Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: M.Reichmann wieści koniec 4/3...

Mieszka w
    Ennis/Gdańsk
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

M.Reichmann wieści koniec 4/3...

http://www.luminous-landscape.com/es...ush-pull.shtml Poczekamy, zobaczymy... Wczoraj na cyfrowej był wątek "5D - moje wrażenia" http://tinyurl.com/e27bc z linkiem do sampli. Niech mi ktoś powie gdzie tam jest ostro bo ja nie widzę, a z tekstu wynika, że zdjęcia robione były z 70-200/2.8 na f2.8 jedno i f4 drugie. Co prawda robił je pewnie z ręki...
    Pozdrawiam,
    Piotr.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    heheh ale ja ten portrecik na 2,8 tez z reki robilem ;]

Mieszka w
    Ennis/Gdańsk
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Właśnie, właśnie zapomniełem wspomnieć... No i znowu niechcący wyszło na nasze
    Pozdrawiam,
    Piotr.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Czytam z zainteresowaniem wątek na Canon Board o 5D, są tam sample wykonane przez chłopaków z tego forum, na razie zdjęcia tylko próbne i wykonane na szybko. Pierwsze wrażenie jest bardzo nijakie-trudno jednak odnieść się do kontrastu motywu i wpływu niedobranych szkieł. Cena sprzetu i szkiel powalajaca. efekt mizerny. Poczekać należy jednak na dalsze sample.
    cześć.ch.

| OlyJedi Awatar NimnuL
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    39
    Moja galeria
    Baju, baju ... srają w raju. Tak to się mówi?
    Jakoś nie sądzę by 4/3 szybko upadło jesli w ogole.
    choc faktycznie, trudna droga przez Olympusem ... fajnie jednak, ze sie firma nie poddaje i prze do przodu.
    This is my camera. There are many like it, but this one is mine. My camera is my best friend. Without my camera I am useless. Without me, my camera is useless. I must fire my camera true. And I will!

Mieszka w
    Bialystok
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Jakby 4/3 się skończyło i przez to kupiłbym tanio optykę do mojego E1 to ja z niecierpliwością czekam na upadek.Co do firmy Olympus to aparaty są ułamkową częścią ich produkcji a firma nię zasypuje rynku nowościami co trzy miesiące.

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    anwas:

zgadzam się, że to tylko cząstka działalności firmy. mikroskopy, endoskopy i inne cuda medyczne. pewnie dzięki temu że robią takie cacka, do aparatów konstruują najlepsze szkła na świecie.

pomyślcie, ile trzeba sprzedać aparatów żeby zysk był zbliżony do tego, jaki daje sprzedaż jednego urządzonka dla służby zdrowia...?

więc spoko, spoko, myślę że tak solidna firma nie wchodziłaby w ślepą uliczkę i system jeszcze niejednokrotnie nas zaskoczy. skoro można zrobić niezłe 5 MPIX na matrycy 2/3 cala, to można zrobić dobre 10-12 MPIX na matrycy 4/3 cala. kiedyś się przecież zatrzyma ta gonitwa.

osobiście czekam na tanie i dłuuugie tele, żeby miało z 400-500 i nie ciemniej niż 5.6 na końcu... jeśli się nie doczekam, to trzeba będzie zbierać flotę na 50-200... trzeba za jakiś czas zebrać ekipę i zamówić wspólnie jakieś 4-5 sztuk - wtedy się można grubo potargować, nawet w polsce!!!

Mieszka w
    Płock
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez KaarooL
    anwas:
    50-200... trzeba za jakiś czas zebrać ekipę i zamówić wspólnie jakieś 4-5 sztuk - wtedy się można grubo potargować, nawet w polsce!!!
    Poooopieram pomysł!
    Pozdrowionka

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Przedwczoraj zrobiłem zdjęcia na iso 3200, przy żarowce można wytrzymać w mniejszym powiekszeniu. Po Noiseware jest bezszumnie i gladko jak w Canonie.
    popróbujcie odważnie na iso 1600/3200 ale raczej nie przy nowoczesnych swietłówkach oszczędnościowych bo te trudno skorygować na WB. Efekty Was zaskoczą.
    4/3 to nie bedzie krol peletonu. To sprzęt dla myślacych i niech tak zostanie. Jak zaczną kombinować marketingowo to powala każdy aparat.
    Cześć.Ch.

| OlyJedi Awatar NimnuL
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    39
    Moja galeria
    KaarooL, ale Olympus chyba nie robi szkiel do aparatów tylko robi je Zuiko dla Olympusa.

BTW - starsze Zuiki:
    http://www.star.ucl.ac.uk/~rwesson/e...oup_photo2.jpg

This is my camera. There are many like it, but this one is mine. My camera is my best friend. Without my camera I am useless. Without me, my camera is useless. I must fire my camera true. And I will!