Zamieszczone przez Coil
Moim zadniem jest OK.
Zamieszczone przez Coil
Moim zadniem jest OK.
Olympus E-1+14-54 oraz 40-150
IMHO wizjer E-1 to jedna jego poważniejszych... zaletNie dość, że duży i jasny to jeszcze pokrywa 100% kadru. Zanim go kupiłem dałem szansę D70 pożyczając go na 24h i niniejszym wyrażam swoją subiktywną opinię, że wyizjer D70 do pięt nie dorasta temu z E-1. Podejrzeam, że ten z 350D jest jeszcze gorszy...
Wszystkim kupującym zalecam, o ile to możliwe, zapoznanie się ze swoim przyszłym nabytkiem. Nie będzie wówczas niespodzianek i zdziwienia, że np. E-1 nie ma lampy![]()
Natomias jeśli chcesz wiekszy/lepszy wizjer to musisz wybierać pomiędzy KM D7,ist*D[S] albo full-fame Canona... innych opcji nie masz...![]()
Pozdrawiam,
Piotr.
Za szybko mi się wysłałoDodam jedynie, że gdyby nie było na świecie E-1 to właśnie KM 7D bym kupił, ale wówczas na nie stać by mnie było na ekwiwalent 14-54 i musiałbym jakims kitem fotografować
![]()
Pozdrawiam,
Piotr.
Zamieszczone przez P
słusznie prawisz!
Jednakże konia z rzędem temu, kto mi powie gdzie w Szczecinie można dogłębnie obejżeć sobie E-1, nie mówiąc już o wypożyczeniu na 24h.![]()
Kurcze, co prawda to prawda. W sklepie nie daliby potrzymać i popstrykać gdzieś na zapleczu? To prawda, że E-1 rzadko występuje w przyrodzie, ale od czego są grupowicze. Ze mną np. można się dogadać![]()
Pozdrawiam,
Piotr.
Mimo tego, że ktoś wyskoczy jak z tym brakiem lampy, czy potwornymi szumami, to taki post od czasu do czasu się przydaje, bo obok trochę rozmowy niepoważnej można jednak doszukać się wartościowych informacji, które nie pojawiłyby się, gdybyśmy dyskutowali tylko o zaletach E-1.
Olympus E-500, E1, 5060, Zuiko Digital 14-45mm, 14-54mm, 40-150mm, ED 50mm f/2 Macro, 11-22mm F2.8-3.5, fl36, filtry itd.
Amen![]()
Pozdrawiam,
Piotr.
Werwolf:
o wypozyczeniu to raczej mowy nie ma, ale jezeli nie jest dla Ciebie problelem wycieczka do Goleniowa - to zapraszam do pieknego parku na testy
pozdrawiam,
kvist.
Zamieszczone przez kvist
Dzięki!
Ale... ja już od miesiąca mam E-1
I oczywiście doskonale wiedziałem kupując go, że nie ma wbudowanej lampy. Czego jak zauważyłem niektórzy nie zrozumieli.
Po prostu z praktyki dnia codziennego widzę, że jednak by się przydała.
Planuję dokupić 'na gwizadkę' FL-36. Ale to i tak nei zmienia sytuacji, że za każdym razem nie chce mi się jej zakładać, zdjemować, zakładać, zdjemować, zakładać, zdjemować gdy akurat zoabaczę, że w tym konkretnym ujęciu by się przydała bo akurat słońce za mocno świeci, albo cień jakiś jest itd itp
pozdr
PS. mam wrażenie, że niektórzy jak wydali te kilka tysięy złotych to muszą mieć sprzęt bez wad![]()
Ja właśnie ostatnio w szczecinie poszukiwałem E-1 - tak żeby pomacać, popstrykać, pooglądać - ale jak się okazało nigdzie go nie mają. Musiałem się zadowolić E300 w MM, ale to nie to samo...
Jeśli znalazł by się ktoś życzliwy na Forum aby pochwalić się swoim aparatem (najlepiej gdzieś w pobliżu), to będę bardzo wdzięczny.
Proszę o info na priva