Olympus C-765 +128+256+16 MB xD +UV King +CPL Hama +Statyw Made in China
Pierwsze zdjęcie zrobiło na mnie naprawdę duże wrażenie. Sugerowałabym jednak inny sposób kadrowania:
Na Twoim obrazku mieliśmy bardzo porawny kadr, centralny ...biegnie sobie chodnik...jesteśmy w parku...zaczyna układać się jakaś historia....historia której bohaterem miała być mgła.....miała, ale nie jest.
Bo?
bo płyty chodnika które wyskoczyły na pierwszy plan i nieżle dały po oczach odebrały cały niesamowity klimat. I zamiast ciekawej histori mamy przegadane "coś."
Dodatkowo sama mgła daje tak mocny efekt perspektywy że podkreślenie go jeszcze zbiegającą sie drogą jest już zupełnie zbędnym zabiegiem - same drzewa w zupełności wystraczą.
Spróbuj spojrzeć na zdjęcie jak na zjawisko z nieokreślonej przestrzeni i czasu....jak na obraz dawnych mistrzów pędzla....
ten kolor....światło...kompozycja....sfumato..
...
...porywająca rzecz
Dla mnie bomba pierwsze zdjęcie....Zarówno od nemsa jak i LUNY
Dobra robota zarówno pierwszego jak i drugiego....Wyobraźnia działa![]()
Pierwsze zdjęcie oddaje klimat zamglonej jesieni. A kadr, tutaj można naprawdę sporo poeksperymentować, może być tak jak w orginale, może być jak zaproponowała Luna, może być jeszcze inaczej. Do wyboru do koloru, w zależności od tego co ma być głównym motywem zdjęcia. Myślę że na podstawie tej fotki możnaby było stworzyć przynajmniej 4 dobre kadry
Ja np spróbowałbym zostawić na dole nieco drogi w oddali, tej bardziej zamglonej.
Pozdrawiam
Olympus C-765UZ + parę dodatków
Zapraszam do Galerii
Nie będe oryginalny.
Pierwsze zdjęcie, naprawde fajne!
Ten klimat!
Trzecie nawet ciekawie wyszło, ale już nie tak jak pierwsze.
Co do drugiego to......... eeeeeeeee nie mam zdania, po prostu takie sobie.
Za 1 gratuluje!