A gdzie można jeszcze kupić E1 z kitowym szkłem 14-54 ?? Tak się właśnie nad nim głowię, można go godzieś dostać w Warszawie??
pozdrawiam
Daniel
A gdzie można jeszcze kupić E1 z kitowym szkłem 14-54 ?? Tak się właśnie nad nim głowię, można go godzieś dostać w Warszawie??
pozdrawiam
Daniel
Jak ktoś może mi powiedzieć coś o E1 co mnie do niego przekona to będę wdzieczny. Konkurnci to d7d, d5d i nikon d70.
ewamo czy foto-raj potwierdził Ci jakiś konkretny termin dostawy?
Niestety nie, oni sami dokładnie nie wiedzą kiedy ten zestaw będzie.Parę dni temu do nich dzwoniłam, to powiedzieli że do 2 tygodni powinien być.Ale są już te z obiektywem 14-45.Zamieszczone przez RasteR
Jest już także test w najnowszym foto-video. Nie jest rewelacyjny.
test czy aparatNie jest rewelacyjny.
czytałaś test na dpreview?
A co tam znowu "spece" od testów mają do zarzuczenia E-500? Czasami jak czytam Chip FV to żałuję że pampersów nie noszęZamieszczone przez ewamo
![]()
" Podczas fotografowania wyczuwalne jest dokuczliwe, podobnie jak w E-300 opóźnienie migawki po wciśnięciu spustu.Korpus ten, nawet z wyczyszczonym buforem i wyłączonym AF, wykonuje zdjęcie dopiero po chwili, co pod tymwzględem stawia go w jednym rzędzie z kompaktami,a nie konkurencyjnymi lustrzankami."
"O E-500 z jednej strony dzięki znakomitej funkcjonalności i zadowalającej ergonomii aspiruje do bycia znaczącym konkurentem dla lustrzanek, z drugiej przez ślamzarność bardziej pasuje do grupy zaawansowanych kompaktów. Opcja wymiany obiektywów to za mało, by skusić niezdecydowanych fotoamatorów , skłaniających się raczej ku zwartemu kompaktowemu cyfrakowi.Argumentem za zakupem może być tylko cena."
" + wysoka funkcjonalność, zadowalająca( jakość zdjęć, uproszczone sterowanie z okna statusu
- wyraźne opóźnienie migawki,niedopracowany podwójny interfejs kart pamięci"
"....zapewniając akceptowalną jakość obrazu..."
"Opracowany przez Olympusa system 4/3 ciągle nie zyskał popularności wśród fotografujących, a jego przyszłość jest niejasna.Dziwićmoże zatem upór, z jakim producent wprowadza nowe modele korpusów i obiektywów."
W teście brały udział:
Canon 350 D -zwycięzca- jakość zdjęć -89
funkcjonalność i ergonomia -84
budowa i wyposażenie-81
o E-500 j.z-85
f. i e. -84
b. i w. - 77
Minolta 5D drugi zwycięzca j.z.- 84
f. i e. - 77.
b.i w. - 81
Pentax isdl j.z. - 88
f.ie. - 66
b. i w. - 75
Nikon D-50 j.z. - 80
f. i.e. - 82
b. i w. - 69
Czytałam na dpreview, ale nie jestem bardzo biegła w angielskim, odniosłam jednak wrażenie że aparat wypadł całkiem całkiem.Zamieszczone przez RasteR
Test na dpreview, który BTW nie jest bardzo pochlebny, mówi, że:Zamieszczone przez ewamo
Auto focus felt fast and responsive, shutter lag was very short and the E-500 always felt 'keen' to shoot
Czyli albo w Anglii kłamią, albo redaktorom foto-video się coś popierdzieliło. Pozostanę przy tej ocenie i nie będę snuł teorii o celowym przeinaczaniu faktów...![]()
Pozdrawiam,
Piotr.
no to ciekwie się zrobiło![]()
"Opracowany przez Olympusa system 4/3 ciągle nie zyskał popularności wśród fotografujących, a jego przyszłość jest niejasna.Dziwićmoże zatem upór, z jakim producent wprowadza nowe modele korpusów i obiektywów."
chyba kupie gazete i napisze list do redakcji![]()