W aparaty się inwestuje i zawsze traci,w czasach cyfry zdecydowanie szybko.Co się martwicie,kupować i cieszyć się.Życie jest krótkie.
Cześć.Ch.
W aparaty się inwestuje i zawsze traci,w czasach cyfry zdecydowanie szybko.Co się martwicie,kupować i cieszyć się.Życie jest krótkie.
Cześć.Ch.
Nie zawsze , mój analogowy Nikon F5 posiadam 6 lat - dalej spełnia funkcje i trzyma cene.
Szkła do 4/3 miały być tanie są jak widać droższe niż odpowiedniki w nikonie czy canonie.
Pozdrawiam
Robert
ZUIKO tanie nie są, ale jakość wspaniała. Myslę, że ta jakość w Canonie kosztuje dużo więcej (o Nikona szkłach się nie wypowiem bo nie używałem).
Canon 85 f/1.2 mkII L w moim plecaku jest jak perła w chlewie.
Azazel-wcale nie są droższe.Porównaj szkła macro 100mm wszystkich systemów do ceny 50mm macro Oliego.Lub ceny lepszych zoomów-jasnych i dobrych są droższe od cen szkieł do 4/3.
cześć.Ch.
Kolego droższe mam na myśli :
ED 14-35mm f2.0 --- $3000
ED 35-100mm f2.0 --- $3600
ED 90-250mm f2.8 --- $6000
Zarówno Nikkon i Canon są tańsi o niemal 50% - więc to sporo a miało być odwrotnie.
Pozdrawiam
Robert
Zamieszczone przez Azazel
czemu podniecacie sie tak nieoficjalnymi cenami? jak wejda do sprzedazy to wtedy mozna pogadac
mysle ze tak duza firma jak Olympus nie zatrudnia marketingowcow-baranow i ma jakis sensowny plan
![]()
Pewnie wszyscy mamy taką nadzieje - póki co nie widać tego na półkach sklepowych oglądając ceny systemy 4/3.
Jak wyciekły plotki o 5d też nie dawano wiary - sprawdziły się w 100% , cena puszki , nowej L 28-70 oraz flesza 430.
Oczywiście jak będzie na prawdę dowiemy się po oficjalnej premierze szkieł - co do tego nikt pewnie wątpliwości nie ma.
Pozdrawiam
Robert
A ja wiem na pewno, że armata 2/35-100 będzie w polskich sklepach kosztować ponad 10tys złotych!!! Może ktoś chce się ze mną założyć?????![]()
polskie slklepy to zupełnie porażka...
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.