Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 38

Wątek: co będzie lepsze c770 czy SP-500UZ???

Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Po dluuuugim kontakcie z C-740 jakieś 1,5 miesiąca temu kupiłem 770 (za 1300) i do tej pory jestem w pełni zachwycony. Przed zakupem sporo naczytałem się porównań z SP-500 i w sumie o decyzji przeważyła możliwość nagrywania MPG4 (minus to bateria). SP-500 ma swoje 6Mpix ale też i plastikową obudowę (większy wyświetlacz ma dokładnie tyle samo pixeli co 770 wieć jest tylko mardziej prądożerny). A akumulatorki dokupiłem na allegro (1600 li-ion po 16 zł).

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    eden - nie zgadzam sie, ponieważ ja przed zakupem SP500 miałem C765 a to to samo co C770. SP500 robi fotki w nieco żywszych kolorach, poza tym akurat co do prądu tosie mylisz. SP500 wytrzymuje moim zdaniem 4x dłużej od śmiesznych baterii C770, które trzymają 2 godziny zabawy z aparatem. 4x aku wytrzymują do 3 dni zabawy kilka godzin dziennie. Kolejną sprawą jest wyświetlacz 2.5 cala który nie jest bez znaczenia, C770 ma jedynie 1.8. Nie bez znaczenia jest6mln pikseli które przy maksymalnym zoomie optycznyum i cyfrowym nie szumią tak jak seria C. Pozdrawiam!
    FRANK

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Dodam, seria C - to już naprawdę historia, i nie rozumiem skąd tak śmieszne ceny na te aparaty. /to nie złośliwa dygresja, jak wspomniałem miałem C765, który zamieniłem na SP500. Uważam że nie do porównania są te aparaty oczywiście na korzyść SPP500
    FRANK

| OlyJedi Awatar falkirk
    Mieszka w
    Świętochłowice
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    super mieszajcie mi jeszcze bardziej w glowie a i tak mam bajzel już w ostatnich dniach z powodu zakupu odpowiedniego aparatu już nie wiem czy c770 czy sp500, bateria w sumie nie gra takiej roli bo mozna dokupic akumulator,ale slyszalem ze c770 robi super filmiki (podobno lepsze od sp500) wiem ze aparat to nie kamera ale jesli jest taka funkcja to czemu nie i slyszalem ze jest najlepszy w tej dziedzinie. Napiszcie ile w tym prawdy pozdr

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Filmiki robi w większej rozdzielczości, co do jakości to jest to samo.
    FRANK

Mieszka w
    Bogatynia
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    falkirk, ja kupiłam c-770 w eukasa.pl, przesyłka doszła bez problemu..

| OlyJedi Awatar falkirk
    Mieszka w
    Świętochłowice
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    mam pytanie, kolejne z resztą, jakie karty xd będą dobre jeśli będę chciał robić filmy w 480x640 rozdzielczosci?? bo podobno są jakies M i H i nie wiem czym ise roznia.

Mieszka w
    Koszalin
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Dodam od siebie, że 770 robi chyba najlepsze filmy wśród wszystkich aparatów.
    Przerabiałem wiele modeli i nie spotkałem żadnego, który robiłby lepsze filmy od 770.
    Na karcie 512mb mieści się bez problemu pół godziny filmu w najwyższej jakości.

Miałem też kontakt z sp500 i muszę przyznać, że to marny następca 770. Jakiś taki zabawkowy. Myśleli, że jak dorzucą do niego więcej bajerów (programy tematyczne, pixele, większy wyświetlacz) to lepiej się sprzeda.
    Te bajery to jednak tylko powłoczka, a to , co najważniejsze przemawia za 770.

No i filmy...
    Co to za następca, który nie nagrywa w MPEG4. Uważam, że powinien to być standard w nowych aparatach.

Nie dziwię się, że 770 ciągle trzymają cenę, a sp500 tanieją w oczach.

Niestety będę musiał sprzedać mojego 770 (sytuacja materialna mnie do tego zmusza).
    Może to dziwnie zabrzmi, ale gdy będę szukał następnego modelu, to jednym z głównych kryteriów będzie MPEG4

Przy okazji...
    Jeśli ktoś jest zainteresowany zakupem, to niech da znać. Prawdopodobnie jutro wystawię aukcję na allegro. Mój nick to merdok16.
    Dorzucam w cenie kartę xD-128mb Olympusa. Mam też 512, ale to już za dopłatą.

Pozdrawiam
    merdok@tlen.pl
    gg: 1233040

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Jak potrzebujesz dobre filmy, to kup sobie kamerę zamiast aparatu, poza tym, nie przesadzajmy z tym zachwytem co do <najlepszycgh filmów " w C750 bez przesady. W kwestii SP500 uważam, że C770 nie ma żadnych szans do tego aparatu. Jeśli kogoś interesują zdjęcia /do czego zresztą aparat jest przeznaczony/ pod względem, szczegółów, osttrości widzenia, barw, oraz komfortu wyświetlacza i całych bajerów, to nie można porównywać C770, ponieważ ten aparat to już historia i lada dzień nie będzie produkowany. Nie dajcie się zwieść tego typu historiami, nie wiem kto pisze takie bzdury /może właściciele C770 w obronie własnego sprzętu, a może Ci, którzy chcą je pogonić.
    FRANK

Mieszka w
    Koszalin
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    nie wiesz, jakie filmy 770 robi, więc nie masz porównania do marnych kilkuminutówek z 500.

Jeżeli komuś zależy na wspomnianych bajerach i trochę większym wyświetlaczu, to zdecydowanie polecam sp500

770 jest zaawansowaną cyfrówką...
    merdok@tlen.pl
    gg: 1233040