Chyba nie pooglądamy - masz przekroczony limit transferu na stronie!
Chyba nie pooglądamy - masz przekroczony limit transferu na stronie!
Olympus E-500, E1, 5060, Zuiko Digital 14-45mm, 14-54mm, 40-150mm, ED 50mm f/2 Macro, 11-22mm F2.8-3.5, fl36, filtry itd.
ok poprawione na:
http://www.fajfo.za.pl/e500/index.html
toko - fajne nocne. miałeś włączony filtr szumów czy nie?
Ciekawe, że w instrukcji napisano, że matryca może się przegrzewać przy długich czasach i generować w lewym górnym rogu poświatę...
Filtr wylaczony, pozniej wlaczylem bo wywalilo dwa hot pixele przy dluzszych czasach.
cholera oczy mi siadająZamieszczone przez (A)rturo
, bo dla mnie za miekkie i jakieś takie ...
albo jestem skrzywiony przez kompakt![]()
c-5060 , A710IS , 1000D + kit 18-55IS , c50mm1.8 II
raczej przez to ze zmniejszone i nie wyostrzone
Co do zjęc Arturo to jak bym nie wiedzial ze to sa foty z e-500, a ktos by mi powiedzial ze zostaly zrobione kompaktem <1000 zł to bym uwierzył
he dobre
Ale OK zoabczysz jak beda w full
(A)rturo , czekam , czekam na full foty![]()
c-5060 , A710IS , 1000D + kit 18-55IS , c50mm1.8 II
http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=15578335
nie wrzuciłem tu tego po to, żeby wywoływac jakąś panikę hehehe
Tylko po to żeby spytać czy Wy też macie coś takiego...
Poczytałem ten wątek i za wszelką cenę starałem się znaleźć TO COŚ w wizjerze i... nie udało mi się...![]()
więc tak obrazując z ich języka na nasze (bo mogłem coś źle zrozumieć z uwagi na niedoskonałą znajomość języka obcego) pokrótce opiszę problem jaki może wystąpić (jakby co to poprawcie):
otóż po złapaniu AF i przesuwaniu oka, z lewa na prawo albo odwrotnie pojawiają się zniekształcenia w widzianym obrazie w wizjerze aparatu.
No więc ja mam takie zniekształcenia. Noszę okulary, mam korekcję ustawioną na -3 w wizjerze e500. W Practice z założonymi okularami tego problemu nie mam.
Chciałbym się zapytać tylko, po jakiego grzyba przesuwać oko w wizjerze? może mi ktoś wyjaśnić celowość takie suwania oka? Gdyby nie ten wątek na dpreview nie zwróciłbym uwagi na problem, ponieważ oko przesuwam razem z wizjerem i aparatem, więc nie kadruję okiem tylko całym aparatem. Szczególnie, że wizjer w E500 jest dość mały i trudno wodzić okiem po wyświetlanym obrazie w wizjerze![]()
W mojej opini ten problem nie dyskwalifikuje tego aparatu w żaden sposób, już większym problemem są dla mnie szumy i jakość tych szumów oraz jeszcze kilka innych detali bym znalazł.