Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 50

Wątek: C-8080 kontra E-300 w jakości zdjęć

Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Jola a w jakim to miescie nie ma E-1 na polkach ?
    Mieszkam w Cieszynie (1 sklep Fotojoker) natomiast badania były przeprowadzane w Bielsku-Białej łacznie w dwóch sklepach - Canony w Fotojokerze a Oly w Elktomie. Pytałam tez w Vobisie - tam ani E300 ani E1 od dawna nie widzieli)) Natomiast w Elkomie sprzedawca deklarował że za tydzień/dwa tygodnie pewnie będzie miał E1 - więc jak to mówią bez paniki. Szczerze mówiąc ten E300 zrobił na mnie solidnie dobre wrażenie - nawet kusiłam sprzedawcę, żeby mi skołował zestaw E300 + 14-54 i 40-150)) w cenie 3490, ale nie dał się skusić))). Podobno nie tylko ja miałam taki pomysł!

| OlyJedi
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    a krakow i BigFOx zakop za gotowke daja do 10% rabatu nie zawsze ale warto zadzwonic

albo www.sklepfotograficzny.pl

a jak nie ma innej rady to zapraszam do Krk na zabawe z E-1

Mieszka w
    Opole
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Jak dla mnie, to temat C-8080 - E-300 jest zamknięty, dziękuję wszystkim, którzy mi pomogli wybrać. Oczywiście E-300.
    Niby fajnie, ale wcale się nie pozbyłem problemu. Decyzja o zakupie E-300 byłaby łatwa, gdyby nie istniał E-1.
    Pozdrawiam,
    Oatl

| OlyJedi
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Dobrze, że zamknięty. Bo miałem ochotę na E-300 popisać
    E-300, 350D

Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Bo miałem ochotę na E-300 popisać
    lukan,
    miałeś ochote coś dodać, wal śmiało. Na pewno chętnie poczytamy.
    Jola

Mieszka w
    Opole
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    lukan, o E-300 chętnie poczytam WSZYSTKO co tylko napiszesz.
    Pozdrawiam,
    Oatl

| OlyJedi
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Ale juz pisal w innym watku, chodzi o zle odwzorowanie barw, po 3 wizytach w serwisie wymieniony i dziala poprawnie (z tego co kojarze)

| OlyJedi
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Witam
    Dobrze DraXan dobrze kojarzysz Faktycznie trafiłem na kiepski egzemplarz, z tego co czytam na forum i przeglądam na zagranicznych stronach akurat musiałem trafić na podły model. Barwy faktycznie już dobrze odwzorowuje ale szeroki kąt na obiektywie 14 - 45 to jest niedoprzyjęcia. Elegancko kładzie wszystko co napotka na swojej drodze. Słupy, latarnie, wieża kościoła, leci do środka kadru. Nie ma znaczenia z lewej czy z prawej, kładzie do środka i koniec. Może to wina mojego obiektywu. Z C-8080 byłem bardziej zadowolony, do tej pory mam go i zastanawiam się czy go nie zostawić. Gdyby nie fakt, że ma wolny autofocus to aparat jest super. E-300 nie ma USB 2.0 co jest dużą stratą, używam zewnętrznego czytnika kart. Pomiar światła, może jeszcze nie opanowałem E-300 ale w 8080 lepiej wychodziły fotki typu wyceluj i pstryknij. Wiem, że lustro nie jest do tego rodzaju fotek, ale ile razy zdarzy się, że trzeba coś pstryknąć bez namysłu bo dana chwila już się nie powtórzy i wymagałbym od aparatu aby w danej chwili robił zdjecie poprawnie naświetlone i z poprawnym balansem bieli. A może się mylę
    E-300, 350D

Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Elegancko kładzie wszystko co napotka na swojej drodze. Słupy, latarnie, wieża kościoła, leci do środka kadru
    Potwierdzam Z mojej sesji testowej mam takie dwie fotki przy szerokim kącie i faktycznie budowle "pochylają" sie do środka. Natomiast leciutkie zwiekszenie ogniskowej już nie daję tego "odchyłu"

Może to wina mojego obiektywu
    Chyba jednak nie tylko Twój obiektyw to ma
    C8080 + UV Hama + torba Cobra

| OlyJedi
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Lukan, Jola
    Nie rozumiem, chodzi wam o dystorsję (beczkę), czy o zniekształcenia perspektywy, które muszą być na ogniskowej 28mm?