Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: E3-jakiś nowy link?

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria

E3-jakiś nowy link?

http://highsee3.smugmug.com/gallery/801604-gdzieś to znalazłem na pl.rec.foto.cyfrowa. Moze to lipa wielka, bo nie znam tej strony?
    Cześć.Ch.

Mieszka w
    Ennis/Gdańsk
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Znalazłem ten link wczoraj na dprveview ale tam ludzie nie dali mu wiary...

Generalnie wiec z E-1 jesteśmy b.zadowoleni, ale korci nas co będzie po nim, kiedy i za ile...
    Pozdrawiam,
    Piotr.

Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Że będzie dobrze lub bardzo dobrze - można przypuszczać. Ja natomiast bardzo boję się tego - za ile?!
    Chyba jednak poza zasięgiem!
    Olympus E-500, E1, 5060, Zuiko Digital 14-45mm, 14-54mm, 40-150mm, ED 50mm f/2 Macro, 11-22mm F2.8-3.5, fl36, filtry itd.

Mieszka w
    Ennis/Gdańsk
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    No to poczekamy trzy lata tak jak na E-1 czekalismy i będzie dobrze.

Muszę się przyznać, że czasami czuję się trochę jak w Towarzystwie Wzajemnej Adoracji, kiedy to nawzajem kadzimy sobie jaki to dobry jest ten E-1, ale jak zobaczyłem sample na fotopolis z Canona 5D to pomyslałem, że nie mamy innego wyjścia. Co do ilości szczegółów odwzorowanych na fotografii nie ma się co spierać, w końcu to prawie 13MPix. Ale za to pierwsze zdjęcie z brzegu, biały budynek i... żadnych na nim szegółów. W każdym kanale opisującym jego ścianę jest 0xFFF. No ale może to fotograf **** był...
    Pozdrawiam,
    Piotr.

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Do P --Jak na razie ten cały 5D z tym zoomem to kiepska zabawka... aberracja chromaryczna prawie jak w słabych kompaktach --canonowski plastikowy kolor --w sumie świetny wizjer, a reszta do d... !--

Mieszka w
    Ennis/Gdańsk
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    No, niech będzie, bądźmy obiektywni... Ja bym mu jeszcze na plus zapisał GO i szumy...
    Pozdrawiam,
    Piotr.

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Zgadzam się co do "GO" , ale broń nam Boże takiego canonowskiego odszumiania!!! - to pseudofotografia !!!
    Natomiast przy matrycy 24x36 wychodzą wszystkie błędy niedopasowania fotografii cyfrowej z analogową... Gdyby firma Canon zafundowała swoim zwolennikom obiektyw telecentryczny do takiej matrycy, to biedakom by ręce urwało, albo co najmniej wyprostowało w łokciach
    -pozdrawiam

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Ten niby E3 to 12,5 Mp + OIS-optyczna stabilizacja obrazu-tyle wyczytałem na obudowie aparatu. No nie wiem ile takie cudo będzie generować szumow? Przy matrycy 4/3?
    Pożyjemy zobaczymy.
    cześć.Ch.

Mieszka w
    Ennis/Gdańsk
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez irek50
    Gdyby firma Canon zafundowała swoim zwolennikom obiektyw telecentryczny do takiej matrycy, to biedakom by ręce urwało, albo co najmniej wyprostowało w łokciach
    -pozdrawiam
    Dobry fun z rana pozytywnie nastraja na cały dzień
    Pozdrawiam,
    Piotr.

Mieszka w
    Gliwice
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Olympus E-3
    2005 (seconda metŕ)
    Il successore della E-1. 8-10 megapixels, sensore CMOS 4/3, 6 FPS o piů. Prezzo attorno ai 3,000 Euro.

Takie info sobie wygrzebałem.
    Pozdrawiam
    Robert