Strona 16 z 29 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 288

Wątek: Mam E-500

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    dzięki RasteR,
    wychodzi na to, że nie ma się w sumie czym przejmować...
    do tej pory miałem Fuji S5500, także teraz jak się przesiądę, to i tak porządnie w sprawie MF odetchnę...

Awatar marwit
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Apropo MF przynajcie sie jak czesto z niego korzystacie? Mi sie niezdazylo jeszcze ani razu licznik ~4000 zdjec

Sorki za OT
    E-300, 14-45, 40-150, Lexar CF 1Gb

z musu korzystam z MF w obiektywach M42

no i trochę się jednak pobawiłem tym MF zuikowym żeby go poznać.

ale fakt - na codzień raczej nie korzystam.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    fakt, nie często pewnie będę korzystał... ale działanie MF w dotychczasowym moim S5500 powodwało, że z "nie często" robi się "nigdy"
    wolałem się po prostu upewnić czy i tu podobnej kiszki nie będzie... na wypadek, kiedy będę chciał skorzystać

p.s. coś słyszeliście o efektach testu? bo ten wątek chyba w sumie po to powstał...

robin102
    Gość
    A ja dość często ostrze manualnie szczególnie na imprezach przy słabym świetle co by ludziom stroboskopem po gałach nie świecić i powiem szczerze ,że ten pierścień, a właściwie to jakiś potencjometr z dość ciemnym wizjerem aparatu praktycznie powala człowieka . Chyba zrobie sobie jakąś podziałkę na obiektywie jak to bywa na droższych szkłach.

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Robin102
    Chyba zrobie sobie jakąś podziałkę na obiektywie jak to bywa na droższych szkłach
    Naprawdę Robin102 ostrzysz manulanie? Zastanawiałem się nad tym, ale stwierdziłem, że to niemożliwe żeby ustawić ostrość w ten sposób i w warunkach o których wspominasz. Obiektywy Minolty i Nikona z zestawów od d50 i 5d też nie mają podziałki, to jakaś nowomoda chyba.

Trochę teoretyzowałem, ale czasami właśnie nic nie widać i przydałaby się tak podziałka na obiektywie.

może ten "powiększalnik" do wizjera coś poprawi w kwestii manualnego doostrzania przy ciemnych scenach

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    bez względu na ostrzenie i tak kupię powiększalnik przynajmniej wizjer będzie jak w e-300 a zostanie jaśniej

Mieszka w
    Tomaszów Maz.
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Robin 102 o jakiej podziałce ty mówisz mósiałbyś mieć ją chyba w cm. W 14-54 jest skala odległości ale nie na tyle precyzyjna by z niej korzystać do MF. Podejrzewam że nie ma obiektywów z taką podziałką nigdzie.

robin102
    Gość
    Nie no w cm to przesada , ale w meterkach po 0,5 to by się przydało . Na imprezie szczególnie Takie imprezowe foty nie muszą być doskonałe technicznie( super wyostrzone ) przynajmiej dla mnie.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów