Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 32

Wątek: FL-50 vs. FL-36 - różnice

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Mam fl36 ale kupilbym fl50, poniewaz jest mocna a moc jest czesto potrzebna a przy weselach to juz na pewno, szczegolnie przy rozproszonym blysku.
    cześc.ch.

Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dorian
    Lampę w tej cenie można nabyć w UK na tamtejszych sklepach internetowych W USA też da radę ale kumpel jezdzi w czerwcu a wraca w pazdzierniku wtedy przymierzę się do nowego szkła.Teraz przywozi mi kumpel z UK na święta i chyba wezmę fl50. Jacek dzieki.
    W USA - cena FL50 - 450$ (bhphotovideo - oferowany rabat 50$ - ale tylko dla mieszkańców USA), w UK FL50 - ok. 250 funtów.

Pozdrawiam:
    Andrzej

Mieszka w
    Tomaszów Maz.
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Fl50 można kupić w USA za 350$ np. sklep Cameta Camera lub 47-th foto bez rabatu w Angli kumpel znalazł mi za 210funtów na razie nie zdradzam źródła bo prawdopodobnie jest ostatnia.

Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dorian
    Fl50 można kupić w USA za 350$ np. sklep Cameta Camera lub 47-th foto bez rabatu w Angli kumpel znalazł mi za 210funtów na razie nie zdradzam źródła bo prawdopodobnie jest ostatnia.
    Są to sprzedawcy z e-baya - tak naprawdę nie mają w ofercie FL50.

Pozdrawiam:
    Andrzej

| OlyJedi
    Mieszka w
    Zabłudów
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    TriState Camera sprzedaje na eBay-u, w sklepie internetowym i w sklepie z ulicy po 350USD. Tak samo 17 Street Photo i wiele innych... Z ulicy lub z wysyłką w NY trzeba tylko 8,75% podatku doliczyć.

| OlyJedi Awatar RobertW3D
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    A znacie jakiesś tanie i sprawdzone sklepy w Pekinie lub Hong-Kongu ?
    Lecę do Chin w Sobotę i może by sie okazało, że różnica będzie warta targania tego przez pół świata

Sorry za mały OT i dzięki za odpowiedzi

Pozdr.
    R.
    Pozdrawiam, Robert
    Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
    ... a jest ... żółta łódź podwodna ....

| OlyJedi
    Mieszka w
    Zabłudów
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Nie znam konkretnego sklepu, ale ludzie z HonkKongu i z Chin sprzedają nowe sprzety na eBay-u niemal za bezcen. Tylko ryzyko powstrzymuje mnie przez zakupem. Więc pewnie warto szukać na miejscu?

| OlyJedi Awatar RobertW3D
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Joki
    Nie znam konkretnego sklepu, ale ludzie z HonkKongu i z Chin sprzedają nowe sprzety na eBay-u niemal za bezcen. Tylko ryzyko powstrzymuje mnie przez zakupem. Więc pewnie warto szukać na miejscu?
    Bylem pare razy w Pekinie ale za kazdym razem w centrach handlowych widziałem tylko kompakty i akcesoria. I szczerze mówiąc ceny nie były rewelacyjne ... ale rozejrzę się jeszcze w HK - jak znajdę trochę sprzętu Olka, to podzielę się cenami Przynajmniej jest o tyle dobrze, że jak się kupuje sprzęt w azji i ma się paragon, to uznają gwarancję ... wprawdzie jest rok zamiast dwóch, ale to i tak dobrze

Pozdr.
    R.
    Pozdrawiam, Robert
    Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
    ... a jest ... żółta łódź podwodna ....

Awatar Moog
    Mieszka w
    Białystok
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    odgrzewam temat bo mam pytanie Trafiła mi się okazja i mógłbym dostać FL-50 za niewygórowaną cenę ... ale jest jeden minus brak gwarancji. Jak jest z awaryjnością tych maszynek?

Mieszka w
    Bialystok
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Witam.Myslisz moze o tej z allegro?Tez waham sie miedzy tymi dwoma modelami.Mysle ze lepiej kupic nowke za 900 zl FL36.Albo jesli jest potrzebna FL50 to odłozyc kase i kupic nową.Jesli lampa pracowała w studio to moze miec paredziesiat tysiecy błysków przez rok i zadnych sladów uzywania.Jest akurat po gwarancji i teoretycznie moze jeszcze długo pracowac.Czasem pokusiłbym się o uzywaną jesli widze ze np: gosc maniak sprzedaje E1 ze wszystkimi gratami a w komentarzach juz ma zakonczoną aukcje kupna z np:Canonem 20D.Tacy ludzie sie zdarzaja.W innych przypadkach zalecam daleko idaca ostroznosc.