Strona 4 z 12 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 113

Wątek: Minusy E-1

Mieszka w
    Ennis/Gdańsk
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Werwolf
    Planuję dokupić 'na gwizadkę' FL-36. Ale to i tak nei zmienia sytuacji, że za każdym razem nie chce mi się jej zakładać, zdjemować, zakładać, zdjemować, zakładać, zdjemować gdy akurat zoabaczę, że w tym konkretnym ujęciu by się przydała bo akurat słońce za mocno świeci, albo cień jakiś jest itd itp
    Powiem tak: wbudowana lampa to zawracanie głowy... W pierwszej kolejności pozbawia użytkownika silnej motywacji do zakupu lampy zewnętrznej co na ogół kończy się tak, że wszyscy zostają przy wbudowanej.

W sobotę miałem okazję zakupić FL-36 za 200usd zamiast 1000pln. Wczoraj założyłem ją pierwszy raz na body i jestem porażony różnicą w mozliwościach jakie daje lampa wbudowana w stosunku do lampy zewnętrznej. Pominę liczbę przewodnią, bo to sprawa oczywista, ale sama mozliwość odchylania głowicy daje mozliwości nieznane posiadaczom wbudowanych spawarek. Z całą pewnością kompensują się z nawiązką wszystkie niedogodności logistyczne związane z lampą zewnętrzną.
    Pozdrawiam,
    Piotr.

Mieszka w
    Piła
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Ci, którym brakło dobrej woli bądź innych zalet do zrozumienia mojego posta - wyjaśniam:]
    Zaprotestowałem wyłacznie przeciwko podejściu niektórych polegającym na tym, że jeśli ktoś napisze, że dla niego wadą jest brak wbudowanej lampy to napotyka na reakcje polegające na "delikatnym uśmieszku" łagodnie mówiąć. A zapewne nikomu takowa by nie przeszkadzałą Co nie zmienia mojej opinii, że uważam E-1 za pierwszoligową maszynę.
    Przykładowo często spotykam opinie, że szkoda że seria C-7xx nie ma lampki AF. Tak, że spokojnie- "żałowanie" nie jest dowodem ignorancji.
    Pozdrawiam Wszystkim.
    C-760, tulejka, UV Hama 390 HTMC, Hama Skylight, Velbon DF-40, lampa Soligor DG-280

jacek2004
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Werwolf
    Ale to i tak nei zmienia sytuacji, że za każdym razem nie chce mi się jej zakładać, zdjemować, zakładać, zdjemować, zakładać, zdjemować gdy akurat zoabaczę, że w tym konkretnym ujęciu by się przydała bo akurat słońce za mocno świeci, albo cień jakiś jest
    nie ma nic za darmo, chcesz zrobić dobre zdięcie - musisz się pomęczyć, a jak ci się nie chce to zmień hobby.

sebastian dzięki temu że E-1 nie ma wbudowanej lampki, to ma uszczelniony korpus. Coś za coś, jak już wcześniej mówiono - kupno E-1 to świadomy wybór. A to, ze profesjonalny korpus ma tak niską cenę i trafił pod strzechy .... no cuż, teraz go kupują tacy co płaczą że nie mogą zrobić fotek u cioci na imieninach ... bo w swoich "świadomych" rozważaniach nie przewidzieli zakupu lampy. Ręce opadają.

| OlyJedi Awatar Coil
    Mieszka w
    małaPolska
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez P
    W sobotę miałem okazję zakupić FL-36 za 200usd zamiast 1000pln...
    Podziel się z nami tą okazją a na poważnie czy ta lampka w takiej cenie jest gdzieś ogólnie dostępna na rynku czy ktoś znajomy przywiózł z USA?

Coil

Mieszka w
    Ennis/Gdańsk
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Jest ogólnie dostępna w takiej cenia ale tylko po tamtej stronie . Na dodatek udalo mi się ją kupić bez podatku od sprzedaży bo... w Oregonie takowego nie ma
    Pozdrawiam,
    Piotr.

Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    ale byłeś "po tamtej stronie" czy kupowałeś przez internet?

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    @P

no właśnie prosze o więcej sczegółów, bo też chętnie nabyłbym fl36 a nawet fl50 po cenie ze stanów, bo jest niebotycznie niższa niż u nas
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Mieszka w
    Ennis/Gdańsk
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    byłem...
    Pozdrawiam,
    Piotr.

Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    hmmm

a ma ktoś doświadczenie w zakupach tego typu sprzętu przez internet - chodzi mi głównie o to, czy wiążą się z tym jakieś dodatkowe opłaty, cło, itp.?

co prawda kiedyś kupowałem zabawki ze stanów. poza tym, że koszty przesyłki przewyższały wartość przedmiotu transakcji (akurat w tym wypadku), to odbyło się bez niespodzianek
    chciałbym jednak wiedzieć, czy ktoś kupował w ten sposób sprzęt foto

PS nie jestem z urzędu celnego

Mieszka w
    Ennis/Gdańsk
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez aranek
    nie jestem z urzędu celnego
    E tam ja byłem ale i tak kupował kolega...
    Pozdrawiam,
    Piotr.