Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Wątek: E 300 wieczorem

damjan
    Gość

Fotki z E300

do Jeronimo
    Generalnie to uważam ,że fotki z E300 są lepsze od dotychczasowych z C5050 ale jakoś "lepsze inaczej" generalnie apart mi się podoba no może brak wyświetlacza na górnym panelu daje w kość. chyba długo sie bedę przekonywał do lustrzanki. Ostrosć nibyOK , ale przy dużym otworze wszystko jakby pod wodą. Nie taa głębia co z kompaktu.W sumie to nawet z kitowym ciemnym obiektywem nie narzekam na niedoświetlone zdjęcia. Może troche przekontrastowione. Saturacje też zmniejszyłem.Irytuje mnie ta dokładnosć odwzorowania detali i kolorow .Niby tak jak w realu ,ale nazbyt mi sie nie podoba. Foty nie są po prostu przyjemne. No i ten WB w automacie to zupełna kicha , podobnie z tego co widzialem jest w nikonkach i canonkach ,że na auto WB nie ma co liczyć, a ustawienia manualne trzeba chyba będzie opanować. Na dzien dzisiejszy to napewno super lezy w reku i jest bardzo ergonomiczny, poruszanie sie po opcjach i ustawieniach rewelacja. Dużo bezpośrednich przyciskow dostępowych to wielki plus.

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Ja chyba wiecej uzywam manuala dlatego moze sa lepsze rezulataty A czy panel stylu czy na gorze jakos mi to nie przeszkadza... e300 to sprzet na ktory bylo mnie stac i musze sie pogodzic ze duzo mu brakuje do profesionalnego sprzetu. Moze tak pisze bo wczoraj mialem przyjemnosc bawic sie Canon EOS-1Ds Mark II a przy tym Canonie to e300 jest jak zabawka :P

pozdrawiam

P.S.
    Niedlugo jak bede mial czas to napisze posta o mojej malej "awarii" ...
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

| OlyJedi
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Jeronimo, a przyznaj się, chciałbyś tak na co dzień targać 1Ds mk2?

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez zdrip
    Jeronimo, a przyznaj się, chciałbyś tak na co dzień targać 1Ds mk2?
    sprzet mialem w studio, balbym sie go gdzies wyniesc bo pewnie bym mnie odrazu ktos napadl :P No a co do targania to sluszna uwaga... ten kolos strasznie duzo wazy!

No ale mysle ze nie dyskutujmy na ten tamat w tym watku bo on dot. e300 :P a to ze sie pochwalilem to inna sprawa - poprostu nie wytrzymalem

pozdrowionka
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

damjan
    Gość

jakosć fotek E-300 ( do yaco)

Fotki z E-300 sa zupełnie inne niż z kompaktu który posiadam ( C5050) Niby jakieś takie bardziej realistyczne mieksze jak z analoga , ale brak im tej zadziornosci kompaktowej . Wszystko jakby przygaszone. Ostrosć to jakaś mydlana. W automacie foci wszystko na dużym otworze- niezależnie od warunków oswietleniowych stad ta płytka głębia ostrosci . Jak mu zadam wyższą "f" jest znacznie lepiej ,ale czasy trzeba mocno wydłużyć. No i nie mogę sie przekonac do tego wzorowego ododania bilei jak to piszą chłopcy na fotopolis . Z kompaktu też nie były to kolorki idealne ,ale jakieś przyjemniejsze. Aberacje chromatyczne bardzo znikome nawet w trudnych warunkach typu słońce za drzewami itd. Zniekształcenia na najkrótszej ogniskowej rzeczywiście spore , ale wystarczy minimalnie , dosłownie minimalnie wydlużyć ogniskową i nic sie nie zagina.Nie focilem jeszcze powyżej iso400 wiec zdania na temat przeogromnych szumów jakie ten aparat ma jeszcze nie mam. Nie było potrzeby tak wzmacniać sygnału. No i te system 4/3 chyba sie nie przyjmie . Pozyjemy zobaczym . Eksperymentator ze mnie wiec kupilem ten wynalazek. Jak wszystkie olympusy skierowny do entuzjastow tej firmy i dziwaków.
    Aparat ogólnie bardzo przyjemny . Pochodzi z uSA bo mam swoja teorie na temat sprzętu idacego do Polski. Produkowany co prawda w Chinach, ale perfekcyjnie i starannie wykonany . No i w ręku leży idealnie . Mial być Canon 350 d ale paznokcie wbijaly się w korpus i nie dało się go dlużej trzymać. W E-300 moim skromnym zdaniem jest rewelacyjna obsługa. Wszystko tam gdzie trzeba pod ręką.Słowa krytyki należa sie elektrycznemu napedowi ostrzenia . W słabych warunkach trudno manualnie dobrze wysostrzyć . Pierscień pracuje pięknieale ma za duze rozjazdy po okolicy i trudno o precyzje.

Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    fajnie damjan że piszesz swoje spostrzeżenia , napewno pomoże to wielu osobom zastanawiających się nad nowym aparatem .
    jakiś czas temu czytałem test sonego R1 na www.fotopolis.pl , też zwróciłem uwagę na jakość fotek z e-300 ( były prezentowane dla porównania + fotki z canona pro1 ) , które niestety były jakieś miekkie , na pewno lepiej wypadł soniacz i w dwu przypadkach pro1.
    Jak kogoś to zainteresuje niech zerknie na wycięte fagmenty zdjęć ( widelec i płyta kompaktowa ) , akurat na tych przykładach dobrze widać .
    Damjan jak coś jeszcze zauważysz w e-300 to skrobnij na forum
    c-5060 , A710IS , 1000D + kit 18-55IS , c50mm1.8 II

Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    dokładny link do ww testu
    http://www.fotopolis.pl/index.php?go...a=3&e=3342&p=5

hmmm

faktycznie, olympus wypadł w tym teście fatalnie
    ciekawe z jakim szkłem był olek

Siła reputacji
    21