Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 30

Wątek: Rośnie konkurencja dla 4/3

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    irek50 : pewnie nie wiesz ale nie mam wogóle olka. bardzo mnie interesuje zakup E-1 i obchodiz mnie czy on ma 4 5 czy 6 lat. Chodziło mi o brak szkieł nie tak brak co ich ogromna cena. A normalnego kowalskiego na nie nie stać a miało być inaczej
    było sobie życie

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    fotomic: 40-150 Zuiko to nie majątek --W kicie jest doskonały 14-54mm pro--...Jest na dodatek przejściówka na M42 na wszelkie ruskie i niemieckie szkła manualne... Czego trzeba więcej??? --Tylko chęci do robienia zdjęć potrzeba...

Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    KaarooL - dokładnie właśnie pared dni temu się nim bawiłem to jest super sprzęcik- jak by było mnie stać to bym od razy zmienił ale dyskwalifikuje go dla mnie brak wbudowanej lamy bo nie stać by było mnie na pewno na zakup zewnętrznej.

Poza tym jest to super aparat - byłem w szoku.

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    ADAM12:

spróbuj kiedyś walnąć parę fotek z dużą lampą skierowaną do góry a potem zrób podobne kadry z wbudowaną... ZUPEŁNIE INNE FOTKI.

lampa wbudowana nadaje się tylko do lekkiego rozjaśniania cieni w plenerze a i to na krótkim dystansie. właśnie wtedy jej brakuje, w pozostałych sytuacjach i tak nie spełnia oczekiwań. jeszcze inaczej jest z E-300, tam można walić na dwie lampy...

Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    no tak w zasadzie masz racje ale jak nie będę miał lampy do E1 to co ze zdjęciami w domu? Wiem ż eżadna wbudowana lampa nie daje tego co zewnetrzna - mam zresztą przykład w swoim - mam tulejke i jak jest nakręcoana a nigdy jej nie zdejmuje to mam na fotach z lampa w domu np perfidny cień u dołu zdjęcia co prawda wystarczy dać 1 x zoom i już tego nie obejmuje zdjęcie 9cienia rzucanego przez obiektyw obydowany tuleją. Chciał bym miec lampe do swojego ale cóż - koszty przynajmniej 800zł albo i więcej.

Mieszka w
    Gliwice
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    NIe aparatu doskonałego ani takiego co w 100% zaspokajał by potrzeby fotografików co i sprzętowych onanistów , nie zmienia to jednak faktu iż jeden sprzęt pal licho czy najlepszy czy nie się doskonale sprzedaje i pozwala twórcom zarabiać krocie a inny poprostu zalega na półkach.
    Każda firma powołana jest do funcjonowania na rynku w jakimś celu - jeden cel przyświeca firmą wszystkim bez wyjątku a jest nim zysk - jak go nie ma to firmę się zamyka.

Kiedyś jak wyszedł 10d Canona czy d100 nikona biły rekordy sprzedarzy a świat się zachwycał jakością - dzis krytykuje szumy przy iso 1600, ktrytykuje rozpiętość tonalna 1ds czy d2x ( oba aparaty kosztują krocie - roczy dochód przeciętny w Polsce , ale nie tylko w Polsce słychać głosy krytyki), twierdzi iż e-1 ma tylko 3 pkt AF , i co z tego jak kowalski połowy funkcji nie wykorzysta a fotograf każdym z nich zrobi doskonałe zdjęcie, są doskonałe programy do odszumiania jak neat image , czy pełna wersja Olympus Studio która jest doskonała i z raw pozwala cuda robić, problem z naświetlaniem - żaden problem podnieść o działke czy dwie lub obniżyć to nie problem dla softu i zdjęcie będzie oki - powoli sama fotografia odchodzi w cień fps mani , pixel mani - a to nie jest sensem fotografi.
    Pozdrawiam
    Robert

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Adam12--Możesz śmiało coś takiego lub podobnego kupić ok.200 zł -- LCD w aparacie informuje wystarczająco o prawidłowości ekspozycji --ewentualne poprawki przysłoną są proste...
    http://www.allegro.pl/show_item.php?item=62860249

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    irek50:

nie, no teraz to pojechałeś po majtach. czujesz 5060 albo E-1 z nałożonym takim dzikiem? to już lepiej zarzucić jakiegoś Soligora z ruchomą głowicą...

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Kaarool--pewnie młody jesteś skoro Metza nie doceniasz --ale może być i Soliter na błyskanie w domu...--czuję tu znowu jakiś swąd--to raczej Ty pojechałeś po pończochach Lampa ma błyskać, nieważne jak wyglada...---moja porada była skierowana do Adama12----ktoś kto używa lampy w bardziej zaawansowanych zadaniach wie sam, co ma kupić ...

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Hmm zobaczymy, zobaczymy...
    w sumie z plotek wynika, ze jeszcze w tym półroczu ma pojawić się e-3 i e-500...
    Jednak chyba najwięcej zrobiła by lustrzanka panasonica...

co do wielkości matrycy to nie ma co jej porównywać z FF, bo to inne systemy...
    10mpix na takiej powierzchni wcale nie musi szumieć... matryce są coraz lepsze.. vide fuji
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.