Mam fl36 ale kupilbym fl50, poniewaz jest mocna a moc jest czesto potrzebna a przy weselach to juz na pewno, szczegolnie przy rozproszonym blysku.
cześc.ch.
Mam fl36 ale kupilbym fl50, poniewaz jest mocna a moc jest czesto potrzebna a przy weselach to juz na pewno, szczegolnie przy rozproszonym blysku.
cześc.ch.
W USA - cena FL50 - 450$ (bhphotovideo - oferowany rabat 50$ - ale tylko dla mieszkańców USA), w UK FL50 - ok. 250 funtów.Zamieszczone przez dorian
Pozdrawiam:
Andrzej
Fl50 można kupić w USA za 350$ np. sklep Cameta Camera lub 47-th foto bez rabatu w Angli kumpel znalazł mi za 210funtów na razie nie zdradzam źródła bo prawdopodobnie jest ostatnia.
Są to sprzedawcy z e-baya - tak naprawdę nie mają w ofercie FL50.Zamieszczone przez dorian
Pozdrawiam:
Andrzej
TriState Camera sprzedaje na eBay-u, w sklepie internetowym i w sklepie z ulicy po 350USD. Tak samo 17 Street Photo i wiele innych... Z ulicy lub z wysyłką w NY trzeba tylko 8,75% podatku doliczyć.
A znacie jakiesś tanie i sprawdzone sklepy w Pekinie lub Hong-Kongu ?
Lecę do Chin w Sobotę i może by sie okazało, że różnica będzie warta targania tego przez pół świata
Sorry za mały OT i dzięki za odpowiedzi![]()
Pozdr.
R.
Pozdrawiam, Robert
Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
... a jest ... żółta łódź podwodna ....
Nie znam konkretnego sklepu, ale ludzie z HonkKongu i z Chin sprzedają nowe sprzety na eBay-u niemal za bezcen. Tylko ryzyko powstrzymuje mnie przez zakupem. Więc pewnie warto szukać na miejscu?
Bylem pare razy w Pekinie ale za kazdym razem w centrach handlowych widziałem tylko kompakty i akcesoria. I szczerze mówiąc ceny nie były rewelacyjne ... ale rozejrzę się jeszcze w HK - jak znajdę trochę sprzętu Olka, to podzielę się cenamiZamieszczone przez Joki
Przynajmniej jest o tyle dobrze, że jak się kupuje sprzęt w azji i ma się paragon, to uznają gwarancję ... wprawdzie jest rok zamiast dwóch, ale to i tak dobrze
![]()
Pozdr.
R.
Pozdrawiam, Robert
Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
... a jest ... żółta łódź podwodna ....
odgrzewam temat bo mam pytanieTrafiła mi się okazja i mógłbym dostać FL-50 za niewygórowaną cenę ... ale jest jeden minus brak gwarancji. Jak jest z awaryjnością tych maszynek?
Witam.Myslisz moze o tej z allegro?Tez waham sie miedzy tymi dwoma modelami.Mysle ze lepiej kupic nowke za 900 zl FL36.Albo jesli jest potrzebna FL50 to odłozyc kase i kupic nową.Jesli lampa pracowała w studio to moze miec paredziesiat tysiecy błysków przez rok i zadnych sladów uzywania.Jest akurat po gwarancji i teoretycznie moze jeszcze długo pracowac.Czasem pokusiłbym się o uzywaną jesli widze ze np: gosc maniak sprzedaje E1 ze wszystkimi gratami a w komentarzach juz ma zakonczoną aukcje kupna z np:Canonem 20D.Tacy ludzie sie zdarzaja.W innych przypadkach zalecam daleko idaca ostroznosc.