Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Co lepiej kupić E-300 czy E-500?

Mieszka w
    Racibórz
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Re: Co lepiej kupić E-300 czy E-500?

Cytat Zamieszczone przez jacek2004
    W zestawach dual kit. Nie wiem czy pytanie nie jest zadane zbyt wcześnie, bo jeszcze nie mamy userów E-500 ani nie wiemy jak to będzie z jakością fotek pomiędzy E-300 i E-500. Ale mam nadzieję, że jak się pojawi w końcu E-500 to temat odżyje.
    Aparatem na co dzień będzie posługiwała się kobieta, no i bedzie to zapasowe body dla mnie. Przyznam zależy mi jak na najniższej cenie.
    No tak. W takim wypadku zapytać należy kobietę który bardziej się podoba.Wielkich różnic w jakości zdjęć pewnie nie będzie. Z punktu widzenia kobiety - wybieram E-500- duży bardzo dobrej jakości wyświetlacz (kobiety to lubią), tradycyjny lustrzankowy kształt, lekki plastik (mimo to dobrze wykonany wg. Fotopolis), automatyczne programy tematyczne ( ja nie korzystam, ale kobiety raczej to lubią ).

Następna sprawa :
    "Przyznam zależy mi jak na najniższej cenie"

No wiesz , kobiecie aparat, byle najtańszy! Na kobietach się nie oszczędza !

| OlyJedi
    Mieszka w
    Zabłudów
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Witam serdecznie. Tak naporawdę jedyną istotną przewagą E-500 na d E-300 jest podgląd histogramu w trybie record view. Pozostałe bajery są albo naciągane jak rzekomy pryzmat (a wizjer mniejszy i ciemniejszy), albo mniejsze szumy, które w rzeczywistości są dokładnie takie same a po włączeniu noise filter jedynie "rozmydlają" nieco zdjęcie a więc i szumy.
    Jeśli E-300 dałoby się w dodatku kupić taniej to w ogóle nie ma się nad czym zastanawiać. Jego budowa niewiele ustępuje E-1. Ma metalowe chasis, prawie takie same jak w E-1. Nie jest tylko uszczelniony.

robin102
    Gość
    EWAMO to Ty jeszcze nie masz tego olka E-500 nie dotarł jeszcze do Ciebie. Miałem nadziej ,że napiszesz jakieś pierwsze emocjonalne wrażenia.

Mieszka w
    Racibórz
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez robin102
    EWAMO to Ty jeszcze nie masz tego olka E-500 nie dotarł jeszcze do Ciebie. Miałem nadziej ,że napiszesz jakieś pierwsze emocjonalne wrażenia.
    No niestety Foto Raj trochę zawodzi. Gdy aparat zamówiłam,jeszcze go nie było. Gdy już był ,okazało się że jest "kolejka" i nie załapałam się na pierwsze wysyłki. Podobno zamówień na ten zestaw jest znacznie więcej niż Olympus jest w stanie dostarczyć.
    Aparat podobno wysłano do mnie wczoraj - uparcie tak twierdzi FotoRaj. Firma kurierska -uparcie twierdzi, że takiej przesyłki nie ma . Ktoś chyba jaja sobie robi. Mam nadzieję że jutro się to wyjaśni.
    Nie zapomnę się oczywiście pochwalić .
    Pozdrawiam.

robin102
    Gość
    Olej ten sklep i kup za 2650 na allegro widzialem jeszcze jedna sztukę. Szkoda nerwów

ja też czekam... ale nie mówili, że wysłali tylko, że czekają na dostawę...

Mieszka w
    Racibórz
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez robin102
    Olej ten sklep i kup za 2650 na allegro widzialem jeszcze jedna sztukę. Szkoda nerwów
    Za 2600 + 2xkit ?????
    Ja mam pecha trochę, na allegro się boję.
    Zaczekam do końca tygodnia, a jak nie przyślą to biorę 350D

Wkurzona jestem, bo myślałam że jesieni jeszcze trochę pofocę, a tu wszystkie drzewa już gołe są.

Mieszka w
    Racibórz
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez RasteR
    ja też czekam... ale nie mówili, że wysłali tylko, że czekają na dostawę...
    Może tak mi tylko powiedzieli że wysłali , bo wydzwaniałam do nich co 2 dni, i już mieli mnie pewnie dosyć...