Strona 11 z 12 PierwszyPierwszy ... 9101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 113

Wątek: Minusy E-1

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez jps
    Cytat Zamieszczone przez KvM
    Nie przesadzasz przypadkiem? Porównujesz zestaw za prawie 20000pln z E-1,
    No nie przesadzajmy 5D+28-70 f/2,8 G to nie jest nawet 10 tys licząc po cenach sklepowych. Prawdę mówiąc obecnie jestem na etapie wyboru. Na pewno plusem E-1 jest cena i całkiem satysfakcjonujące mnie tele 40-150 (nie licząc podstawowej wady w postaci 1,5m min focusa). W praktyce jest to 4 tys E-1 + 1tys FL-36 =5000zł kontra 2600 złza 5D (body) + 3600zł 28-70 f/2,8 G (używka)= 6200zł różnica nie aż taka wielka, a zarówno jeden jak i drugi sprzęt ma swoje mocne strony, których nie ma drugi.
    Gdzie Cie matematyki uczyil i skad masz takie ceny

jezli E-1 za 4tys to jest to dual kit :P a lampe kupisz juz duzo taniej

po drugie gdzie masz cene za body D5D 2600 a 28-70 kosztuje 6000 zł
    2600zł za 5D wychodzi po sprzedaży kitowego obiektywu 18-70 DT (za 600zł, ) Pokaż mi gdzie można kupić E-1 za mniej niz 3800zł aktualnie, pokaż mi gdzie można kupić FL 36 za mniej niż 950zł. 28-70, pisałem wyraźnie, że używany.

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    powiem tyle - kolejny temat rozwalony przez kolegę KvM, którego "nie tylko lekarz oszukuje" jak to napisał pewien zawodnik na CF.

myślę, że jak kupi kolejny, niby czwarty w tym roku aparat, to może w końcu zacznie robić ostre zdjęcia. w końcu od czego jest stabilizacja...

wciąż czekamy aż znajdzie FF/BF w E-1, bo jeszcze tylko tego się nie doszukał. a byłby to unikat na skalę światową...

| OlyJedi
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Tu musze sie zgodzic ze temat nie ma juz nic wspolnego z minusami E-1

jacek2004
    Gość
    Przyłączam się do opini wygłoszonej przez kolegę Chomskiego a nawet sam sobie daję

Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Chyba się skończyły minusy E1
    Olympus E-500, E1, 5060, Zuiko Digital 14-45mm, 14-54mm, 40-150mm, ED 50mm f/2 Macro, 11-22mm F2.8-3.5, fl36, filtry itd.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez MaBri
    Chyba się skończyły minusy E1
    To prawda, zaczęły się minusy jej użytkowników. Chamstwo, wulgarność, złośliwość, fanatyzm wobec E-1 to są niestety minusy wielu (na szczęście nie wszystkich) posiadaczy tej lustrzanki. IMHO to jest największy minus E-1. Na tym forum może tak się to w oczy nie rzuca, bo administracja czuwa, ale na innych właściciele E-1 są zakałą społeczności fotografujących. Przykre ale prawdziwe, tym bardziej, że sam jestem właścicielem E-1

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    co za niefart dla E-systemu... w rok czasu przeskoczyć z małpek, poprzez Minetę D7D, na E-1 (ponoć już drugi egzemplarz) a fotki niezmiennie rozmyte... teraz pewnie będzie 1Ds?

tak na serio: czy zdrowym można nazwać kogoś, kto pisze że E-1 to świetny aparat do wożenia na rowerze i w tym celu go kupił?

Myślę, że na rower będzie ok. Może nawet sobie zostawię tego Zuiko?
    więcej świetnych teorii przedmówcy: http://www.cyberfoto.pl/viewtopic.php?t=20185&start=0

p.s. przynajmniej jest większy ruch na forum, ale śmiesznie przestało być jakiś czas temu...

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    No świetnie, może jeszcze wzorem kolegi jacka2004, będziesz zamieszczał bez mojej zgody moje fotki wyrywając je z kontekstu w którym były pierwotnie umieszczone i szydząc z nich? Tak, to jest to, jak już brakuje argumentów, to trzeba podłożyć świnię. Gratuluję.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Tak to jest jak się w rok przeskakuje się z małpki analogowej za 40 zł w świat poważnych sprzętów.Bardzo pobieżna lektura,niezrozumienie pojęć,zasad rządzacych fotografią a co najważniejsze ideii fotografii, procentuje takim a nie innym zachowaniem i bardzo instrumentalnym podejsciem do sprzętów, bo na pewno nie do zdjęć.Do pewnych rzeczy trzeba dojrzeć i na to potrzebne są lata cale,u jednych proces tem może przebiegać szybciej nieco, ale bez przesady.Fotografia to nie biegłość sprzętowa i znajomość parametrów mierzalnych,to wiedza z dziedziny kultury,sztuki,malarstwa ,rzeźby,literatury-wiedza bardzo obszerna.Znajomość zasad kompozycji.To wieloletnie studia(studia,łać.zamiłowanie,pasja).Ćwiczenia ,rozmowy,dyskusje również, ale przede wszystkim samotna lektura pism wszelakich i setek albumów.Wizyty w muzeach(szczególnie wzruszające nasza wrażliwość).
    Szukam elementów mi potrzebnych do mojej ukladanki(np.sprawne wykorzystanie komputerów to dla mnie tajemnica),wielu problemów nie potrafie rozwiązać.Prymitywne przepychanki słowne w niczym mi nie pomagają.Co najgorsze są nudne-ile razy można powtarzc to samo?Zanudzanie to najgorsze z możliwych dręczenie drugiego.
    Jeszcze jedno zdanie-chociaż wielgachne.Jest takie pojecie-neofita-to człowiek,który dopiero załapał szczątki jakiejś tajemnej dla niego wiedzy i już uradowany cieszy się przed całym światem.Bywa często,że zamęcza wszystkich,raczy wszystkich opowiastkami o swoich dokonaniach,zmyśla,konfabuluje niekiedy,zadręcza.Szuka odstępców od wiedzy tajemnej.Szybko staje się guru i "miszczem",doradza,tłumaczy,uczy.Zapomina nieszczęśnik,że to ten swiat zupelnie niedawno,przed chwilą,wciągnął go w problem,pokazal to i owo.Neofita często staje się wielkim orędownikiem ideii,fanatykiem.To żałosny widok.Neofita nawet upominany tu i ówdzie nie baczy na otoczenie, brnie dalej.
    No to sobie ..... popisałem!
    Cześć.Ch.

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Chomsky:

dobry wywód. neoficie mówimy TALK TO THE HAND a on i tak nie zrozumie...