Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 34

Wątek: batery pack do E-1

Siła reputacji
    21
    Moja galeria

batery pack do E-1

szukam batery packa do E-1, moze byc uzywany w dobrej cenie - moze byc nowy ! jesli ktos ma jakies inf. przydatne dot. bp. to piszcze smialo!!
    najbardziej interesuje mnie ile mozna na nim zrobic fotek i jak wytrzymuje niskie temp!

PS. mam jeszcze jedno pytanko! uzywal ktos z was e-1 w temp. nizszych niz - 20 'C? jesli tak to jak sie zachowywal? interesuja mnie wszystkie inf. dot baterii, problemow zwiazanych z zimnem, wyswietlacz, ilosc zdjec na standardowej baterii. za wszylkie informacje bardzo dziekuje. mam nadzieje, ze beda bardzo przydatne i pomoga mi uniknac problemow w najblizszej przyszlosci!!!! pozdrawiam

Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    jesli ktos by mial jakies konkretne propozycje dot. batery packa to piszcie na nr. 880 738 490

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    jak dla mnie to ten battery pack ma wiele zalet i jedną wadę: zamiast czerpać z powiedzmy dwóch egzemplarzy BLM-1, działa na jedno wielkie, zupełnie inne ogniwo (BLL-1). kolejny wydatek, oryginał kosztuje ponad 600 pln. ale nie jest tak źle, zamiennik można wyłapać już za 169 pln, więc nie jest źle.
    po zakupie gripa trzebaby się po prostu przestawić całkowicie na ogniwa BLL-1 i zapomnieć o BLM-1. dwie sztuki BLL-1 powinny styknąć na każde zadanie.

http://sklep.sevenet.pl/produkt/883.html

natomiast z pojemności BLL-1 i dostępnych opisów tego gripa można wywnioskować że z taką ilością fazy E-1 pozwala zrobić spokojnie jakieś 1200 fotek w normalnych warunkach.

Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    kusi troche ten battery pack ... ale ta cena mnie wystraszyla!!!!!! naprawde doceniam zalety e-1 - jakosc fotek, przyjemnosc uzytkowania, trwalosc.... ale wystarczyl taki maly feler , jakim jest bardzo slabe zasilanie tego aparatu. nie wiem czy jest to wina konkretnego egzemplaza, ale oryginalne ogniwa BLM-1 (1500) starczaja mi na zrobienie ok. 200 fotek z podladem... bez kitu... zastanawiam sie powarznie czy nadaje sie on do rejestracji zdjec z wypraw w naprawde zimne miejsca.... no raczej nie bo na bettery pack z akumulatorem, i ladowarka w cenie ok 3000zl mnie nie stac. . . ehhhh.jakos nie usmiecha mi sie targac ze soba 20 sztuk baterii, bo to moze wystarczylo by zeby pstrykac nim fotki przez ok. 1,5 miesiaca...

ps. znacie jakies adresy sklepow, gdzie mozna tanio dostac ladowarke sloneczna(uniwersalna) pozdrawiam

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    krassnal:

dziwne. może masz jakiś zajechany albo dziwny aku??? 200 fotek?
    BLM-1 to - gdybyś nie wiedział - najwydajniejszy aku na rynku, zabija Canony, Nikony i inne dedykowane cuda.

na jednym BLM-1 albo zamienniku (obojętne) zwykle zapycham prawie dwukrotnie kartę 1 GB. wychodzi spokojnie jakieś 400-500 fotek.

moim zdaniem zamiast pakować się w grip'a, to lepiej zakupić 2-3 zamienniki BLM-1 i styknie. bierzesz ze sobą ładowarkę i jeśli uda Ci się rozładować wszystkie, ładujesz i jazda dalej.

świetnie działają mi ogniwa firmy DIGITAL z www.foto-net.pl

p.s. inna sprawa, że jak jesteś na ostrym mrozie, to możesz rozwalić i 3 ogniwa w ciągu dwóch godzin, ledwo zapełniając kartę. to dotyczy każdego rodzaju aku.

Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    no wlasnie, tez mysle ze cos jest nie tak ,ze pstrykne tylko 200 fotek. ..probowalem robic do oporu fotek bez podgladu to wyszlo mi jakies 700, moze na zamienniku wyszlo by troche wiecej(1900 kupiony na allegro)ale nie daje glowy. ogolnie zamiennik wypada bardzo podobnie jak oryginalne ogniwa olympusa. trzyma prawie tak samo. nie wiem moze to wina wyswietlacza? jast jjakis łasy na prad czy jakos tak... jak na razie zapowiada sie na powazny problem ... nie stac mnie na bp ... zostaje mi ladowarka sloneczna - nie wiem jednak gdzie takie cudo mozna dostac????? to rozwiazalo by w jakim stopniu problem przynajmniej do konca roku!!!

pozdrawiam

Mieszka w
    Tomaszów Maz.
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Ja na orginale pstrykam 550-600 na zamienniku 100 mniej. Tanie zamienniki są w USA jeśli masz kogoś kto przywiezie. Sporo podglądam przy tym na wyświetlaczu. Może sformatuj aku.

Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    sory za lamerskie pytanie , ale jak sie formatuje aku? moze rozladowac go na max i naladowac? dobrze rozumie? pozdrawiam

Mieszka w
    Tomaszów Maz.
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Tak ze trzy razy na całą nockę.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Mój oryginalny accu wytrzymuje ok. 500 zdjęć a zamiennik 1900 mah ciut wiecej. Więc pewnie ten Twoj jest padniety, albo źle sformatowany.
    Cześc.Ch.