałem jego testy i sprawuje się naprawdę nieźle w pełnym zakresie - dlatego myślę o nim ... ale to przyszłość...

Co do wątku to nie wiem.. .może w Hyde Parku będzie nam lepiej... Tam napiszę o wrażeniach jak wezmę toto do łapki.

narka

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Gadzeciarstwo i d70s? eee tam, słabo. Jakbyś brał Nikona d200 to rozumiem. To jest dopiero gadzet do zabawy, sam bym wzial, lae tak za 4 tys... a tak to nie bardzo.

Co do pierwotnej przyjemnosci z focenia to dlaczego Twój wybór nie padł na E-1?

blady

już nie zasmiecam tego watku...

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    blady:

ciśnienie trzeba trzymać. nie wyszłyby szkła po 20000 pln sztuka gdyby nie mieli dobrego sprzętu na ukończeniu... pozostaje kwestia kiedy...

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    RasteR
    http://www.olympusclub.pl/forum/view...ghlight=#34822

Z D70s daje Ci jakieś 3 m-ce

eeee tam...

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów