Ja narazie zrobilem swoja 300tka dopiera niecale 3000zdj i recznie ostrosc ustawialem moze kilka razyAF zarowno w 14-45 jak i 40-150 sprawuje sie bardzo dobrze.
Ja narazie zrobilem swoja 300tka dopiera niecale 3000zdj i recznie ostrosc ustawialem moze kilka razyAF zarowno w 14-45 jak i 40-150 sprawuje sie bardzo dobrze.
E-300, 14-45, 40-150, Lexar CF 1Gb
UFFF!Zamieszczone przez marwit
Witam
Ja też wczoraj zamówiłem w foto-raj Dual Kit e-500
To jest nas już dwoje...![]()
Taa, mam nadzieję że nie dwoje idiotów.Zamieszczone przez RasteR
Foto Raj mógłby się trochę pośpieszyć,bo mnie się ten aparat już po nocach śni.
Wszystkim dziękuję za cenne informacje, z przyjemnością stwierdzam, że to bardzo fajne forum.
Jeśli masz obiektyw z AF to w 99,9% przypadków wystarczy używanie AF. Mogą być problemy z b. szybko przemieszczającymi się obiektami bo 14-45 i 40-150 demonami szybkości AF nie są , ale spokojnie wystarczają.Zamieszczone przez ewamo
E-1 ma taki tryb AF że po ustawieniu AF można dostrzyć ręcznie, pewnie E-500 ma go też.
Ja używam MF jedynie jak mam aparat na statywie, a punkt ostrości wypada poza jednym z trzech pkt. ustawiania ostrości, E-500 ma chyba 7 takich punktów więc możliwości więcej. (macro, krajobraz, architektura).
MF używam również z obiektywami M42 lub OM.
Zgadza się , jest tryb AF+MF, ale punkty 3.
Na pewno nie, Olki z systemu 4/3 dają fantastycznie plastyczne obrazy, o naprawdę dużej rozpiętości tonalnej. Kolory są fantastyczne. WB działą dużobardziej niż poprawnie. W E-500 na pewno poprawiono wiele zauważonych mankamentów w E-300, zapewne ma dużo lepszy frmware i udoskonaloną elektronikę. Już z E-300 podobały mi się fotki i byłem bliski jego zakupu. Więc z niepokojem czekam na fotki z E-500.Zamieszczone przez ewamo
Coraz bardziej cieszę się ze swojego wyboru, a nie ukrywam, był spowodowany bardziej intuicją i sentymentem niż konkretną więdzą.
Aby jeszcze bardziej utwiedzić Ciebie w słuszności wyboru, to powiem że na innych forach często słychać o awariach Nikonów D70, D50 - a serwis Nikona do najlepszych nie należy. O awariach Olków słychać zdecydowanie mniej.
No i ten kosmiczny wybór obiektywów w innych systemach-dla wszystkich to zaleta, dla mnie to przekleństwo. jestem za leniwa na to aby szukać informacji na temat który warto a który nie. W Olympusie jest łatwo. Mały, ale wystarczający wybór (dla mnie), może drogo ale jest pewność że konkretnie.