a zapomnialem dodac lampy wtedy w manual i ustawia sie liste przewodnia na odpowiadajaca nam moc, nie zapomnijmy ze mamy cyfre gdzie mozna podgladnac na monitorku ewentualnie
www.abitus.pl
/wyposażenie studia/akcesoria/ światłomierz
Cena: 269 PLN
a zapomnialem dodac lampy wtedy w manual i ustawia sie liste przewodnia na odpowiadajaca nam moc, nie zapomnijmy ze mamy cyfre gdzie mozna podgladnac na monitorku ewentualnie
www.abitus.pl
/wyposażenie studia/akcesoria/ światłomierz
Cena: 269 PLN
Zapomnialem zdodac ze to tansze rozwiazanie, ja tam nie ufam tym ttl`omwole manual
Co wybrać FL36 czy FL50 czym się różnią oprócz liczby przewodniej?
Uszczelnieniem i mocą oraz rozmiarem.
Pozdrawiam
Robert
i ceną![]()
Mam pytanie czy lampa FL-50 działa tak samo w E-300 jak w E-1? Bo przymieżam się do jej zakupu.
E-3, E-510
tak, z tym ze fl-50 w e300 nie pozwala otworzyc tej wbudowanej lampy a fl-36 pozwala
Dzięki. Przy FL-50 pewnie mi nie trzeba będzie wbudowanej lampy.
E-3, E-510
Kordek:
a słyszałeś o doświetlaniu jednocześnie pierwszego planu lampą wbudowaną a całej reszty zewnętrzną? regulujesz sobie moc każdej z osobna, jeśli pogrzebiesz w ustawieniach lampy to praktycznie niezależnie.
Draxan
nie przypuszczałbym, że takie duże/wysokie bydle jak FL-50 przyblokuje lampkę E-300.
z kolei FL-36 nie pozwala na rozłożenie wbudowanej lampy 8080, rozkłada się, ale nie do końca. tą z E-300 można wysunąć dzięki innej mechanice/budowie - ma ruchomą oś obrotu, dzięki czemu jest bardziej z przodu. z E-1 problem nie istnieje, podobnie jak mini lampa...
dorian: ja tego nie mam, ale prawdopodobnie tylko Fl-50 może synchronizować przy czasach krótszych niż 1/180 --ciekawe czy to prawda?