Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: E1 +kingston elite pro/ku przestrodze/

Mieszka w
    Bialystok
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

E1 +kingston elite pro/ku przestrodze/

Może to jakiś odosobniony przypadek ale: Zakupiłem nową Kingston 512 mb elite pro.Sformatowałem w aparacie oczywiście i zrobiłem 47 fotek.W międzyczasie kasowałem robiłem nastepne itd...Wszystkie robiłem w Raw/myslę ze to nie miało znaczenia/Na liczniku została 1 fotka i jadąc sobie rowerem postanowiłem zrobić zachód słońca.Pstryknąłem patrzę na ekran-prześwietlone nieco.Więc ją skasowałem.I WTEDY na wyświetlaczu pojawił się CARD ERROR a na górnym w aparacie F.Nie pomogło NIC!!!/karta była po raz pierwszy w użyciu w ogóle,może to ma jakieś znaczenie/Jako że zdjęcia nie były istotne sformatowałem na nowo kartę.Zapełniałem już cztery razy próbowałem kasować pierwsze,ostatnie i inne fotki-wszystko gra.Może miał ktoś coś podobnego....

Hal
    Gość
    Ja stosuje "zwykłe" Kingstony i poza okazjonalnymi (dwoma)zawieszeniami aparatu w ciągu trzech miesięcy użytkowania wszystko działa poprawnie.Słyszałem od znajomego że Kingstony to nie najleprze rozwiązanie do Olka.

Awatar Kanciaty
    Mieszka w
    Tarnowa
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Witam
    Osobiście używam karte CF 512 Elite Pro przy Olympusie e-300.
    Nie stwierdziłem żadnych nieprawidłowości.
    Olympus E-300 / 14-45mm, 40-150mm ZUIKO DIGITAL / 4 GB SanDisk CF Extreme III / Velbon DX 888 Digital / inne dodatki

Mieszka w
    Płock
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Mam kartę CF 512 Elite Pro z E-1 i również najmniejszych problemów
    Pozdrowionka

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Miałem podobny przypadek co anwas i na takim samym zestawie E-300 + kingston 512 elite pro. Tylko karta nie była nówka przeszła już kilkanaście cykli ok 2500 zdjęć i nagle pech na ślubie u znajomej. Format karty pomógł tylko na chwilę ok. 10 fotek i od nowa to samo ,,CARD ERROR" , i jeszcze raz format i jeszcze raz to samo CARD ERROR. Dopbrze, że to nie ja byłem tym głównym od fotek. Kartę reklamowałem i na razie wszystko hula. Dokupiłem jeszcze 1GB elite pro kingstona i jestem w trakcie testów.
    pozdrawiam wideos

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Ja miałem taki przypadek dwa tygodnie temu. Robiłem zdjęcia na ślubie (E-1+Elite Pro 512) i po zapełnieniu gdzieś połowy karty wyskoczył CARD ERROR. Włożyłem drugą i całą zapełniłem bez problemów. Tamtej nie formatowałem bo musiałem zdjęcia odzyskać (pani młoda by mnie chyba zabiła) i odzyskałem. Kartę zareklamowałem a sprzedawca powiedział że może to być konflikt z tym aparatem, chyba zmienię na jakiegoś szybkiego Sandiska lub Preteca żeby to już się nie powtórzyło bo szkoda zdrowia na te nerwy.

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Kanciaty
    Osobiście używam karte CF 512 Elite Pro przy Olympusie e-300.
    Nie stwierdziłem żadnych nieprawidłowości.
    potwierdzam! mam 2x512

pozdro
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

| OlyJedi
    Mieszka w
    Zabłudów
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Moja co prawda śmiga już prawie rok, ale wszyscy bez wyjątku znajomi, którzy mieli Elite Pro, wymieniali ją na gwarancji już przynajmniej raz, bo niektórzy nawet trzy razy. Jedyna różnica to fakt, że oni kupowali je znacznie wcześniej ode mnie (pewnie inna seria) i były to 512Mb a nie 1Gb.

Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    MOja 512MB smiga od kwietnia i tylko raz sie aparat zawiesil, ale chyba przez obiektyw zle zamocowany. Widac ze pewnie wszystko zalezy od danej serii kart, na jaka sie mialo nieszczescie trafic.

Awatar ghost4
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Ja również mogę powiedzieć, że moja 1024 MB ELITE PRO HIGH SPEED " chodzi " rewelacyjnie, zero zastrzeżeń.
    Pozdrawiam
    Andrzej