Witam wszystkich!
Oj dawno tu nie zaglądałem,ale tak jakoś wyszło.
Brama wejściowa na tym zdjęciu wydaje się przechylać,można to jakoś skorygować?A tak poza tym to może być?
Pozdr
Witam wszystkich!
Oj dawno tu nie zaglądałem,ale tak jakoś wyszło.
Brama wejściowa na tym zdjęciu wydaje się przechylać,można to jakoś skorygować?A tak poza tym to może być?
Pozdr
C750UZ+128MB+16MBxD Card+8xAA+tulejka 52mm+filtr UV HOYA+soczewka+8 i statyw VELBON
Dominikanie
no jak ja robiłem tam zdjęcie to też sie przekrzywiała, mozna w PS funkcja perspektive
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
Jak widzisz prawa strona leci w lewo, a lewa w prawo. Ale spokojnie można to poprostować, sprawdziłem przed chwilą i działa.
Perspective correction tak jak luc4s radzi.
C-760, tulejka, UV Hama 390 HTMC, Hama Skylight, Velbon DF-40, lampa Soligor DG-280
Dzięki za radę,ale wydaje mi się,że fotka straciła na jakości.
Pozdr.
C750UZ+128MB+16MBxD Card+8xAA+tulejka 52mm+filtr UV HOYA+soczewka+8 i statyw VELBON
bo prawdopodobnie musisz jeszcz wydluzyc obraz bo pewnie calosc sie obnizyla????
Po pierwsze, takie moje zboczenie tradycyjnymi ramkami, nie podoba mi się to obramowanie tego zdjęcia i już :P
A co do foty to budynek się strasznie wali, i nie byłoby może w tym nic złego jakby waliła się tylko jedna część, a tu wszystko wali sie do środka heheCzęsto w mądrych książkach o fotografii mówi się, że jak trzeba już zrobić zdjęcie pod kątem to tak, żeby choć jedna główna linia była prosto. Tutaj tego brakuje, ale są sposoby żeby naprawić to na kompie
![]()
Pozdrawiam
Olympus C-765UZ + parę dodatków
Zapraszam do Galerii