Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 63

Wątek: E-500 i wątpliwości

Mieszka w
    Tomaszów Maz.
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Ja prenumeruje fvd i potwierdzam o e500 piszą te bzdury o opóźnieniu migawki. Mało tego sample z innych tanich luster testu dane na płycie są robione w słoneczku a e500 przy chmurze i mimo to jakość fotek na drugim miejscu oczywiście za mocno przereklamowanym eos350 Wszystkie sample robione z 50f2 w jpg w iso 100-1600 moim zdaniem b.dobre. No ale jak się nie płaci gazetom to się przegrywa choć moim zdaniem nikt nie powinien wybierać aparatu na podstawie takich testów.

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    hehe, jak dobrze że tych gówien nie kupuję, bo tylko by mnie trzęsło.

chociaż, jakiś czas temu widziałem pozycję, w której z testu E-300 i 350D zwycięsko wyszedł E-300. kopara mi spadła, że ktoś tak otwarcie przyznał wyższość konstrukcji OLKA nad badziewnym 350D.

a ten pismak tak plujący na OLKA udowadnia że ma ciasny światopogląd. nawet jeśli jest maniakiem kamunia, to konkurencji ignorować nie powinien. no, chyba że grubo mu się to opłaciło, zrobić dobrą prasę jednemu, gorszą drugiemu. kto to wie...

Mieszka w
    Racibórz
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dorian
    Ja prenumeruje fvd i potwierdzam o e500 piszą te bzdury o opóźnieniu migawki. Mało tego sample z innych tanich luster testu dane na płycie są robione w słoneczku a e500 przy chmurze i mimo to jakość fotek na drugim miejscu oczywiście za mocno przereklamowanym eos350 Wszystkie sample robione z 50f2 w jpg w iso 100-1600 moim zdaniem b.dobre. No ale jak się nie płaci gazetom to się przegrywa choć moim zdaniem nikt nie powinien wybierać aparatu na podstawie takich testów.
    Też to od razu zauważyłam. Na zdjęciach z E-500 niebo było wypalone,na wszystkich innych niebieściutkie.

Miejmy nadzieję że na Fotopolis coś obiektywnego napiszą.

Mieszka w
    Tomaszów Maz.
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    A ja czytam wybiórczo porady wiele mi pomogły na początku.Czasem piszą ciekawie rzeczy, dadzą jakiś program do testowania ale najwięcej wyniosłem z szkoły national geographic na ostatnich 8 płytach fvd.

Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Testy fvd są zwykle...nieco tendencyjne, delikatnie rzecz ujmując Ewentualnie piszący te bzdury postanowił mierzyć czas od włączenia aparatu do zrobienia zdjęcia . Nie sądzę, aby AF w E-500 był krokiem wstecz w stosunku do E-300, którym można robić bez problemu zdjęcia sportowe, nawet obiektywem 14-45.

Spróbuję ukraść topic: wie ktoś o jakichś przeciekach/spekulacjach co do ceny obiektywu 14-35 ? Spodziewam się niemałej kwoty ale szkło ma być również przednie...
    Grzesiek

ewamo

jaką kartę pamięci planujesz kupić?

ja myślę o 2GB Extreme III

Baltazar

albo "shutter lag" wyszedł mu bo policzył czas razem z ustawianiem ostrości (bo i takie przypadki się zdarzają, że ludzie nie kumają, że najpierw trzeba ustawić ostrość, a dopiero potem "nacisnąć guziczek do końca" )

robin102
    Gość
    O JENY nie czytajcie tych szmatławców fvd i inny VIDEO czy tam CHIP to poziom periodyków porównywalny do kolorowych gazet dla blondynek typu Tina , hallo itd.
    Jednym sensownym periodykiem jest Fotokurier - chłopaki w miarę rzetelnie piszą i robią sensowne testy i oceniają to co trzeba. Np według ludzi z Fotokuriera E-300 jest lepszy od 350D i co Wy na to . Wygrał teścik. Jam ma takiego e-300 i jestem coraz bardziej zadowolony. Pierwsze dni to rzeczywiście było zgrzytanie zębami ,ale teraz jest OKi.
    Ja nawet już do ręki nie biore tych gazetek.
    A prawda jest taka ,ż eolympus ma słabe notowania w polskiej prasie bo miał dotąd słabego dystrybutora na polski rynek i niestety jak wspominałem wcześniej "nie jeździ w pierwszej lidze" Ludzie myśla że jak kupią taki canon350d lub 300D lu nikon D50 to to samo co najdrozsze aparaty canona . H he he.
    Ja już do tej pory mialem dwa olki i koniecznie naprawdę koniecznie chcialem tak z ciekawości zmienić markę sprzętu ,, ale się nie dało. nic mi poprostu z tej plastikowej tandety nie podpasowało a na prawdziwe aparaty canona lub nikona za z-9 tys zł mnie nie stać.
    Ole Ole

Mieszka w
    Racibórz
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez RasteR
    ewamo

jaką kartę pamięci planujesz kupić?

ja myślę o 2GB Extreme III

Na razie zostanę przy XD bo je mam, a w zamian za to zainwestuję w filtry : polaryzacyjny i może jeszcze połówkowe.

Mieszka w
    Racibórz
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Dzięki za przypomnienie o tym teście, gdzie O E-300 wygrywa (minimalnie ale wygrywa) z Canonem 350D. ( Foto Kurier Nr 6/2005)

Jest jeszcze inny test ( FK 8/2005) "Tanie obiektywy dla lustrzanek cyfrowych" gdzie zwycięzcą został E-300 + 14-45, 40-150...ale to nie jest żadne zaskoczenie.

Pozdrawiam wszystkich