Wiec na poczatku pozdrawiam pozostalych posiadaczy Olympusow, bo to moj pierwszy post na tym forum. Szczerze mialem nadzieje, ze nie bede musial sie wyrazac, bo to oznacza, ze mam problem, ale do meritum...
Wiec..( wiem, ze nie zaczyna sie od 'wiec') od dluzszego czasu nie moglem zebrac sie na zakup nowych akumulatorkow ( ok. 3 miesiace ), bo na poprzednich aparat juz nie chcial sie wlaczac. Jednak nadszedl ten moment, gdy sie przelamalem, kupilem, naladowalem ( Duracelle 2300 NiMH ), wsadzam do aparatu....a on zupelnie nie reaguje. Nie kontaktuje na otwarcie klapki ( co go uruchamia ), jak rowniez tryb przegladania jedynie zawartosci karty takze nie dziala. Czasem bardzo lekko mignie lampka zielona , za ktoryms juz z rzedu wcisnieciem....w zwiazku z tym mam pytanie, co moze byc tego przyczyna i jak sugerujecie temu zaradzic ?
Aparat lezal na biurku w temperaturze pokojowej, wiec nic powaznego mu nie grozilo.
PS. Kupilem go w lutym 2004 r. Ponoc od kwietnia 2004 na aparaty Olympusa obowiazuje 2 letnia gwarancja, a przed ta data tylko roczna , wiec sam nie wiem ile usprawnienie go mogloby mnie kosztowac.
Pozdrawiam raz jeszcze i licze na pomoc!