makro by luc4s aktualizacja 20.12
makro by luc4s aktualizacja 20.12
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
luc4s wrzuc te fotki na forum Porady dotyczące fotografii
fajny patencik![]()
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
to nie mój patencik, w makro zawsze się stosowało taki doświetlacz.....
Jeronimo możesz się tym zająć, bo ja dzisiaj juz nie mam czasu , przenieś je tam stąd.
zrobione! mam nadzieje ze tytul sie podoba
pozdrawiam
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
@luc4s
to na koncu to jakas kalka? czy inny material?
BTW.
Tak sobie mysle ze mam teraz dwa aparaty to jeden idealnie sie nadaje do makro. Tylko jest maly problem... z zamocowaniem takiego bajru do C4000
hmmm.... jak to zamocowac zeby sie trzymalo (przy lampie). Moze ktos juz cos wymyslil?
pozdrowionka
Luc4s-jesteś debeściak.
cześć.ch.
no świetnie to zrobiłeś JeronimoA może popularna taśma klejąca ?
A na końcu to kalka techniczna czy jak to sie tam zwie, ale papier śniadaniowy też bedzie.
I niedługo na polskich łąkach, lasach wykwitną posiadacze sprzętu wartego dwumiesięczną pensję oklejonego taśmami, gazetami i uszczelnionego gumą do żucia.To żart oczywiście, bo sam po południu zabieram się do produkcji. Później se zabiję jakąś muchę, żeby mi nie uciekała.
A na poważnie to faktycznie klasa. Też chciałem troszkę "zdyfuzować" lampę, ale wszystko na co wpadłem to zaklejenie jej jakimś mlecznym papierem.
C-760, tulejka, UV Hama 390 HTMC, Hama Skylight, Velbon DF-40, lampa Soligor DG-280
Muche jest dobrze przykleić do czegoś butaprenem,zresztą można i motylka,żuczka czy inną zwierzynę.Zawsze pomaga.
cześć.Ch.
a nie wygodniej lakierem do włosów![]()
tylko musi być jakiś szybkoschnący. (nie traktujcie tego jako poradę, jak narazie to nie muszę płacić żadnemu z moich makro modeli renty ani odszkodowania)