Strona 19 z 29 PierwszyPierwszy ... 91718192021 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 288

Wątek: Mam E-500

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria
    A cena tez pewnie powala?
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

| OlyJedi
    Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

Re: CF

[quote="excel"] Ja mam zwykle CF High Speed 512Mb Pretec

Ta karta to nie jest znowu taka "zwykła" niech kolega "excel" zamontuje kartę xD albo "naprawdę" zwykłego CF to dopiero zobaczy rożnicę. Po przeczytaniu kilku zagranicznych testów też wiedzialem, że SanDisc III są
    extremalnie dobre - no ale finanse nie pozwoliły mi na zbadanie tego z bliska. Tak więc po kilku malutkich testach kupiłem właśnie... CF HS Pretec. Karta działa naprawdę dobrze - a cena taka... jak Kingstonów HS, które są wolniejsze od Preteców.

dałem 700

excel
    Gość

CF ....

abc

robin102
    Gość
    Też używam Preteca HS w swoim E-300 i naprawdę szybciutko zapisuje. Gorzej niestety w drugą stronę.

excel
    Gość

CF dla E-500.....cd.

abc

robin102
    Gość
    W drugą strone , czyli chodzi o transfer z aparatu do kompa - strasznie mozolnie idzie.
    Jeśli chodzi o obiektywy to standardowe ZUIKO plus 2 aparaty olympusy. Bardzo fajne szkła jak za te pieniądze. Moim skromnym zdaniem daleko lepsze od konkurencyjnych obiektywów dostarczanych w zestawach przez Canona i Nikona. Szczególnie zomik mi się podoba . Jakoś lepiej wykonany od szerokokątnego. A chyba najlepszy obiektyw(z moich) to ten w poczciwym C5050Z ostry jak brzytwa i jasny do bólu. Ale kurde nie da się go odczepić i przypiąć do mojej lustrzałki. he he he

| OlyJedi Awatar dooomin
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    No i masz babo placek...

Chodzi mi po głowie lustrzanka i właśnie e-500 wydaje się być jedyną rozsądną, na jaką mogę sobie pozwolić cenowo. Jeszcze niedawno byłem pewny, że to będzie e-500, ale już zaczynam się zastanawiać.

Teraz pstrykam sobie c-740. Co raz częściej zaczyna mi w nim brakować "mocy". Chciałbym coś fajnego i niskoszumowego, ale z tego co tu czytam (i nie tylko tu) to właśnie z szumami chyba nie jest najlepiej. Lubię też makro w swoim kompakciku i pewnie w e-500 będzie mi go brakować, bo nieprędko pozwolę sobie na stosowny obiektyw.

Raster - widzę, że Ty miałeś zbliżoną przesiadkę (z c-750). Powiedzcie no mi - warto czy nie warto? Może jednak czegoś w canonach poszukać? (zaraz dostanę kamolem w głowę )
    "hans und helmut trinken vermut"

| OlyJedi Awatar RobertW3D
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    dooomin - tak się składa, że:
    - nie znoszę szumu na zdjęciach
    - lubię szerokokątne obiektywy
    - od czasu do czasu pstrykam makro
    - AF jest dla mnie bardzo ważny

I tak się składa, że E-500 w żadnej z tych kategorii nie jest mistrzem, a mimo to go kupiłem. I odkąd go mam:
    - wyleczyłem się z szumofobii (poza tym bardzo ładnie usuwa się szum z jego fotek Neat Imagem)
    - te 14mm ze standardowego obiektywu jest jak na razie w zupełności wystarczająca (mimo to czekam na rozsądny cenowo szeroki kąt)
    - portretu robaczka tym 14-45 nie zrobię, ale nie jest źle
    - AF jest naprawdę bardzo dobry - może to nie demon szybkości, ale za to skuteczny

Nie bój się tylko kupuj
    Ja tam bym go nie zamienił na żadną nową super hybrydę czy jakiegoś tam plastic-fantastic

Pozdr.
    R.
    Pozdrawiam, Robert
    Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
    ... a jest ... żółta łódź podwodna ....

warto

ale idź sobie do MMarktu albo innego tego typu badziewka i wymacaj wszystkie możliwe lustrzałki. One są bardzo zblizone parametrami i tym, jakie można z nich uzyskac fotki i tylko Twoje odczucia pozwolą Ci wybrać odpowiedni aparat.

Ja zakochałem się w Nikonie d70s jeśli chodzi o ergonomię i chwyt - to kawał fajnego aparatu w łapie. Jednak kupiłem ze względów ekonomicznych E500 double kit i nie żałuję (no.. może troszkę żałuję bo mi się mniej wizualnie podoba niż Nikon )

Popatrz sobie na Minoltę d7d - też kawał porządnego sprzętu i ma stabilizator obrazu (około 4100 z obietywem w miarę)

Canon... hmmm to napewno bardzo porządny sprzęt ale... za 350d + obiektyw "do życia" zabulisz około 5000 zeta - chcesz tyle zabulić? Zresztą weź go do ręki i od razu sobie odpowiesz na to pytanie - ja tak zrobiłem i o mało się nie posiurałem ze śmiechu - ma beznadziejny uchwyt.

Nikony mają (d50 i d70s) mniejszą rozdziałkę niż Olki (6 mpix), Minolta zresztą też ale pytanie czy to ma aż takie znaczenie?

A jeśli chodzi o mnie...
    Na chwilę obecną mogę powiedzieć, że moim kolejnym aparatem będzie albo Nikon d200 albo następca E1 o ile Olympus zaproponuje coś naprawdę przyzwoitego

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów