Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678
Pokaż wyniki od 71 do 79 z 79

Wątek: Czy to koniec E-1

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Raptor nic dodać i nic ująć. Faktem jest, że E-1 jest nie dla mnie co też powtarzam za każdym razem - to nie podlega dyskusji i nie odbieram tego napewno jako obelgi. Też mam słabość do jakości zdjęć z E-1. Wiem, jakie mam oczekiwania i szukam następcy dla aparatów którymi bawiłem się do tej pory. Faktem jest, że E-1 przestaje być produkowany - i E-1 za chwilę stanie się legandą i to oznacza koniec, jako taki poszerzania kręgu użytkowników tego aparatu. Faktem jest, że będzie następca E-1 i mam nadzieję, że spełni on moje oczekiwania - te amatorskie, a jednocześnie weźmie to co najlepsze z E-1, dzięki czemu za jakiś czas kupię dobrą puszkę, a e-500 stanie się puszką zapasową.

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    blady: Proponuję abyś zakończył swoje złote myśli n/t konstrukcji aparatów profesjonalnych. Może ktoś zechce z naszego forum dowiedzieć się czegoś sensownego, a natknie się na Twoje opinie i zniechęcisz go do kupna E1, o którym masz "blade" pojęcie---Sam piszesz. że to nie dla Ciebie , więc kupuj inny ... Bez odbioru...
    http://arturo.serv01.net/olympus/upl...iki/1454mm.jpg

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    nie ma to jak wieszcz o złotym piórze...

jak dla mnie brak 50 trybów to jeden z głównych atutów E-1. miałem kiedyś UZ i tylko mnie dobijało że tyle badziewia na pokrętle a ja korzystam z dwóch, trzech pozycji. potem, w 8080, też napchali tych trybów niepotrzebnie.
    brak lampy potrafi wqr, bo trzeba zakładać dużą i ją targać, ale dzięki temu jak już robię fotkę z doświetlaniem to mam szansę zrobić ją porządnie...

blady:

następcy chyba też nie kupisz, bo dodanie lampy skreśla uszczelnienia, trybu auto też nie odkopią i to jest pewne... powodzenia z E-500, zapodaj jakieś foty jak licznik przekroczy 1000-1500... E-500/E-300 to też dobre maszyny ale szkiełko faktycznie ciemnawe.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez irek50
    Szwietna fotka dlaczego tu a nie w ocenie zdjec

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Ortodoksyjnym właścicielom E-1 chciałbym przypomnieć, że tematem wątku jest czy to już koniec z E-1 , i wracając do sedna sprawy to trzeba spojrzeć prawdzie w oczy - grono szczęśliwych użytkowników E-1 nie będzie się powiększać - zostaje jedynie rynek wtórny - chyba, że popyt jest tak duży, że firma zdecyduje się na dalszą produkcję.

Ponadto zbaczając z tematu widzę Irku50, że zaczynają co po nie którzy skupiać się na osobie i odcieniu skóry, zamiast jasno określić swoje stanowisko i ustosunkować się do poglądu.

Czy wypowiadać się o E-1 można tylko w superlatywach?

KaarooL myślę, że jest szansa na zakup następcy e-1 przeze mnie bo:
    1. będę posiadał szkła z e-500
    2. napewno dorobię się lampy do w/w aparatu
    3. program AUTO nie będzie już tak potrzebny przez wszystkie osoby które będą korzystały z aparatu

Chciałbym usatysfakcjonować i uspokoić wszystkich konserwatywnych użytkowników E-1 i stwierdzam, że nie będę się wypowiadał więcej w tym temacie więc nie odpowiadam na żadne zaczepki Pozdrawiam.

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Draxan: Dzięki to raczej pochwała dla E1, bo ja się raczej nie wysiliłem specjalnie
    Dla mnie to nie jest koniec E1-- Będę polował na rynku wtórnym na drugi E1 / lub body/--Na pewno na świecie znajdą się onaniści sprzętowi uważający, iż więcej pikseli oznacza lepszą jakość zdjęć i zechcą się pozbyć tego sprzętu...

| OlyJedi
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    ale koniec E-1 jeszcze nie nadszedl bo podobno ma byc spowrotem w sklepach

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    no w temacie e-1 nie mogę się już wypowiadać, ale o cenę mogę się zapytać?

czy są jakieś przecieki w jakiej cenie może być ponownie E-1 Reaktywacja

| OlyJedi
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    jeszcze nic nie wiadomo mial sie pojawic w polowie tego tygodnia ciekawe czy to bujda czy sie pojawi (dowiadywalem sie w dwoch sklepach) Ale mozna napisac do Pani Ewelinki z Olympusa mysle, iż moze udzielic jakiejs konkretniejszej odpowiedzi