Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: klasztor

Awatar RHans
    Mieszka w
    Jarosław
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

klasztor

Witam wszystkich!
    Oj dawno tu nie zaglądałem,ale tak jakoś wyszło.
    Brama wejściowa na tym zdjęciu wydaje się przechylać,można to jakoś skorygować?A tak poza tym to może być?
    Pozdr
    C750UZ+128MB+16MBxD Card+8xAA+tulejka 52mm+filtr UV HOYA+soczewka+8 i statyw VELBON

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria
    Dominikanie

no jak ja robiłem tam zdjęcie to też sie przekrzywiała, mozna w PS funkcja perspektive
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

Mieszka w
    Piła
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Jak widzisz prawa strona leci w lewo, a lewa w prawo. Ale spokojnie można to poprostować, sprawdziłem przed chwilą i działa.
    Perspective correction tak jak luc4s radzi.
    C-760, tulejka, UV Hama 390 HTMC, Hama Skylight, Velbon DF-40, lampa Soligor DG-280

Awatar RHans
    Mieszka w
    Jarosław
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Dzięki za radę,ale wydaje mi się,że fotka straciła na jakości.
    Pozdr.
    C750UZ+128MB+16MBxD Card+8xAA+tulejka 52mm+filtr UV HOYA+soczewka+8 i statyw VELBON

Awatar nib
    Mieszka w
    poznań
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    bo prawdopodobnie musisz jeszcz wydluzyc obraz bo pewnie calosc sie obnizyla????

Awatar No-shadow Kick
    Mieszka w
    Gdańsk Zawsze Wietrzny
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Po pierwsze, takie moje zboczenie tradycyjnymi ramkami , nie podoba mi się to obramowanie tego zdjęcia i już :P

A co do foty to budynek się strasznie wali, i nie byłoby może w tym nic złego jakby waliła się tylko jedna część, a tu wszystko wali sie do środka hehe Często w mądrych książkach o fotografii mówi się, że jak trzeba już zrobić zdjęcie pod kątem to tak, żeby choć jedna główna linia była prosto. Tutaj tego brakuje, ale są sposoby żeby naprawić to na kompie

Pozdrawiam
    Olympus C-765UZ + parę dodatków
    Zapraszam do Galerii

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów