Mam 512MB i obróbka RAW chodzi dość mułowato (na Celeronie 2200)... Czy 1GB albo 2GB drastycznie poprawi jakość pracy, czy też 512MB wystarczy a pracę spowalnia mi procek? Ma może ktoś takie doświadczenia?
Mam 512MB i obróbka RAW chodzi dość mułowato (na Celeronie 2200)... Czy 1GB albo 2GB drastycznie poprawi jakość pracy, czy też 512MB wystarczy a pracę spowalnia mi procek? Ma może ktoś takie doświadczenia?
Pozdrawiam,
Piotr.
musisz sie do tego przywyknac :P a jak sie nie podoba to musisz sobie zalatwic duzo pamieci i 64bitowy procek![]()
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
A samej pamięć nie wystarczy dodać żeby ruszało się to wszystko szybciej?
Pozdrawiam,
Piotr.
Ja też mam 512MB i celerona 2GHz - pojedyńcze zdięcie robi się w pojedyńcze sekundy (nigdy mnie to nie denerwowało).
A jak zapuszczam 90 fotek wsadowo, to idę wypić kawęi już.
@P troszkę pomoże, ale tu słaby,m punktem jest Celron... wymień go na jakiegoś Pentiuma i powinno pomóc...
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
moj AMD 2500 + przy jednej fotce ma duza zwieche (przy okazji zmierze ile sekund)
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
amd już tak ma..
ale to nie to forum (sorki)
zamiast narzekac na kompy, pamieci itp. proponuje isc porobic dobre fotki... a jak cos nie wyjdzie to nie narzekac na aparat tylko na siebie hihihi
pozdrowionka