Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Zalew w Nowej Hucie

Awatar Kwera
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

Zalew w Nowej Hucie

Kilka fotek znad zalewu w NH. Ocena i sugestie mile widziane

Sam zalew
    1.

2.

3.

4.

5.

Kaczuszki z nad zalewu

6.

7.

8.

9. Rozstanie
    Olek c-765 + adapter cla-4 + filtr UV Hoya + statyw + polar Hama + 2xOlympus Li-10b... może jeszcze cos będzie

Mieszka w
    ŻORY
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Jednym słowem bomba jak dla mnie! Wiem wiem że mało ze mnie doświadczony fotograf a wobec tego nie ocenie Ci tych zdjęc jak profesjonalista...Ale chyba swoje zdanie mogę wyrazić Naprawde zdjęcia zrobione przez Ciebie robią na mnie niesamowite wrażenia...!

PS:
    I pomyśleć że robisz te takim samym aparatem jak ja:P Oh kiedy ja zrobie takie cacka...! Hmm....

Awatar Kwera
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Może jednak ktoś poza Noterkiem się skusi na jakiś komentarzyk, może być nawet uszczypliwy, byle był konstruktywny :P
    Olek c-765 + adapter cla-4 + filtr UV Hoya + statyw + polar Hama + 2xOlympus Li-10b... może jeszcze cos będzie

Mieszka w
    k/Krakowa
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Do niedawna przejeżdżałem tamtędy przynajmniej 2 razy dziennie i nie wiedziałem, że zalew może tak ładnie wyglądać. Przejedź się na Skałki Twardowskiego, chętnie zobaczyłbym jak je widzisz. Gratuluję. Niezłe!

| OlyJedi
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    tych pierwszy nie oceniam bo do mnie nie przemawiaja

kaczki nie ostre ale to moze byc od zmenijszania

ale fajowy jest ten rybak

Awatar Kwera
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Owszem kaczki są nieostre przez pomniejszenie, ale jak je wyostrzyłem w PS to pióra wyglądały bardziej jak pierze, postrzępione i zbyt wyostrzone tak że zostawiłem tylko ze zmniejszeniem. To tyle na moje usprawiedliwienie

| OlyJedi Awatar (A)rturo
    Mieszka w
    Bełchatów
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Draxan: wedkarz! Nie rybak! Rybak lowi siecia a wedkarz wedka!

Pozdrawia - Arturo - wedkarz nie rybak!

Awatar No-shadow Kick
    Mieszka w
    Gdańsk Zawsze Wietrzny
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Zdjęcia zalewu chyba za mocno skompresowane, przynajmniej u mnie widać jakieś kwadraty na niebie. Wg mnie to takie widoczki z centralną linią horyzontu, nie budzące żadnych większych wrażeń.
    Najbardziej podoba mi się zdjęcie nr 5 z wędkarzem. Zdjęcie z kaczuchą (nr 7) też przypadło mi do gustu, szczególnie dzięki takiej 'miękkiej' falującej wodzie.
    Za to zdjęcie 9... faktura wody jest wg mnie straszna, nie wiem czy to też przez kompresję czy przez zmniejszanie. Przez to nie podoba mi się wogóle

Pozdrawiam
    Olympus C-765UZ + parę dodatków
    Zapraszam do Galerii

Awatar Kwera
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Majeranek
    Do niedawna przejeżdżałem tamtędy przynajmniej 2 razy dziennie i nie wiedziałem, że zalew może tak ładnie wyglądać. Przejedź się na Skałki Twardowskiego, chętnie zobaczyłbym jak je widzisz. Gratuluję. Niezłe!
    I właśnie dlatego zamieściłem te pierwsze fotki. Sam zawsze myślełem że ten zalew to brudne cuchnące bajoro (kto jest z Krakowa wie o czym piszę), a tymczasem strasznie się zdziwiłem jak zobaczyłem go wysprzątenego.
    Co do kompresji, faktycznie troszkę przesadziłem, ale inaczej nie chciały się zmieścić, a nie miałem czasu za dużo się z nimi bawić. W orginalnym rozmiarze wyglądają o niebo lepiej :P
    Pozdrawiam