Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 31

Wątek: Nie mogę zrzucić zdjęć - help!

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

Odp: Nie mogę zrzucić zdjęć - help!

Poszukaj na e-bayu
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez pola Zobacz posta
    Dziekuje Wam za szybka odpowiedz sciagnelam ten program i pytanie co dalej? karty nie wloze do komputera bo moj czytnik kart jest mniejszy niz ta karta pamieci.. Pytanko do Bodzipa-czy przysla mi to do Anglii?? bo w Polsce bede za ok.miesiac..
    Idz jutro do pierwszego sklepu z kompami i kup czytnik.Wez karte i pokaz sprzedawcy do jakiej ma byc.groszowe sprawy.
    Co to za komp bez czytnika??

Awatar pola
    Mieszka w
    obecnie Londyn
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Ok.Podlaczylam aparat do lapka. Uruchomilam ten program i niestety nic sie nie dzieje...niby rozpoczal analize,ale nic nie pokazuje...zaczynam byc coraz bardziej zalamana...:////

---------- Post dodany o 22:27 ---------- Poprzedni post był o 22:23 ----------

I tak tez jutro zrobie po pracy.Poszukam czytnika na miejscu lub potem na e-bayu. Zas komp to starszawy Acer i ma czytnik kart, ale o malym rozmiare ;(

| OlyJedi Awatar skow
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria

Dobry wieczór,
    Jestem nowa"klubowiczka" i juz na starcie mam kłopot z moim aparatem i prosze Was o pomoc. Posiadam od ok 2 lat Olympka E-420 i teraz pierwszy raz pojawił mi się problem z kartą pamięci ( to SanDisk Extreme III, flash Compact - 4 GB). Chciałam wczoraj zrzucić zdjęcia z aparatu na laptopa przez kabelek USB i nie moge tego zrobić bo w "Olympus Studio 2",ktory sciagnelam z neta(orginalna plyta od Olympusa zostala w domu w Polsce://) wyświetla mi się informacja ,ze nie ma żadnych dostepnych zdjęć co jest niemożliwe bo są.
    Tak sobie gdybam.
    E-420 obsługuje CF i xD.
    Czy czasem nie przestawiłaś czegoś w menu z CF na xD?
    ORF Viewer 1.10 - program do szybkiego przeglądania plików ORF (100% "czystej" Javy)
    Obsługuje również E-30, E-620 i E-P1

Awatar pola
    Mieszka w
    obecnie Londyn
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Hej Skow całkiem mozliwe,ze cos moglam przestawic...;D zaraz sprawdze.

Sprawdzilam. Nadal mam ustawione CF.
    a tak w ogóle będę musiała kupić nową kartę do aparatu-co polecacie?
    Ostatnio edytowane przez pola ; 10.11.12 o 12:03

Awatar pola
    Mieszka w
    obecnie Londyn
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Hej,

Właśnie przyjechał do mnie czytnik kart. Zainstalowałam wszystko i nic...próbując wejść na dysk wymienny pokazuje mi info:" włóż dysk do stacji dysków"..a wcześniej czytnik został prawidłowo zainstalowany na kompie.
    Może mi ktoś pomóc..?
    Pozdrawiam
    pola

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

Odłącz i podłącz jeszcze raz. Nie pomoże zrestartuj kompa. Jak nie pomoże to można kombinować dalej.

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    286
    Moja galeria

Hej Skow całkiem mozliwe,ze cos moglam przestawic...;D zaraz sprawdze.

Sprawdzilam. Nadal mam ustawione CF.
    a tak w ogóle będę musiała kupić nową kartę do aparatu-co polecacie?
    Jeżeli CF to Lexar 8-16GB x400

---------- Post dodany o 12:41 ---------- Poprzedni post był o 12:38 ----------

Hej,

Właśnie przyjechał do mnie czytnik kart. Zainstalowałam wszystko i nic...próbując wejść na dysk wymienny pokazuje mi info:" włóż dysk do stacji dysków"..a wcześniej czytnik został prawidłowo zainstalowany na kompie.
    Może mi ktoś pomóc..?
    Pozdrawiam
    pola
    Podłącz czytnik do innego komputera, jeżeli dalej błąd będzie się powtarzał - karta albo do potraktowania naprawdę "mocnym" softem
    do odzysku, albo do kosza.
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

Awatar pola
    Mieszka w
    obecnie Londyn
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

hej Saboor ta karta Lexar 8 ,którą mi poleciłeś jest troszkę za droga jak na moje warunki...:/
    http://www.argos.co.uk/static/Produc...ber/114660.htm
    czy możecie mi polecić coś tańszego..?
    znalazłam coś takiego:
    http://www.argos.co.uk/static/Produc...ber/014814.htm
    co myślicie..?

co do czytnika..
    Zrobiłam jak poradził Saboor czyli odłączyłam,podłączyłam znowu, zresetowałam potem kompa i niestety nic..nadal pokazuje"włóż dysk do stacji dysków".. zrobiłam test z kartą pamięci od telefonu..i tu zadziałał o dziwo
    Potem mi się przypomniało, że kupiłam w tygodniu nową kartę pamięci do aparatu:
    no więc włozyłam ją do aparatu, sformatowałam, zrobiłam 5 zdjęć w domu. Włożyłam ją do czytnika..i znowu i ten sam komunikat:"włóż dysk do stacji dysków"..
    Pomyślałam-podłączę aparat z nową kartą do lapka..powinno być ok..i jakie było moje zdziwienie, a nawet już przerażenie kiedy okazało się ,że po włączeniu funkcji MTP komputer zidentyfikował nowe urządzenie jako E-420 i pokazał okno wyboru z " 1.importuj obrazy i 2.wyświetl zawartość pliku. Wybrałam opcje nr 1 i niestety pojawiła mi się informacja:" nie znaleziono żadnych nowych obrazów ani video na tym urządzeniu."..potem podłaczyłam aparat i wybrałam funkcje "zapis/"storage" komp pokazal aparat jako dysk wymienny(F ,ale nie moge go otowrzyc bo ukazuje mi sie:"włóż dysk do stacji dysków"..
    Zrobiłam kolejny test i sformatowałam tą nową karte i zrobiłam 3 nowe zdj.,podłączyłam aparat do kompa przez MTP i to samo-"nie znaleziono nowych obrazów.."
    Czy to może być wina aparatu?? wczesniej wszystko funkcjonowalo mi dobrze i nie miałam żadnych problemów.
    Jeszcze jedna rzecz- nie mam w tej chwili orginalnego programu do transferu zdjęć czyli OLYMPUS Master-płytka została u rodziców w Polsce, więc posiłkuje się ściągniętym z neta OLYMPUS Studio i w nim tez w przypadku obydwu kart przy próbie transferu zdjęć z aparatu pojawiała się informacja typu: brak widocznych zdjęć w aparacie.
    A może to wina komputera..?? ma już swoje lata i myślę nad jego wymianą,ale dopiero w przyszłym roku..a aparatu na innym komputerze nie mam za bardzo jak moze za kilka dni jak moja kumpela przyleci z Polski ze swoim lapkiem.

Bardzo proszę Was o radę/pomoc...bo moje możliwości już się chyba wyczerpały.
    Dziękuję i pozdrawiam
    pola

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    286
    Moja galeria

hej Saboor ta karta Lexar 8 ,którą mi poleciłeś jest troszkę za droga jak na moje warunki...:/
    http://www.argos.co.uk/static/Produc...ber/114660.htm
    czy możecie mi polecić coś tańszego..?
    znalazłam coś takiego:
    http://www.argos.co.uk/static/Produc...ber/014814.htm
    co myślicie..?

co do czytnika..
    Zrobiłam jak poradził Saboor czyli odłączyłam,podłączyłam znowu, zresetowałam potem kompa i niestety nic..nadal pokazuje"włóż dysk do stacji dysków".. zrobiłam test z kartą pamięci od telefonu..i tu zadziałał o dziwo
    Potem mi się przypomniało, że kupiłam w tygodniu nową kartę pamięci do aparatu:
    no więc włozyłam ją do aparatu, sformatowałam, zrobiłam 5 zdjęć w domu. Włożyłam ją do czytnika..i znowu i ten sam komunikat:"włóż dysk do stacji dysków"..
    Pomyślałam-podłączę aparat z nową kartą do lapka..powinno być ok..i jakie było moje zdziwienie, a nawet już przerażenie kiedy okazało się ,że po włączeniu funkcji MTP komputer zidentyfikował nowe urządzenie jako E-420 i pokazał okno wyboru z " 1.importuj obrazy i 2.wyświetl zawartość pliku. Wybrałam opcje nr 1 i niestety pojawiła mi się informacja:" nie znaleziono żadnych nowych obrazów ani video na tym urządzeniu."..potem podłaczyłam aparat i wybrałam funkcje "zapis/"storage" komp pokazal aparat jako dysk wymienny(F ,ale nie moge go otowrzyc bo ukazuje mi sie:"włóż dysk do stacji dysków"..
    Zrobiłam kolejny test i sformatowałam tą nową karte i zrobiłam 3 nowe zdj.,podłączyłam aparat do kompa przez MTP i to samo-"nie znaleziono nowych obrazów.."
    Czy to może być wina aparatu?? wczesniej wszystko funkcjonowalo mi dobrze i nie miałam żadnych problemów.
    Jeszcze jedna rzecz- nie mam w tej chwili orginalnego programu do transferu zdjęć czyli OLYMPUS Master-płytka została u rodziców w Polsce, więc posiłkuje się ściągniętym z neta OLYMPUS Studio i w nim tez w przypadku obydwu kart przy próbie transferu zdjęć z aparatu pojawiała się informacja typu: brak widocznych zdjęć w aparacie.
    A może to wina komputera..?? ma już swoje lata i myślę nad jego wymianą,ale dopiero w przyszłym roku..a aparatu na innym komputerze nie mam za bardzo jak moze za kilka dni jak moja kumpela przyleci z Polski ze swoim lapkiem.

Bardzo proszę Was o radę/pomoc...bo moje możliwości już się chyba wyczerpały.
    Dziękuję i pozdrawiam
    pola
    Jak rozumiem tę drugą kartę Formatowałaś w aparacie? Jeżeli dwie różne karty, po formacie w body padają to wina aparatu.
    Weź obie, sformatuj w komputerze i zobaczymy czy da się odczytać i zapiać dane.
    P.S.
    ten http://www.argos.co.uk/static/Produc...ber/014814.htm lexar jest ok.
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL