Witam Wszystkich Szanownych Olympusowców!![]()
O fotografii mam jakie takie pojęcie - bawię się w to ponad dwadzieścia lat, od pięciu lat mam zestaw samodzielnie skomlpetowany - Canona EOS 300 z podstawowym obiektywem Canon 28-105 Ultrasonic i lampą Canon EX380 Speedlite. Cyfrówki nie mam i nigdy nie miałem, bo nie była mi do niczego potrzebna, ale to się zmieniło - potrzebny mi jest aparat do robienia fotek, które później trafią do druku w gazecie, bowiem piszę dla pewnego miesięcznika n/t zegarów i to właśnie zegarki mam fotografować.
Kolega pozbywa się Olympusa Camedia 3040 - aparat chyba trzyletni, sprawny, w ciągłej exploatacji, kupiony za granicą jako nówka. Sprzedaje, bo chce mniejszy. I moje pytanie do Wszystkich Szanownych Forumowiczów: czy warto to kupować? Jesli nie, to jaki aparat będzie dla mnie odpowiedniejszy? Ile można za niego dać, żeby nie przepłacić? Zależy mi na aparacie z możliwością zapisu *.tif, bo takie są wymagania redakcyjne. Na co przy kupnie należy zwrócić uwagę?
Bardzo proszę o pomoc - każda porada jest dla mnie na wagę złota, bo o cyfrówkach nie mam zielonego pojęcia...![]()
![]()
Pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuję za wszystkie rady.![]()
Nowicjusz