Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 38

Wątek: co będzie lepsze c770 czy SP-500UZ???

| OlyJedi Awatar falkirk
    Mieszka w
    Świętochłowice
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

co będzie lepsze c770 czy SP-500UZ???

Co będzie lepsze c 770 czy SP-500UZ ??? Pozdrowienia dla moderatorów falkirk

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    pozdro
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

Mieszka w
    Krakow
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Dołączam się do pytania. Patrzyłem sobie na cennik i widzę, że jest różnica ok. 50 zł między tymi aparatami, a wydaje mi się, że oferuje sporo bogatsze wyposażenie, 6 mpix. Tylko brak stopki i format mov dla wideo...

Może ktoś ma do czynienia z tym sprzętem bądź ma jakieś zdanie na jego temat?

| OlyJedi Awatar falkirk
    Mieszka w
    Świętochłowice
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    czy już zakupił Pan jakiś aparat??? bo ja dalej nie ale do wakacji musze cos kupic na 100 % pozdrawiam

Awatar Moog
    Mieszka w
    Białystok
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    bierz 770 - tkę

| OlyJedi Awatar falkirk
    Mieszka w
    Świętochłowice
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    a jaki Ty masz aparat? i jesli cos wiesz na temat is2 canona to prosze o info, bo ten aparat tez mi maci w glowie nie wiem juz co wybrac? podobno c770 wolny jest troche ale robi super zdjecia i filmy a to wazne dla mnie jest.

znowu canon is2 ponoc jest szybki i bateria lepiej trzyma od olympusa. Jesli ktos ma c770 tke prosze o rzetelna informacje ile naprawde bede mogl robic zdjec na pelnym naladowaniu akumulatora? (wiadomo to zalezy od roznych czynnikow ale srednio)
    druga sprawa to jak wyglada kompresja filmow kreconych przez 770 tke czyli ile minut 640x480 30 kl/sek wejdzie na pół gigową karte pamieci.
    pozdrawiam

Awatar Moog
    Mieszka w
    Białystok
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Ja aparatu tymczasowo nie mam, ale miałem do czynienia z jego okrojonym bratem czyt. 765. I po dokupieniu aku za 20zł na allegro problem zostaje rozwiązany. C IS2 też nie jest zły ale głównym powodem dla którego ominąłbym go dzisiaj to jest brak HS (Hot Shoe) tzw. gorącej stopki. Poza tym 770-tka jest w pełni z metalu. Wolna jest tylko w bardzo złym oświetleniu ale który kompakt za tą cene nie jest?

robin102
    Gość
    Tak Moog ma racje 770 to bardzo udana konstrukcja , podobnie jak 765 , ale 770 jest w metalowej obudowie !!!

Mieszka w
    Bogatynia
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    falkirk, jakieś 2 miesiące temu miałam dokładnie taki sam dylemat jak Ty.. zdecydowałam się na c-770 i nie załuje.. udało mi sie go kupić za niecałe 1300zł wraz z przesyłką.. proponuje Ci poprzegladać oferty w sklepach, czasami można trafić na ciekawe promocje..
    co do samego aparatu, przyznaje, że nie korzystałam nawet jeszcze z jego wszystkich funkcji.. mam karte 512Mb na której można przy rozdzielczośći HQ zrobić ponad 500 fotek i nagrać 30 minut filmu w MPEG4..
    bateria jest małym mankamentem tego aparatu.. ale można starać się ją oszdzedzać.. moja nie wytrzymała jeszcze całkowitego zapełnienia karty, ale udało mi się nagrac około 20 minut filmu i zrobić jakoś 100 fotek (większośc robiona z lampą).. wydaje mi się, że tragedi wielkiej nie ma, bo można kupić baterie zamienna.. nie proponuje jednak kupywac całkowicie tanich bateri nieznanego pochodzenia.. (znajmowy pokusił się cena i niestey bateria "ugotowała" mu się w ładowarce..)

to chyba na tyle.. ogólnie polecam model c-770.. może nie posiada jakiś specjalnych rewelacji, ale jako całośc spisuje sie znakomicie..
    pozdrawiam i zycze udanego zakupu..

Awatar Moog
    Mieszka w
    Białystok
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    gosiek to ten twój kolega musiał mieć niesamowitego pecha albo kupic prawdziwy bubel na rynku... z allegro jednak wszystkie akumulatory LI-10B to ta sama klasa. Zdarzało się nawet że wytrzymywały dłużej niż dedykowane

Druga sprawa co masz na myśli mówiąc "może nie posiada jakiś specjalnych rewelacji"?