Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28

Wątek: E 300 wieczorem

Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    jacek2004 - poczekam i zobaczę jakie ceny po urlopie wystawi Grosman , ale będę wybierał miedzy C-8080 a E-300 , zależy ile uzbieram kasy
    c-5060 , A710IS , 1000D + kit 18-55IS , c50mm1.8 II

Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez yacek
    jacek2004 - poczekam i zobaczę jakie ceny po urlopie wystawi Grosman , ale będę wybierał miedzy C-8080 a E-300 , zależy ile uzbieram kasy
    Yacek - pojawia się jeszcze jedna możliwość - E-500
    Olympus E-500, E1, 5060, Zuiko Digital 14-45mm, 14-54mm, 40-150mm, ED 50mm f/2 Macro, 11-22mm F2.8-3.5, fl36, filtry itd.

Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    MaBri - nie dzieki , pewnie będzie kupę kasy kosztował , na moją amatorszczyznę wystarczy mi hybryda lub lustro E-300 ( nawet z jednym szkłem )

| OlyJedi
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    cos spekuluja o $500

damjan
    Gość
    Witam forumowiczów.Dorzucę swoje zdanie do jakości fotek z E 300. Od kilku dni jestem jego posiadaczem. Za fotografa niedzielnego się nie uważam. Foce od wielu lat , a ostatnio olkiem C5050 . Przesiadka na E 300 powinna mnie zadowolić , a tu zupełna skucha . Nie radzę sobie z balansem bieli. WB w opcji auto zupełnie się nie sprawdza jakieś wszystko podbrązowione , mocno jesienne kolory. W manualu WB zupełnie można sie pogubić. Może ktoś ma jakąś sprawdzoną recepte jak sprawę opanować ??? Uczenie ze wzorca bieli też nie dokonca trafione. Chętnie przeczytam tez opinnie osób które przeskoczyly z zaawansowanego kompaktu na lustrzankę ( co prawda bardzo amatorską) i i nie sa zbyt zadowolone.
    pozdrowienia
    damjan

Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    człowiek czyta , czyta i coraz głupszy .... Troszke z innej beczki , sledzę wątek na forum cyberfoto.pl odnośnie fujika S9500 , gość jakiś chwali się że ma w testach , parę fotek ściągnełem ze strony gdzie wrzucił i jakoś na razie dla mnie kiepa . Nie wiem może za dużo oczekiwałem , może dopiero poznaje aparat , ale w trybie P to nic lepszego od mojego " starego " C-5060 , albo i gorzej a wygląd rasowy że strach się bać . No śledzę dalej, zobaczę jak wrzuci coś z manuala .
    Co do E-300 to kurna nie bardzo mi się podoba że w gorszych warunkach nie ma wspomagania tak jak np. w c-5060 tylko są przedbłyski lampą , trochę kijowo ...

damjan- skreśl parę słów odnośnie E-300 , twoje pierwsze wrażenia i co ci jeszcze nie pasuje po przesiadce w E-300 oprócz WB . A jak fotki pomijając kłopoty z WB ?

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Ja tylko pamietam ze jak sie przesiadlem to WB mnie zszokowalo... mianowicie robiac zdjecia "bielej" sciany to C4000 sciana byla biala a e300 bylo widac dokladnie rozne plamy, cienie od roznych przemiotow - czyli odwzorowuje wszytko bardzo dobrze. Wyszedlem z zalozenia ze lustrzanki b. dobrze odwzorowuja wszystko i tyle. IMHO trzba sie przestawic

Mierzac tzw. kartke szara (czy jak to tam sie fachowo nazywa) balans bieli jest poprawny.
    Ustawiajac balans bieli recznie rezultaty sa lepsze niz AUTO.
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    mi się wydaje że przebłyski to lepsza sprawa niz te wszystkie lampki doświetlające, jak miałem Olka IS300 to taka lustrzanka ze stałą optyką tylko że analog to działało to super nie było ciemności gdzie nie można by było złapać ostrości

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    @ADAM12 nikt nie neguje sjuteczności przedbłysków, ale do fotografowania ludzi to się zbytni nie nadaje
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    grizz, dlaczego tak myślisz, mi sie wydaje że bardzo się nadaje, co prawda błyskanie po oczach na pewno nie jest przyjemne, ale czerwone oczki nigdy nie wyjdą bo to błyskanie + przebłyski eliminujące czerwone oczki to masakra na pewno ten efekt wyeliminują