Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: c-725

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

c-725

Witam. Mam pytanka. Jestem nowym, szczęśliwym (chyba ) uzytkownikiem c-725. W aparacie jest opcja ustawienia daty, natomiast nie widać jej na zdjęciach. Jak zrobić, zeby było widać?. Czy ta informacja jest odczytywana przez jakieś programy?. Czy do tego aparatu istnieją jakieś wężyki spusowe, czy pozostaje tylko samowyzwalacz (12 sek.! ).
    Pozdrawiam

Awatar IT
    Mieszka w
    Rybnik/Warszawa
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Nie ma opcji wklejania daty przez aparat na zdjecie. Jednak data jest zapisywana w metadanych exif zdjecia i mozna samemu wkleic sobie date uzywajac np. programu IrfanView (chyba Plik->Przetwarzanie wsadowe->Nakladaj tekst->Rozne->Wstaw date).
    Pozdrowienia, IT
    Olympus C-760 UltraZoom

| OlyJedi Awatar pagus
    Mieszka w
    Czechowice-Dziedzice
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    ...jak juz zostalo napisane, nie ma mozliwosci bezposredniego przeniesienie daty na zdjecie, tylko przez wstawienie w programach graficznych z exif'u, ale dokladnie jak to nie wiem bo nie stosuje. A co do wezykow to nie ma niestety takiej opcji , chyba ze jakas domowa manufaktura zreszta gdzies tu na forum ktos zbudowal taki patent wlansie chyba do C720
    Wiec zostaje tylko wyzwalacz, swoja droga szkoda ze nie ma opcjonalnego czasu 2 sekund ...
    ...życie jest za krótkie aby być małym...
    C-725uz & E-500 & E-3

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów