Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 63

Wątek: E-500 i wątpliwości

Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    A gdzie można jeszcze kupić E1 z kitowym szkłem 14-54 ?? Tak się właśnie nad nim głowię, można go godzieś dostać w Warszawie??

pozdrawiam
    Daniel
    Jak ktoś może mi powiedzieć coś o E1 co mnie do niego przekona to będę wdzieczny. Konkurnci to d7d, d5d i nikon d70.

ewamo czy foto-raj potwierdził Ci jakiś konkretny termin dostawy?

Mieszka w
    Racibórz
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez RasteR
    ewamo czy foto-raj potwierdził Ci jakiś konkretny termin dostawy?
    Niestety nie, oni sami dokładnie nie wiedzą kiedy ten zestaw będzie.Parę dni temu do nich dzwoniłam, to powiedzieli że do 2 tygodni powinien być.Ale są już te z obiektywem 14-45.
    Jest już także test w najnowszym foto-video. Nie jest rewelacyjny.

Nie jest rewelacyjny.
    test czy aparat

czytałaś test na dpreview?

jacek2004
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez ewamo
    Jest już także test w najnowszym foto-video. Nie jest rewelacyjny.
    A co tam znowu "spece" od testów mają do zarzuczenia E-500? Czasami jak czytam Chip FV to żałuję że pampersów nie noszę

Mieszka w
    Racibórz
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    " Podczas fotografowania wyczuwalne jest dokuczliwe, podobnie jak w E-300 opóźnienie migawki po wciśnięciu spustu.Korpus ten, nawet z wyczyszczonym buforem i wyłączonym AF, wykonuje zdjęcie dopiero po chwili, co pod tymwzględem stawia go w jednym rzędzie z kompaktami,a nie konkurencyjnymi lustrzankami."

"O E-500 z jednej strony dzięki znakomitej funkcjonalności i zadowalającej ergonomii aspiruje do bycia znaczącym konkurentem dla lustrzanek, z drugiej przez ślamzarność bardziej pasuje do grupy zaawansowanych kompaktów. Opcja wymiany obiektywów to za mało, by skusić niezdecydowanych fotoamatorów , skłaniających się raczej ku zwartemu kompaktowemu cyfrakowi.Argumentem za zakupem może być tylko cena."

" + wysoka funkcjonalność, zadowalająca( jakość zdjęć, uproszczone sterowanie z okna statusu
    - wyraźne opóźnienie migawki,niedopracowany podwójny interfejs kart pamięci"

"....zapewniając akceptowalną jakość obrazu..."

"Opracowany przez Olympusa system 4/3 ciągle nie zyskał popularności wśród fotografujących, a jego przyszłość jest niejasna.Dziwićmoże zatem upór, z jakim producent wprowadza nowe modele korpusów i obiektywów."

W teście brały udział:
    Canon 350 D -zwycięzca- jakość zdjęć -89
    funkcjonalność i ergonomia -84
    budowa i wyposażenie-81

o E-500 j.z-85
    f. i e. -84
    b. i w. - 77

Minolta 5D drugi zwycięzca j.z.- 84
    f. i e. - 77.
    b.i w. - 81

Pentax isdl j.z. - 88
    f.ie. - 66
    b. i w. - 75

Nikon D-50 j.z. - 80
    f. i.e. - 82
    b. i w. - 69

Mieszka w
    Racibórz
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez RasteR
    Nie jest rewelacyjny.
    test czy aparat

czytałaś test na dpreview?
    Czytałam na dpreview, ale nie jestem bardzo biegła w angielskim, odniosłam jednak wrażenie że aparat wypadł całkiem całkiem.

Mieszka w
    Ennis/Gdańsk
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez ewamo
    " Podczas fotografowania wyczuwalne jest dokuczliwe, podobnie jak w E-300 opóźnienie migawki po wciśnięciu spustu.Korpus ten, nawet z wyczyszczonym buforem i wyłączonym AF, wykonuje zdjęcie dopiero po chwili, co pod tymwzględem stawia go w jednym rzędzie z kompaktami,a nie konkurencyjnymi lustrzankami."...
    Test na dpreview, który BTW nie jest bardzo pochlebny, mówi, że:
    Auto focus felt fast and responsive, shutter lag was very short and the E-500 always felt 'keen' to shoot
    Czyli albo w Anglii kłamią, albo redaktorom foto-video się coś popierdzieliło. Pozostanę przy tej ocenie i nie będę snuł teorii o celowym przeinaczaniu faktów...
    Pozdrawiam,
    Piotr.

Mieszka w
    Racibórz
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    no to ciekwie się zrobiło

| OlyJedi
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

"Opracowany przez Olympusa system 4/3 ciągle nie zyskał popularności wśród fotografujących, a jego przyszłość jest niejasna.Dziwićmoże zatem upór, z jakim producent wprowadza nowe modele korpusów i obiektywów."

chyba kupie gazete i napisze list do redakcji