Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Canon 300d i Wasza opinia

Awatar kondi
    Mieszka w
    Travel world ;)
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

Canon 300d i Wasza opinia

Witam.

Moze to nie najlepsze miejsce dla opini o canonie, nie mniej jednak 300d poszedł w dol i z ciekawosci chcialbym Was zapytac, co sadzicie o tym modelu. Ciagnie mnie do cyfrowej lustrzanki...
    Podróże Fotografia | SnowBoard

-> Olympus c-4000 (był) / Fuji s6500fd (jest obecnie)

| OlyJedi
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    hehehe mialem to w reku nie dosc ze plastkowa zabawka to jeszcze nie moglem odszukac tam pomiaru punktowego expo, no i wlsciciel mowil ze nie ma. dla mnie jednym slowem porazka

Awatar Pazurek
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Zapytaj na http://canon-board.info/. Tu sie niczego dobrego o nim nie dowiesz bo kazdy broni swojego systemu.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    ja nie bronie zadnego systemu poprostu napisalem co mi sie odrazu nie spodobalo majac ten sprzet w reku, wybacz ale ja dosc czesto uzywam pomiaru punktowego i dla mnie to powazny minus w aparacie.

Awatar kondi
    Mieszka w
    Travel world ;)
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Spokojnie spokojnie chooopy

Pozdrawiam Was, dziekujac za podpowiedzi,

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    kondi:

na 300d możesz się sparzyć. trzeszczy, ma malutki tunelowaty wizjer... wiele ustawień jest limitowanych, ograniczenia zdejmuje dopiero ruski soft do aparatu.

może poczekaj aż wyjdzie E-500 i wtedy sam zadecydujesz co lepiej kupić...

Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    a ja dodam od siebie : widze że masz c-4000 , jak zostaniesz przy kitowym obiektywie to bedziesz sobie pluł w brodę na jakość zdjęć , smutna ale prawdziwa prawda .
    Ja zadał bym sobie takie uczciwe pytanie do czego właściwie potrzebny mi jest aparat , ale tak szczerze i bez wazeliny , bo jak robisz zdjęcia rodzinne , na imprezach, urlopie , wycieczkach a zdjęcia traktujesz jako pamiatki z pewnych sytuacji to ja nie wiem czy to jest aż tak warto by się pakować w lustro przy tej " kitowej " jakości obiektywów . Owszem można kupić 300 D za jakieś 2300-2400 zł z obiektywem , ale obawiam że nie będziesz za bardzo zadowolony . Przeczytaj sobie niektóre posty ludzi co przesiedli się z dobrego kompaktu&hybrydy na lustro z kitem , nie za bardzo są szczęśliwi , na ogół kończy to się kupnem nowego dobrego obiektywu . Jasne powiesz są przejściówki na M42 i ruskie szkła .
    Ale jak powiedziałem spokojnie się zastanów ogólnie nad rolą aparatu u ciebie ( w domu ) .
    Nie jestem przeciwnikiem luster ( sam bym chciał mieć ) , kusi cena niektórych modeli . Ale jak mam wybecylować ~3000 zł i np. w moim przypadku na rok zakupy mam zablokowane przez mojego ministra finansów i mam patrzeć na miekkie fotki , jakieś flary itp. to na razie dzięki , chyba że szarpniesz się od razu na np. E-1 wydaje mi się że powinno się kierować wg. zasady : każdemu wedle potrzeb . Pozdr.
    c-5060 , A710IS , 1000D + kit 18-55IS , c50mm1.8 II

Awatar kondi
    Mieszka w
    Travel world ;)
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Nie ukrywam iż najwięcej zdjęć robię...podróżniczych

Dziękuje za cenne uwagi, myślałem o lustrze, bowiem na 2006 planuje sobie Afrykę i chciałbym jakieś dobre jakościowo zdjęcia (pomijając kaddry etc.) zwieść do Polski.

Ostatnio bawiłem się E-300 i bardzo "ogólnie" się mnie podobał, z 2 obiektywami, wąskim oraz szerokim,

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    bawilem sie 300d zanim kupilem e300
    teraz moge powiedziec ze ten aparat to jakas pomylka, punkowego pomiaru brak, pelno ograniczen (no chyba ze wgrasz ruski soft - stracisz gwarancje) wszystko jakies takie plastikowe... ble :P
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

Awatar kondi
    Mieszka w
    Travel world ;)
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Jero, za ile łykłes e-300 bowiem ostatnio mialem propozycję, 3.2zł z 2 obiektywami, nówka, gw, hurt. sie pozbywała.