Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 37

Wątek: Olympus dziś oficjalnie zaprezentował E-500

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    uncas:

obyś się nie zdziwił jak nagle E-1 zniknie z rynku albo skoczy cenowo do góry, kiedy zacznie go brakować. wiele było przypadków tego typu.

sprawa wygląda tak, że większość z nas nie potrzebuje takiego E-1, ale go kupiła, bo akurat potaniał.

to aparat dla ludzi, którzy zarabiają foceniem po minimum 500 - 1000 pln netto dziennie. po prostu dla zawodowców to nie są żadne wielkie pieniądze za taki sprzęt. weź pod uwagę, że z E-1 można fotki oddawać surowe, bo w wielu przypadkach nie wymagają obróbki.

podtrzymuję zdanie, że obecnie jest naprawdę niedrogi i raczej już nie potanieje a może wręcz odwrotnie (za jakiś czas, z racji popytu).

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    E-500 ma chyba układ luster a nie pryzmat.

w e-500 • Magnification 0.9x with a 50mm lens and -1 dioptre
    • Eye point 10 mm at -1 dioptre

w e-300 • Magnification 1.0x with a 50mm lens and -1 dioptre
    • Eye point 20 mm at -1 dioptre

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    KaarooL : musze się z Tobą zgodzić. CO do cen E-1 to nie am co mysleć że będzie tańszy.
    Sam chcę go zakupić na początku przyszłego roku i obawiam się o to ze cena będzie laciała i to porządnie do góry.

CHociaz ja myślę ze dopóki nie będzie następcy E-1 to o braki tego sprzętu nie ma co się obawiać.

Co do szkieł Olka to widac że zostają one rozgrupowane na trzy segmenty. I jakby nie patrzeć obietnica Olka się sprawdza - świetne szkła prawie za darmo.
    było sobie życie

| OlyJedi Awatar NimnuL
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Tragicznie mały punkt oczny w tym E500 sie zapowiada ... dla ludzi w okularach bedzie to udreka ... a nawet bez okularow bedzie sie zle forografowalo.
    This is my camera. There are many like it, but this one is mine. My camera is my best friend. Without my camera I am useless. Without me, my camera is useless. I must fire my camera true. And I will!

Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    hej NimnuL zdradzasz jedyną słuszną markę ( canona )
    c-5060 , A710IS , 1000D + kit 18-55IS , c50mm1.8 II

Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    yacek : hehehehe
    było sobie życie

| OlyJedi Awatar NimnuL
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    yacek : wcale nie, bo Canon lezy w plecaku obok Olympusa ... w nocy słyszałem szmery dochodzace z plecaczka, chyba sie polubili
    This is my camera. There are many like it, but this one is mine. My camera is my best friend. Without my camera I am useless. Without me, my camera is useless. I must fire my camera true. And I will!

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    fotomic:

to już klasyka, gdybym miał kesz, kupiłbym jeszcze jednego i do niego 50-200... jeśli w 2006 wypuszczą następnę, który będzie miał podobne body, więcej pikseli i będzie podobnie szybki to - jak dla mnie - mają szansę na aparat wszechczasów.

a cena na pewno pójdzie w górę jak zapasy zaczną się kończyć, już polscy handlarze wykombinują jak sobie odbić na temacie.

NimnuL:

wszystkiego mieć nie można. albo duży wizjerek i odpowiednia cena, albo mniejszy i niedrogi. ale chwilowo wybór masz za sobą, więc na wizjerek nie narzekasz, co?

Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    KaarooL : ja narazie siedze przed kompem i w excely licze kilka zestawow z olkeim. Przeliczam i kalkuluje, co i jak mi się najbardziej będzie opłacać. Narazie mam zagwózdkę. Drugi obiektyw kitowy i lampa Fl-36 czy rezygnacja z kita 40-150 i kupno Fl-50. Poprostu nie chce tracić na szczelności, a mam chrapkę na 50-200
    było sobie życie

Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez NimnuL
    yacek : wcale nie, bo Canon lezy w plecaku obok Olympusa ... w nocy słyszałem szmery dochodzace z plecaczka, chyba sie polubili
    uważaj stary by ci ten plecak nie zakosili jak ostatnio Pentagrama , strata byłaby ogromna
    a tak nawiasem co cię skusiło na olka ? Myslałem że szarpniesz się na 350 -tkę lub 5D
    c-5060 , A710IS , 1000D + kit 18-55IS , c50mm1.8 II