Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 38 z 38

Wątek: co będzie lepsze c770 czy SP-500UZ???

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Wiem - bo jak wspominałem miałem C765, a jest to to samo w matrycy, w pikselach, oraz w jakości filmików. MPG dotyczy tutaj przede wszystkim czasu trwania, a nie jakości w porównaniu z C765. Więc kolego nie wymądrzaj się, tylko jak chcesz sprzedać to wystaw na allegro. Ja miałem C765, ale czy Ty miałeś SP500? Wątpię z tego co piszesz, więc Twoja opinia na jego temat jest książkowa. Co do bryły, to SP500 przypomina raczej już lustrzanki, a nie jak powiedziałeś "zabawki plastikowe". Życzę udanej transakcji, jeszcze raz allegro to dobre miejsce do tego typu transakcji i uwag.
    FRANK

Awatar Moog
    Mieszka w
    Białystok
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    FRANK ale herezje prawisz... różnica fps (frames per second) też dla ciebie jest pomijalna? SP500 <lustrzanki cyfrowe> ... dla mnie też za chwilę zarzucić reklamę? Nie mówiąć już o HS, wcześniej przeze mnie wspominaną... Z postu na post coraz bardziej się ośmieszasz.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez FRANK
    Nie dajcie się zwieść tego typu historiami, nie wiem kto pisze takie bzdury /może właściciele C770 w obronie własnego sprzętu, a może Ci, którzy chcą je pogonić
    No proszę-proszę! Mamy tu proroka który głosi prawdę ostateczną!
    Ok, skoro jesteśmy przy bzdurach, to najwięcej widzę w wykonaniu kolegi FRANKa.
    Zaczynając od tego że SP-500 nie jest następcą C-770. Jeśli już to następcą C-765.
    W kwestii SP500 uważam, że C770 nie ma żadnych szans do tego aparatu
    Ciekawy pogląd! Taka sama optyka, która nie zmieniała się od czasów C-740, taka sama matryca, tylko bardziej upchana na SP-500, i nagle nie ma żadnych szans!
    Radzę mniej oglądać reklam.
    Jeśli kogoś interesują zdjęcia /do czego zresztą aparat jest przeznaczony/ pod względem, szczegółów, osttrości widzenia, barw, oraz komfortu wyświetlacza i całych bajerów, to nie można porównywać C770, ponieważ ten aparat to już historia i lada dzień nie będzie produkowany
    Poległem!
    Tzn. jak któryś model wkrótce przestaną produkować to mu wysiadają wszystkie charakterystyki, tak normalnie ze zmartwienia o swój los?
    Dla Twojej wiadomości, C-770 już od dłuższego czasu nie jest produkowany. Pewnie z tego powodu w ogóle nie da się nim zrobić zdjęć...

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Tak to jest chłopcy, uderzyc w stół, a nożyce się odezwa, co duma waszych modeli ucierpiała, co? Tak trudno przyznać rację? To sie w pewnych kręgach nazywa "patriotyzm lokalny" w tym kontekście patriotyzm rzeczy które juz posiadamy......
    Nie jestem prorokiem, i staram, sie być w tym co powiedziałem obiektywny.
    FRANK

| OlyJedi
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    FRANK
    Bardzo cieszę się że się starasz być obiektywnym, chociaż uważam że tym razem nie za bardzo Tobie to wyszło.
    Bardziej wygląda mi na to że właśnie przez Ciebie przemawia
    patriotyzm rzeczy które juz posiadamy
    oraz brak wiedzy na temat rzeczy o których mowa.

A teraz, żeby nie było... , trochę na temat.
    Który lepszy? A bo ja wiem...
    Lepiej wymienię plusy, o których wiem, obu modeli.

C-770
    Lepsze wideo - MP4 640x480 30fps (ale musi być karta xD zwykła (lub H), nie M!), możliwość podpięcia zewn. mikrofonu
    Sanki dla zewn. lampy błyskowej (dla mnie to główny plus C-770)

SP-500
    Wspomaganie AF
    RAW
    Więcej MP (nich będzie plus )
    Zasilanie od AA
    Bardziej poręczny

Uważam że różnica w jakości zdjęć będzie niezauważalna.
    Nich każdy zainteresowany wybiera co bardziej pasuje.

Pozdr!

Awatar Moog
    Mieszka w
    Białystok
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    w C-770 rówież jest możliwość Raw'a, wystarczy zapoznać się z programem Raw Enabler

| OlyJedi
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Tak, ale w SP-500 RAW się włącza/wyłącza normalnie, bez majstrowania.

Mieszka w
    Koszalin
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    to ja tylko powtórzę, że sp500 miałem okazję testować przez pewien czas, więc porównanie w przeciwieństwie do kolegi miałem...
    merdok@tlen.pl
    gg: 1233040