Jak długo podtrzymywane są ustawienia po wyjęciu zasilania w aparatach C 3000 C4040 C3030
Jak długo podtrzymywane są ustawienia po wyjęciu zasilania w aparatach C 3000 C4040 C3030
Maciek
Do 60 minut.
Pozdrawiam
*ist DL, C-4000Z
w moim c4000 ok 15 min
mente et malleo
a w moim c4000 to bylo pare min! :P pamietam ze i tak zawsze odrazu w pare sekund zmienialem akumulatorki. Wedlug instrukcji to chyba wlasnie tak jak ktos napisal to bylo 60min.
pozdro
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
Chłopaki, proponuję aparatom zaaplikować trochę lecytyny to może im sie pamięć poprawi
Mój trzyma wiele godzin -widac to działa!
----------------------------------------------------------------------------
Dla osób bez poczucia humoru informacja, że to był tylko żart![]()
... wczesniej trzeba pamiętac o zaaplikowaniu...![]()
Nie sprawdzałem dokładnie ile godzin mój podtrzymuje ale co najmniej 15 minut (jeszcze trzymał) i nie dłuzej niz 2 godziny (juz sie zniechęcił)![]()
Panowie a tak na poważnie,w moim Olympusie C750uz ustawienia kasują się po około 5 sekundach.
Oczywiście nie zdąże nawet wymienić baterii.
Dzieje się tak od jakiegoś czasu.Ponad rok aparat zachowywał sie normalnie, teraz coś mu odbiło..
Może ktoś spotkał się już z tym problemem..
A może we wnętrzu jest jakaś bateryjka podtrzymująca,tę pamięć?...
Wdzięczny będe za każde sensowne info..
Ja miałem tak w swojej 750. Wystarczylo otworzyc klapke i od razu usawienia szlag trafiał. Odsyłałem na gwarancji -dopiero za drugim razem po mojej interwencji zrobili to poprawnie -teraz trzyma porzadnie.
P.S. Zakładam ze masz w ustawieniach ALL RESET: OFF
Olympus C-750 UZ
Zenit 12S
Tak wszystko jest ustawione Ok. Tylko przy zmianie baterii i tak sie resetuje.Zamieszczone przez *_radosny_*
Szkoda bo mój Olek już po gwarancji i będe musiał bulić ale cóż,trudno..
Dzięki za odpowiedź.
A może ktoś zna sposób na naprawę domowymi środkamiprosze o info
Jest.Zamieszczone przez fotomark
Na płycie głównej. Mały akumulatorek jak w zegarkach. Przylutowany.
Widocznie zdechł.
Współczuję.![]()