Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: FL-36 i błyskawiczne rozładowanie bakterii

| OlyJedi Awatar Coil
    Mieszka w
    małaPolska
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

FL-36 i błyskawiczne rozładowanie bakterii

Witam
    2 x AA Pentagram 2300 + FL-36. Problem jest następujący: baterie w lampie potrafią się rozładować w ciągu dosłownie kilku dni bez żadnego błyskania. Czy to normalne (nie wydaje mi się)? Dodam, że poza tym lampka sprawuje się idealnie, błyska jak trzeba, ładuje się błyskawicznie, nie zauważyłem żadnych oznak błędnego działania urządzenia.
    Czy ktoś ma jakiś pomysł o co chodzi, czy po prostu trzeba wyjmować bakterie co byłoby chyba totalną bzdurą.
    Acha, lampa, gdy nie jest podpięta do aparatu odpoczywa w pozycji całkowicie wyprostowanej. Mam nadzieję, że z lampką wszystko OK, bo przyjechała do mnie z Singapuru i wolałbym jej tam z powrotem nie wysyłać.
    Dzieki za jakikolwiek informacje.

Coil

| OlyJedi Awatar Magus
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Zdjęcie z fl-36 dobrze wychodzą, bez zastrzeżeń.
    Tylko baterie padają super szybko.
    Tez się zastanawiałem jak to tak, ale cóż taki widac jej urok.
    Canon 85 f/1.2 mkII L w moim plecaku jest jak perła w chlewie.

| OlyJedi Awatar Coil
    Mieszka w
    małaPolska
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    No tak, tylko, że ładuję świeże AA do lampy, nie wykonuję ani jednego błysku po czym po 5 dniach lampa już nie wstaje z powodu braku prądu w akumulatorach. I to jest dziwne. Zachowuje się tak, jakby cały czas coś żarło prąd.

Coil

| OlyJedi
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    W instrukcji radzą wyjmować baterie, jeśli nie używasz lampy przez dłuższy czas.

Pozdr!

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Coil:

niepotrzebnie siejesz zamęt. kupiłeś badziewne ogniwa i tu leży przyczyna.

moja rada:
    zainwestuj w 4xPanasonic NiMH powiedzmy 2400 mAh, ewentualnie może być Energizer.

używam tylko ogniw Panasonic 2000 mAh i zapewniam, że - czy to w lampie czy luzem - mogą leżeć po kilka tygodni i dalej trzymają fazę. rekord to prawie 3 miechy przechowywania luzem - dalej trzymały fazę i całkiem sporo jej było.

na przyszłość zainwestuj w sprawdzoną markę a nie w firmę-krzak.

powodzenia

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Możesz trzymać ogniwa i miesiąc a nawet wiecej. Jakby na pól roku to na pewno warto wyciagnac. Zapewne ogniwa są do ****. Może to być także wina lampy. Jak sie domyslasz warto to sprawdzić. Wsadź inne accu jak rozladuje to wima lampu a jak nie top wina accu pentagrama- co to za wynalazek?
    Cześć.Ch.

| OlyJedi Awatar Coil
    Mieszka w
    małaPolska
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    O kurczak, przecież Pentagram to firma, która ma swoją renomę na rynku - chociaż w innej dziedzinie a same baterie kosztowały tyle co i lepsze marki. No ale racja, trzeba sprawdzić z innymi i wtedy wszystko się okaże. Nie omieszkam poinformować ku nauce potomnych.
    Dzięki.

Coil

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    taa, Pentagram ma renomę, chyba w supermarketach. robią badziewne tablety, dupiate aparaty i - jak widzę - ogniwa raczej dla leszczy. renoma jak cholera.

go Panasonic!!!

| OlyJedi
    Mieszka w
    Zabłudów
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Tak BTW: Nie zapominajcie, że najlepsze ogniwa niklowe robi co ciekawe - Sanyo...

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    SANYO to dobra firma, ale na ich ogniwa ludzie trochę narzekają - niby nie trzymają fazy. a może za wiele podróbek na rynku?

miałem ogniwa ANSMANN, Energizer i Panasonic. Panasonic jest nie do zajechania. trzyma dużo fazy i przez długi czas.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów