Strona 2 z 12 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 113

Wątek: Minusy E-1

Mieszka w
    Gliwice
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Do Kanciaty.
    Przereklamowany przez to rozumierz ?
    Robisz zdjęcia e-300 nie pracując wcześniej na e-1 dochodzisz do takich wniosków ?
    Pozdrawiam
    Robert

Mieszka w
    Piła
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Uczciwie czytam wszystkie wątki o lustrzankach bo pewnie kiedyś nadejdzie ta chwila...

Drażnią mnie opinię niektórych polegające na takim łagodnym leceważeniu tych, którzy żałują, że E-1 nie ma wbudowanej lampy? A dlaczegóż by nie żałować. Zrobicie imienimy ciocia powie "cyknij nam fotkę, bo słyszałam, że masz aprat wartości samochodu" a Wy powiecie "niestety on jest zbyt profesjonalny?" Rozumiem, że taka jest cecha niektórych SLR, ale dlaczegóz by nie żałowac?

Poza tym profesjonalizm to coś co się robi i na tym zarabia, a nie to że ma się coś co mają profesjonaliści. A gdyby postawićWam E-1 z lampą i bez za tą samą kasę, to ciekaw jestem decyzji.
    C-760, tulejka, UV Hama 390 HTMC, Hama Skylight, Velbon DF-40, lampa Soligor DG-280

Mieszka w
    Ennis/Gdańsk
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Zapomniałem dodać...
    Nie ma rzeczy bez wad i E-1 też nie jest ich pozbawiony. Jednak zamiast wyszukiwania na siłę argumentów typu POTWORNE SZUMY powyżej ISO 200, czy brak lampy (ten jest najlepszy ) można napisać coś bardziej sensownego np.: 10MB RAWy...
    Pozdrawiam,
    Piotr.

Mieszka w
    Gliwice
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Na rynku jest mnóstwo ofert Canona , Pentaxa , Nikona , Minolty , Olympusa - decyzja jest kwestią wyboru. Każdy kto posiada E-1 wybrał go jako body bez lampy - czego żałować ?
    Czasem jej brakuje to fakt - ale to nie wada a cecha korpusu.

Może większośc zmotoryzowanych powinna żałować , iż ich samochody nie mają tego co ma Maybach ? , że ferrari enzo jest za twardy , że za dużo pali ?
    W pewnych segmentach rynku , pewne produkty za pewne pieniądze mają pewne cechy a innych nie mają .

Kupując wiecie co kupujecie i nikt nikogo nie zmusza do podjęcia decyzji - no może poza środkami.
    Ich wielkość decyduje o tym co i za ile i jak dobre kupić można.

Pisanie o wadach , które w odpowiednich rękach do których E-1 jest adresowany nie są wadami jest śmieszne.

"Zrobicie imienimy ciocia powie "cyknij nam fotkę, bo słyszałam, że masz aprat wartości samochodu" a Wy powiecie "niestety on jest zbyt profesjonalny?" - tak nie powiemy kolego , podepniemy lampy zewnętrze i ciocia będzie efektami zachwycona.
    Pozdrawiam
    Robert

Mieszka w
    Ennis/Gdańsk
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez sebastan
    Drażnią mnie opinię niektórych polegające na takim łagodnym leceważeniu tych, którzy żałują, że E-1 nie ma wbudowanej lampy? A dlaczegóż by nie żałować. Zrobicie imienimy ciocia powie "cyknij nam fotkę, bo słyszałam, że masz aprat wartości samochodu" a Wy powiecie "niestety on jest zbyt profesjonalny?" Rozumiem, że taka jest cecha niektórych SLR, ale dlaczegóz by nie żałowac?
    Nie, no ja rozumiem, że jeden żałuje bo coś nie czegoś a co innego czegoś innego , ale że E-1 nie ma lampy to nie jest jego wada tylko właściwość. A ja na dodatek powiem: i bardzo dobrze, bo zmusza to do zakupu lampy blyskowej z prawdziwego zdarzenia...
    A gdyby postawić Wam E-1 z lampą i bez za tą samą kasę, to ciekaw jestem decyzji.
    A, ale ocssssso chodzi?
    Pozdrawiam,
    Piotr.

Mieszka w
    Opole
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    "Wieszanie się" nie jest wadą E-1. Powodem jest zwykle karta CF. Wystarczy ją wymienić. Do E-1 nie są zalecane Kingstony, bo choć większość z nich chodzi dobrze, to zdarzają się egzemplarze wieszające aparat.
    Pozdrawiam,
    Oatl

Awatar Werwolf
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    SKORO SIĘ ZAWIESZA, to WY****DOL kartę CF i kup porządną a dopiero potem narzekaj...

Wypstrykałem ponad 2000 zdjęć w słońcu i deszczu i żadnej zawiechy nie było.
    [/quote]

no to bardzo fajnie

używam SanDisk 1GB Ultra II, poza tym nie narzekam tylko stwierdzam FAKT - poza tym, innym się też zawiesza.
    Olympus E-1+14-54 oraz 40-150

| OlyJedi Awatar Coil
    Mieszka w
    małaPolska
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Trochę zbaczam na bok ale nie do końca:
    Czy prawdą jest opinia o tym, że obraz w wizjerze jest zbyt mały ażeby komfortowo i poprawnie ustawić ostrość w MF? Zamierzam się w ciągu 2 tygodni przesiąść na E-1 ale trochę mnie kumpel nastraszył. Proszę użytkowników o opinię, jak się ma wizjer w cyfrze do aparatów analogowych, czy taka wada występuje?

Coil

Awatar Werwolf
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Werwolf
    Było kupić d70 i się cieszyć.
    E-1 do dobry sprzęt w dobrych rękach dający doskonałe rezultaty , w twoich widzocznie to porażka - winny jesteś Sam że brak ci umiejętnośći i poza onanizm sprzętpowy na nic w temacie fotografi cie nie stać.[/quote]

haha

Awatar Werwolf
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Wybacz Azazel, ale pieprzysz...

Cytat Zamieszczone przez Azazel
    Na rynku jest mnóstwo ofert Canona , Pentaxa , Nikona , Minolty , Olympusa - decyzja jest kwestią wyboru. Każdy kto posiada E-1 wybrał go jako body bez lampy - czego żałować ?
    Czasem jej brakuje to fakt - ale to nie wada a cecha korpusu.

Może większośc zmotoryzowanych powinna żałować , iż ich samochody nie mają tego co ma Maybach ? , że ferrari enzo jest za twardy , że za dużo pali ?
    W pewnych segmentach rynku , pewne produkty za pewne pieniądze mają pewne cechy a innych nie mają .

Kupując wiecie co kupujecie i nikt nikogo nie zmusza do podjęcia decyzji - no może poza środkami.
    Ich wielkość decyduje o tym co i za ile i jak dobre kupić można.

Pisanie o wadach , które w odpowiednich rękach do których E-1 jest adresowany nie są wadami jest śmieszne.

Co do "profesjonalizmu' - ciekawe, ilu z Szanownych Forumowiczów zarabia E-1 na życie a ilu pstryka dla przyjemności...

Cecha też może być wadą...