Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: czeskie (morawskie) jaskinie

| OlyJedi
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

czeskie (morawskie) jaskinie

w niedziele wybieram sie pozwiedzac jaskinie (Punkowni) niedaleko Brna w Czechach... moze ktos tam był i zna? Poprosiłbym o rady jak najlepiej focic? Nie wiem czy warto taszczyc statyw bedac w grupie (brak czasu).
    Pzdr

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    148
    Moja galeria
    w jaskini Łokietka w Ojcowskim Parku Narodowym jest np. zakaz fotografowania wiec tam może byc podobnie...
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

| OlyJedi
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    tam nie ma zakazu - mozna fotografowac za niewielką opłatą...

| OlyJedi
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    wczoraj wieczorem wróciłem z tej jaskinii (Macocha - koło Blanska, niedaleko Brna - POLECAM!).
    Warunki do fotografowania bardzo trudne - nie dosc ze wilgotnosc powietrza 99,6% to bardzo ciemno - a jesli cos było oswietlone to kontrast taki ze problem był z uniknieciem przepalenia tym bardziej ze w zasadzie postojow (czyli czasu do bawienia sie z ustawieniami aparatu) niewiele - cały czas w ruchu. Fotki robiłem wyłacznie na ISO 400 ale czasów aparat żądał tak długich ze nie wiem.. - przejrze - i moze cos zamieszcze.
    Ale ciekawostka: załapalismy sie tam z wycieczką oryginalnych Japoncow... Ech, albo mają jakis supersprzet albo... strzelają wierząc w cuda. Ich grupa liczyła ok 20 osob. Z tego 3-4 osoby nie mały aparatu ani kamery. Reszta przewaznie aparaty. 3-4 osoby miały aparaty o gabarytach przewyzszających C4000 za to reszta aparatu niewiele wieksze od... 2 pudełek zapałek ))))) Szkoda ze zaaferowany własną walką z ciemnosciami nie dojrzałem modeli/producentow ich sprzetu... Trudno mi uwierzyc zeby takie malenstwa (z wbudowanymi lampami) zrobiły tam jakies sensowne fotki - a moze sie mylę

Awatar kondi
    Mieszka w
    Travel world ;)
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez luc4s
    w jaskini Łokietka w Ojcowskim Parku Narodowym jest np. zakaz fotografowania wiec tam może byc podobnie...
    eee tam wskocz do mnie : www.podroze.kondi.pl Zfociłem jaskinie, tylko zapomniałem ISO przestawic na wyższe niz 100 i wyszło jak wyszło
    Podróże Fotografia | SnowBoard

-> Olympus c-4000 (był) / Fuji s6500fd (jest obecnie)

| OlyJedi
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Nie chcę tworzyc nowego wątku jak rowniez nie jest moim celem uzyskanie ocen ponizszych fotek. Chciałbym jedynie przedstawic tą jaskinię zaintresowanym osobom oraz pokazac ze poczciwy C4000 nie jest wcale taki zły
    A zatem zapraszam (oczywiscie wszystkie komentarze są mile widziane)

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

Pzdr.

Awatar kondi
    Mieszka w
    Travel world ;)
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Śliczności...
    Podróże Fotografia | SnowBoard

-> Olympus c-4000 (był) / Fuji s6500fd (jest obecnie)

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów