Zabieram sie pisania FAQ na nasza strone. Bo pada mnostwo takich
samych pytan.
Zaczolem od tego:
--------------------------------------------
FAQ
1.Zepsuł mi się aparat gdzie mogę go naprawić?
Jeśli sprzęt uległ uszkodzeniu w czasie trwania gwarancji należy go oddać do naprawy w sklepie gdzie został on kupiony lub odesłać bezpośrednio do firmy Olympus, na adres:
Olympus Polska Sp. z o.o.
Serwis – Dział Systemów Obrazowania
ul. Ożarowska 40/42
05-850 Duchnice
tel. (022) 72 17 730
faks: (022) 72 17 736
e-mail: serwis@olympus.pl
Wysyłacie państwo sprzęt firmą kurierską UPS podając numer klienta 49205 na koszt firmy Olympus.
- Formularza Zgłoszenia Naprawy
- Procedurą Zgłoszenia Reklamacji Naprawy.
- warunkami gwarancji
Natomiast jeśli aparat nie podlega już gwarancji można skorzystać z usługi pogwarancyjnej Olympusa wysyłając aparat na ten sam adres co wyżej – niestety w tym wypadku już na swój koszt. O kosztach naprawy poinformuje was firma Olympus telefonicznie, pocztą, e-mailem lub faksem.
Z doświadczenia wiemy aby wcześniej zadzwonić i dowiedzieć się o ewentualne koszty naprawy po podaniu przyczyny awarii sprzętu.
Można również szukać we własnym zakresie nieoficjalnych punktów napraw aparatów cyfrowych. Na naszym forum znalazło się kilka ogłoszeń dotyczących takich usług.
2. Kupiłem aparat ale niestety nie posiadam do niego instrukcji obsługi gdzie mogę ja ściągnąć?
W naszym dziale download znajdują się wszystkie oficjalne instrukcje obsługi do sprzętu cyfrowego Olympus w wersji polskie. Jeśli szukana przez ciebie instrukcja tam się nie znajduje, oznacza to że nie ma jej w postaci polskiego pliku dostępnego dla użytkowników.
3. Gdzie mogę znaleźć sterowniki do olympusa 2100 UZ Windows XP?
4. Gwarancja w USA
--------------------------------------------
Co dalej? Podajcie jakies przyklady pytan a moze razem z odpowiedziami?
Oprze odpowiedzi o swoja, wasza wiedze jak i sama firme olympus