Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Odzysk zdjec?Watpliwosci...

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Odzysk zdjec?Watpliwosci...

Witam.
    Mam taki problem.Na wakacjach koles w kawiarence internetowej zgral mi karty na plytke.Niestety okazalo sie juz w domciu, ze nie da sie otworzyc zdjec
    I mam teraz karty xD na ktorych byly te fotki.Niestety robilem potem na nich inne zdjecia.Niby nie formatowalem kart, tylko usuwalem, ale nie jestem pewien czy da sie jeszcze dokopac do tego co bylo "glebiej"?
    Jest jakas szansa?Da sie skorzystac z jakiegos softu, czy trzeba moze skorzystac z uslug jakiejs firmy?
    Pozdrawiam i licze na pomoc.

Awatar Kanciaty
    Mieszka w
    Tarnowa
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Możesz skorzystać z programu Pixo Rescue v.1.0.
    Za pomocą programu Pixo Rescue odzyskujemy zdjęcia z aparatu cyfrowego.
    Aby było to jednak możliwe, nasz aparat cyfrowy musi działać jako wymienny dysk.
    Po podłączeniu do peceta w oknie "Mój komputer" powinna pojawić się litera kolejnego
    napędu. Możemy też użyć czytnika kart.
    Za pomocą prograsmu możemy odzyskać utracone zdjęcia z kart: SmartMedia™, CompactFlash™, SD Card™, MultiMediaCard™, xD-Picture Card™, Memory Stick™ i Microdrive™.

Mam taki program podaj adres e-mail mogę Tobie wysłać. Czy pomoże nie wiem bo nie miałem takiej okazji żeby sprawdzić. Program jest mały 518 KB
    Olympus E-300 / 14-45mm, 40-150mm ZUIKO DIGITAL / 4 GB SanDisk CF Extreme III / Velbon DX 888 Digital / inne dodatki

| OlyJedi
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Jeżeli karta przypadkowo zostanie zforamtowana i nie będziesz nic na niej zapisywał to nie ma problemu wszystko da się odczytać. Ale kiedy już zapisałeś inne zdjęcia na miejsu tamtych to będzie ciężko odzyskać, wręcz może być to niemożliwe. Samo formatowanie czyści tylko FAT kary, dopiero ponowny zapis (nadpisanie) niszczy to co się na niej znajdue. Może kilka fotek da się odzyskać ale nie wszystkie. Powinieneiś próbować jeszcze z płytą, może nie zamknął sesj. Sprawdź w innym napędzie, czasem inny napęd potrafi ruszyć taką płytę.
    E-300, 350D

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

No to nie za fajnie :(

Moze sprobuje z tym programem...
    Moj mail: bartuncio@wp.pl
    A co do plytki...Moze jakas firma zajmujaca sie odzyskiwaniem danych cos na nia poradzi, bo jak na razie zaden naped nie dal rady...

| OlyJedi
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Hmmm... spróbuj BadCopy zastosowac - moze wydarzy sie cud bo cos sie wydaje ze nadpisałes juz tamte fotki... a firma? hmmm.. nie sądzę, ale zorientuj sie najpierw ile by to kosztowało - chyba zostaniesz "uleczony" Pzdr.

A co poradzicie na sytuacje gdy karta "po prostu" odmawia współpracy? Miałam taką przygode w tym roku na wakacjach ;pstryknełam fotke, która bardzo długo się zapisywała, po 5 min wyłączyłam więc aparat. Nistety się zawiesiła, ale po jakims czasie udało się go doprowadzic do porządku. Niestety jakakolwiek próba odczytania tego co na karcie lub cykniecia fotki powodowała zawieszenie aparatu. PC widzi nazwy plików , tj 156 fot ale nie ma podgladu, nie mozna ich skopiowac czy obejrzeć. Niby sa a nie ma. Co z tym mozna zrobic aby odzyskać fotki? Czy program o którym pisze Kanciaty coś pomoże?

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez AMFI
    A co poradzicie na sytuacje gdy karta "po prostu" odmawia współpracy? Miałam taką przygode w tym roku na wakacjach ;pstryknełam fotke, która bardzo długo się zapisywała, po 5 min wyłączyłam więc aparat. Nistety się zawiesiła, ale po jakims czasie udało się go doprowadzic do porządku. Niestety jakakolwiek próba odczytania tego co na karcie lub cykniecia fotki powodowała zawieszenie aparatu. PC widzi nazwy plików , tj 156 fot ale nie ma podgladu, nie mozna ich skopiowac czy obejrzeć. Niby sa a nie ma. Co z tym mozna zrobic aby odzyskać fotki? Czy program o którym pisze Kanciaty coś pomoże?
    Ja mam wlasnie na CD zdjecia ktorych nie ma...
    I jak na razie nie wpadlem na pomysl jak je odzyskac...
    C-760 UZ + adapter + uv + polar

Może gościu, który zrzucał Ci fotki zrzucił tylko ich nazwy?
    W każdym razie wiem co czujesz, mi trafiło ponad 150 fotek z wakacji na Krecie (((
    A program od Kanciatego nie pomógł? Ja właśnie go dostałam i będę walczyła. Niestety program antywirusowy mi go przyblokował (plik exe )
    Dowiadywałam się na miescie, chcą 2,5 zyla za fotke. Hmmm troche niemało....

Awatar Kanciaty
    Mieszka w
    Tarnowa
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Jest mi bardzo przykro z tego powodu ...
    Olympus E-300 / 14-45mm, 40-150mm ZUIKO DIGITAL / 4 GB SanDisk CF Extreme III / Velbon DX 888 Digital / inne dodatki

Rozpakowałam, dzięki bardzo.
    Niestety Pixo Rescue nie pomógł:
    Images found: 0
    Read errors: 512000000
    i zajęło mu to ponad dwie godziny....
    Zaraz biorę się za Bad Copy