no podalem na poczekaniu co znalazlem na plfoto. :P
chodzi o to np. zeby miec ostro twarz i reszte rozmazana - takiej GO z moim kitem f3,5 nie uzyskam.
no podalem na poczekaniu co znalazlem na plfoto. :P
chodzi o to np. zeby miec ostro twarz i reszte rozmazana - takiej GO z moim kitem f3,5 nie uzyskam.
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
Jeronimo staraj się kupić szkła z f od 1.4 bo te ze światłem 1.8 przeskakują często od razu do f2.8.
O jedną działkę trzeba przymknąć koniecznie, różnica w obrazie na full f i po przymknięciu o jedną działkę jest naprawdę spora, przynajmniej ja tak mam w kilku szkłach M42 więc można zaryzykować stwierdzenie że to reguła.
Olympus E1 E 300/ T2 cena: 140.00 zł
Sorki chłopaki, ale mam proste pytanie czy adapter na m42 to ten wymieniony powyżej oznaczony jako T2 ??
Canon 85 f/1.2 mkII L w moim plecaku jest jak perła w chlewie.
Magus sądząc po cenie to nieostatnio widziałem przelotkę 4/3 na M42 za 70zł.
Jeronimo, jeszcze jedno robiąc fotki M42 utrata kontrastu nie będzie aż tak bardzo widoczna przy fotkach B&W, ponieważ w nich można popracować nad kontrastem. W kolorze już takich poprawek kontrastu nie uzyskasz i fotki będą zdecydowanie bardziej mydlane.
Tylko na foto-akcesoria.com.pl nic innego co mogłoby do M42 pasowac nie znajduję niestety?!?
Może ktos podesłać linkę (ale nie allegro)??
Nie allegro (to mam, linke znaczy się) wolę sklep.
Jeronimo: właśnie od tego gościa brałem adapter na m42, gość spisał się w moim wypadku znakomicie i ekspresowo przysłałZamieszczone przez fotomic
Olek C-5060WZ, Canon EOS 400D, olek SP-320 i C-765
GG 3520341, TLEN: nimizt1@tlen.pl
www.michalmilde.pl
Czyżby ktoś po tylu tekstach na ten temat nie znał tego linka???:
http://www.foto-akcesoria.com.pl/ind...i=produkt&nr=1
ale ten link z allegro i ten link twój to jedna i ta sama osoba. Więc nie widzę problemu brać tam lub tutajZamieszczone przez irek50
![]()
Olek C-5060WZ, Canon EOS 400D, olek SP-320 i C-765
GG 3520341, TLEN: nimizt1@tlen.pl
www.michalmilde.pl