Witam.
Oficjalna informacja z Olympus Polska - istnieje teoretyczna mozliwość zamowienia E1 w setach:
E1+14-54 - 4699 zl
E1+14-54 + lampa FL36 - 5499 zl
Nie ma jednak pewności co do realizacjii.
Pozdrawiam:
Andrzej
Witam.
Oficjalna informacja z Olympus Polska - istnieje teoretyczna mozliwość zamowienia E1 w setach:
E1+14-54 - 4699 zl
E1+14-54 + lampa FL36 - 5499 zl
Nie ma jednak pewności co do realizacjii.
Pozdrawiam:
Andrzej
No to ładnie skoczyły cenyo 1000zł w górę.
Ja powiedziałbym, że Olympus przestal wyprzedawać E1 za smieszne pieniądze- czy uważasz, ze 4699 za E1 z bardzo dobrym obiektywem to tak strasznie duzo w porównaniu z np. Minolta 7D - cena producenta korpusu - 3999 zl i do tego prownywalny z Zuiko obiektyw ponad 2000 zl.
Pozdrawiam:
Andrzej
W sytuacji gdyby cena E-1 kit spadła do owych 4699zl z pułapu 7000zł rok temu i utrzymała się do dziś, to mozna by się zastanawiać czy jego cena jest atrakcyjna w stosunku do D7D za 3500 plus 2000 za szkło, czy nie jest.
Natomiast w momencie gdy prawie rok temu za 4699zł kupiłem e-1 kit + 40-150 + CF 1GB, to podwyżkę Olympus Polska traktuję jako smieszna, nic nie dającą z punktu finasowego, a robiacą dużo złego z punktu marketingowego.
Osobiście wątpię aby duzo osób kupiło E-1 za 4699zł, no chyba że jest chwyt spekulacyjny, pozwalający na sprzedaż z zyskiem wcześniej kupionych tanich egzemplarzy, przez handlarzy mających cynk od Oly PolskaOt to Polska właśnie
Panie Andrzeju, czy nie jest dziwne, ze jako miłośnik Olympusa zainałgurował Pan bytnosc na forum, postem o chęci sprzedaży E-1i to w chwili gdy zrobił się na niego popyt, a półki się zrobiły puste
![]()
Dla przypomienia:
oooo i sprzęcik kupiony miesiąc wcześniejZamieszczone przez Andrzej100
![]()
Dziwny splot okoliczności, prawda![]()
Witam.Zamieszczone przez jacek2004
Pierwsza rzecz - nie jestem milosnikiem Olympusa, ani zadnej innej marki - mam Olympusa E1, od 10 lat Nikona F90X, od 25 lat Praktice VLC3 - po prostu lubie robić zdjęcia - sprzet tylko do tego sluzy.
Olympusa E1 posiadam i nie zamierzam swojego sprzedawac, natomiast sprzedalem 6 kpl tzw double kit E1 w swojej okolicy (Konin-Kolo-Turek).
Widzac rozpaczliwe pytanie o to gdzie mozna jeszcze znależć E1 -zaproponowalem pomoc - sprzedaz fabrycznie nowego zestawu (kazdy sklep zakupuje w jakiejś hurtowni odpowiednio wcześniej) za cene 4200 zl- chyba najniższa jaką ktoś oferowal - gdzie ta spekulacja. (na pewno w przyszlości nic takiego nie zrobie bo widze ze budzi to niezdrowe sensacje)
Olympus nie podniósł ceny - po prostu zrobil wczesniej totalna wyprzedaż - czyszczenie magazynów sprzedajac E1 poniżej kosztow. W chwili obecnej Olympus Polska nie zamierza sprowadzac E1. Jednak na wyraźne zamowienia klientow wyraża gotowość sprowadzenia pojedynczych setów m.in z rynku niemieckiego - po cenach w jakich tam jest sprzedawany (nie wyprzedawany).
Rynek na uzywany w Polsce nie jest tak chlonny żeby mogli na nim funkcjonowac spekulanci - chyba pomylil Pan epoki.
Prawie rok temu E1+14-54+40-150 +CF 1GB - nieprawdopodobne- ja wtedy widzialem tzw promocje studencką - 4999 - E1 +14-54.
Pozdrawiam:
Andrzej
jednak kupiłem E-1 na allegro co prawda z jednym ciemniejszym szkłem 14-45 ale co tam za 2799 to ja raczej takiego ergonomicznego i "pancernego"aparatu nie kupię. A na następne szkiełka przyjdzie czas. Już co prawda miałem dzisiaj kupić Nikona D70s z kitowym szkłem za 4200 ale pomyślałem, że nie sprawdzę na allegro no i kupiłem. Dostępność obiektywów do Nikona to też lekka legenda tanie nie są dobre a dobre są niebotycznie drogie (jak wszędzie)
.
Pozdrawiam
Zrobiłem jakiś czas temu identyczny jak niektórzy twierdzą "błąd" (E-1 z 14-45) i jestem bardzoooo zadowolony, szkło 14-54 ma jak dla mnie ma jeden atut jest jaśniejsze... ale zaczynam powoli polować na 50 macro, podpinam M-42 i jest coraz lepiejZamieszczone przez gregvip
, więc witaj w klubie
![]()
Tak z ręką na sercu to był jeszcze jeden powód...
...forum.
Czytam i uczestniczę w różnych forach internetowych od lat, były w nich też fora gromadzące ponoć miłośników danego tematu co nie przeszkadzało ludzikom bluzgać na siebie, wymądrzać się i naśmiewać z innych. A takiej atmosfery jak Tu to raczej nie ma nigdzie. Szykbie odpowiedzi na tenat a gdy wyskoczy offtopic to nikt nie krzyczy.
Pozdrawiam.
ps. co do olympusa pierwszym zakupem będzie 40-150 a potem albo FL-50 albo 50 macro
Jako już dość zasiedziały bywalec cieszę się, że takie masz zdanie o tym forum. Ja też jak wybierałem aparat to jako jeden z argumentów brałem to, że gdybym kupił coś innego musiałbym się stąd wynieść, a żal by było bo się już w pewien sposob zżyłem z tym forum.Zamieszczone przez gregvip
A wracając do tematu, gdzie tanio można kupić FL 36? Czy taniej jest w Niemczech jak u nas?
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
Ja powiem od siebie że tydzień temu kupiłem E1 + 14-54 (3 miesięczny, 3 tys fotek) z filtrem uv B+W i z kartą i z aku za ....................... 3100
luc4s, tez szukam szukam i niestety w Pl kosztuje majątek, najtaniej by było kupić w stanach.
Może ma ktoś znajomego który by wysłał ? Ja szukam i chyba znalazłem ale czekam na odpowiedź.