Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Wątek: E 300 wieczorem

Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

E 300 wieczorem

Nie wiem jak pozostali uzytkownicy E 300 ale ja strasznie sie ostatnio nim zawiodłem. Robiłem fotki na imprezie firmowej w plenerze. Dopuki swiecilo slonce wszystko bylo ok. Ale gdy trzeba bylo uzyc wbudowanej lampy zeby doswietlic pierwszy plan pomiar swiatla pogubil sie zupelnie. Efekt byl taki jakby zdjecia zostaly zrobione w srodku nocy a nie poznym popoludniem. Pod tym wzgledem moj wczesniejszy Fuji s 602 bije olka na glowe.
    Czy macie podobne doświadczenia z E 300 ?
    e-300

Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    może to troche i nie na temat , ale czy napisałbyś paru słów więcej odnośnie E-300 , twoje pierwsze spostrzeżenia , jakość fotek z obiektywu kitowego , wiele osób by mogło to pomóc w wyborze aparatu .
    c-5060 , A710IS , 1000D + kit 18-55IS , c50mm1.8 II

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    bio1 podaj więcej szczegółów. Na jakim ISO robiłeś zdjęcia. IMO za małe ISO, za krótki czas, może za duża dziura. i wyszło jak wyszło.

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    wymiękam... a czy Kolega wie co to manual i jakie są zależności między czasem, czułością i przysłoną? niedzielny zawodnik nawet w dzień zrobi zdjęcia, na których widać egipskie ciemności, spośród których wyłaniają się przejarane twarze.

TO NIE APARAT ROBI ZDJĘCIA. a tym bardziej nie tryb auto w DSLR...

jacek2004
    Gość
    No tak im dłużej impreza trwała , tym więcej promili we krwi

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    bio1-w takich warumkach zawsze pracuje sie w mamualu,no mozna i w preselekcji.Iso 400.raczej dlugie czasy i większe dziury.Blysk i tak zamrozi ruch,przynajmiej na pierwszym planie.
    yacek-nie obrax sie (i Ty bio1) ale może poprosiłbys kogos o ocenę sprzetu ,kto potrafi zrobić takie proste ujęcia.
    Cześc.Ch.

Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Panowie nie traktujcie od razu wszystkich od niedzielnych fotografów. Zdjecia z zamierzenia mialy byc robione w manualu bylem na tej imprezie jako jej uczestnik nie etatowy fotograf. Kaarool kolega zna te zależności i wie z czym je sie je a Twoje uwagi nie sa zbyt na miejscu. Moze wczesniej zle sie wyrazilem chodzilo mi o to ze automat zrobil z dnia noc, ale nic to dziekuje za extra opinie na moj temat.
    e-300

Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    chomsky - spytać nie można , kogo mam się pytać na tym forum ( karwa) , ostatnio sami spece cholerka nic nie można powiedzieć
    Mam zamiar kupić jeszcze jeden aparat do chaty , mam c-5060 , jestem z niego zadowolony
    , żonka zakasza co chwila mi mój c-5060 , mam zielone światło na nowy aparat , myślę o c-8080 lub e-300 i dodam że jestem amatorem i wcale nie mam z tym kompleksów w e-300 wystarczył by mi nawet z jednym szkłem , tylko jakie jest to szkło ?
    Na cyberfoto nie pytam bo tam spec za specem i zaraz jadą z tobą jak z dzikim kotem , więc daruj sobie stary ...
    c-5060 , A710IS , 1000D + kit 18-55IS , c50mm1.8 II

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    yacek-pisałem bys się nie obrażał,troszke tu tekstów na temat e300 jest na forum a i na innych forach cos znajdziesz np.fotorecenzja,ma swoje forum i tam sporo i nieźle opisane bylo.Ja aparatu nie znam.Moge polecis E1 z dobrym szklem 14-54/2,8-3,5+ fl36-to lampa blyskowa.Będziesz zdowolony.E 300 to takze z relacji innych fajny aparat.
    Wracając do nocnych zdjęć-takie są automaty-maja zadane algorytmy i staraja sie robic tak a nie inaczej.W trybie P wiekszość aparatow ustawia czas synchro nie dłuższy jak 1/60,jesli do tego dodamy dziure nie najjasniejszego przeciez kita,przymknieta co nieco to jest to co Ci wyszło.No a ISO??Jakie?Nie traktuje Cie bio1 jak niedzielnego fotografa,sam się potraktowales.I bez urazy,przeciez nie jesteśmy tu dla komplementow.Ale- www.dobremaniery.com.pl zawsze mozna.
    Cześć.Ch.

jacek2004
    Gość
    yacek, jeśli masz pieniądze to bierz E-1 z kitem plus 40-150 i FL-36, jeśli nie masz pieniędzy to bierz E-300 dual kit, co prawda 14-45 jest nieco ciemniejszy od kita E-1 ale i tak jest nienajgorszym kitem. Myślę że E-300 dual kit kupisz w granicach 3500.